Hoe wordt een stofzuiger zonder zak ook wel genoemd?

Tegenwoordig kennen we veel verschillende soorten stofzuigers met- en zonder zak. Maar welke stofzuigers vallen precies onder de stofzuigers zonder zak, en hoe worden deze ook wel genoemd? In dit korte artikel leggen wij je uit wat het verschil is tussen stofzuigers met- en zonder zak en wat de naam voor deze stofzuigers is!

Wat zijn andere namen voor een stofzuiger zonder zak?

Een aantal namen die gebruikt worden voor stofzuigers zonder zak zijn:

De bovenstaande namen verschillen niet allemaal even veel van elkaar. Zo zijn een stofzakloze en een stofzuiger zonder zak hetzelfde. Dit zijn vaak ‘klassieke’ stofzuigers zonder een stofzak. Een andere vorm van stofzuigers die vaak geen zak hebben zijn de steelstofzuigers.

Steelstofzuigers zijn modellen die wat anders zijn dan de reguliere stofzuigers. Het zijn apparaten die op accuduur werken en bestaan uit één lange staaf. Het grote voordeel van steelstofzuigers is dat ze extreem wendbaar zijn. Hierdoor kan je gemakkelijk op plekken kunnen komen waar je met een normale stofzuiger niet komt.

bosch-pro-animal-beste-steelstofzuiger-voor-dieren

Wat zijn de voordelen van een zakloze stofzuiger?

Veel meer mensen kiezen tegenwoordig voor een stofzuiger zonder zak, maar hoe werkt dit dan? Een stofzuiger zonder zak heeft een stofreservoir dat gemakkelijk te legen is. Daarnaast is het reservoir gemakkelijk te verwijderen en schoon te maken met zeepsop.

Door het gebruik van een stofreservoir hoef je geen dure stofzakken meer aan te schaffen. Ook hoef je niet meer constant je stofzak te checken en te vervangen. Dit geeft een hoop gemak bij het stofzuigen. Wanneer je de keuze maakt om een stofzuiger zonder zak aan te schaffen zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden:

  • De prijs
  • Het vermogen
  • Zuigkracht
  • Merk en type stofzuiger

Voor meer informatie kun je ons volledige artikel bekijken over de beste steelstofzuigers.

Geef een antwoord