Beste Kruimeldieven van 2021 (top 5)

De beste kruimeldief, die in werkelijkheid eigenlijk de kruimelstofzuiger heet, is gemakkelijk voor het snelle opruimwerk. Daardoor heeft dit type kleine stofzuiger ook een vaste plek in de huishoudens weten te verwerven. Het is dan ook zo dat er een groot voorbeeld aan verschillende soorten en modellen van verschillende merken te vinden is. De vraag die je als consument daarbij hebt is dan ook: welke is de beste van allemaal? Aan de hand van de resultaten uit deze test is dat gemakkelijk te bepalen. Zo weet je precies welke je moet nemen.

Top 5 met de beste kruimeldieven op dit moment:

Geen tijd check dan hieronder onze top 5 met de beste kruimeldieven van dit moment. Meer informatie over een specifiek model? Scrol dan naar beneden en lees alles over de stofzuigers uit onze beste kruimeldief top 5!
 1. Philips MiniVac FC6149 – Veel handige accessoires, waaronder autolader!
 2. Black & Decker Nat/Droog – Ook geschikt voor het zuigen van water
 3. Black & Decker PD1420LP – Handige flexibele zuigslang
 4. Black & Decker BHHV520BFP –  Krachtige kruimeldief voor dierenharen
 5. Bosch BHN1840l Move – Lange gebruiksduur

1. Philips MiniVac FC6149 – Veel handige accessoires!

philips minivac fc6149

Ben je op zoek naar de beste kruimeldief? Dan is deze Philips MiniVac FC6149 een goede keuze, in onze ogen zelfs de beste kruimeldief van dit moment. Met name doordat de kruimeldief voorzien is van veel en handige accessoires is dit een goede keuze. Zo wordt de stofzuiger bijvoorbeeld geleverd met een autostekker, ideaal voor wanneer je de auto gaat zuigen. Ook krijg je bij deze stofzuiger veel verschillende opzetstukken die je ook kunt gebruiken in de auto, denk aan borstel zuigmonden of spleet mondstukken. 

Hoewel het gebruiksduur van de stofzuiger enorm te verlengen is met de auto oplader is de kruimeldief zonder oplader best snel leeg en gaat de stofzuiger slechts 11 minuten mee. Hoewel dat niet echt laag is voor een kruimeldief is dit wel belangrijk om te weten en daar rekening mee te houden. Verder krijg je bij de kruimeldief een lange slang, opbergtas en een handig oplaadstation.

Voordelen:

 • De beste kruimeldief 2021.
 • Ideale auto stofzuiger door 18v stekker en handige accessoires.
 • Hoge zuigkracht.

Nadelen:

 • Hoge geluidsniveau van 81 dB.
 • Volle accu gaat slechts 11 minuten mee en duurt vrij lang voordat deze weer opgeladen is.

Bekijk hieronder de beste deal voor deze kruimeldief:

2. Black & Decker Nat/Droog – Ook geschikt voor het zuigen van water

black decker nat droog

Een kruimeldief is bedoelt om even snel iets op te zuigen, denk aan kruimels na het ontbijt of bagger dat in de gang ligt. Ook kan een kruimeldief handig zijn voor kleine ongelukjes, denk aan het laten vallen van een glas. Naast vuil ligt er dan ook vaak vocht op de vloer en dan is het ideaal als je ook vocht op kunt zuigen. Daarvoor is de Black & Decker Nat/Droog ideaal, want dit is naast droog- ook een natzuiger. 

Ook is het belangrijk om bij dit model rekening te houden met een accuduur van slechts 9 minuten. De kruimeldief is daarom echt alleen bedoelt voor kleine klusjes. Wel is het een vrij lichte kruimeldief die slechts 0,6 kilo weegt en dat is voor een kruimeldief erg licht en daardoor comfortabel te gebruiken tijdens een zuigbeurt. De reservoir van de kruimeldief is ook vrij makkelijk schoon te maken en doordat de stofzuiger ook nat kan zuigen kun het reservoir gewoon onder de kraan schoonspoelen.

 

Voordelen:

 • Deze handstofzuiger kan zowel droog als nat zuigen.
 • Met 0,6 kilogram een vrij lichte stofzuiger
 • Wordt ook geleverd met een zachte borstel, hierdoor ook geschikt voor het zuigen van meubels.

Nadelen:

 • Gebruiksduur van de stofzuiger is met 9 minuten erg laag.

Bekijk hieronder de beste deal voor deze kruimeldief:

3. Black & Decker PD1420LP – Handige flexibele zuigslang

Deze Black & Decker PD1420LP is weer anders in zijn soort en heeft een flexibele slang. Door de flexibele slang kun de stofzuiger eenvoudig gebruiken op moeilijk bereikbare plekken. Op de zuigmond van de flexibele slang kun je ook andere zuigmonden plaatsen, deze krijg je erbij geleverd. Denk aan een speciale dierenharenborstel, geschikt voor het zuigen van dierenharen en handige kierenzuigers. De handstofzuiger gaat met een volle accu zo’n 12 minuten mee.

Voordelen:

 • Flexibele slang, handig voor moeilijk bereikbare plekken.
 • Veel zuigkracht.
 • Wasbare filters.

Nadelen:

 • Erg prijzig voor een kruimeldief.

Bekijk hieronder de beste deal voor deze kruimeldief:

4. Black & Decker BHHV520BFP – Krachtige kruimeldief voor dierenharen

Even snel de dierenharen verwijderen van bank of meubelstuk dan is het handig wanneer je kiest voor een krachtige kruimeldief die geschikt is voor dierenharen. Deze Black & Decker BHHV520BFP is een geschikte handstofzuiger hiervoor, zo wordt dit model geleverd met een turboborstel die speciaal bedoelt is voor het verwijderen van dierenharen. Zonder zo’n turboborstel is het erg moeilijk om dierenharen op te zuigen, dierenharen zitten namelijk vast in de vezels en blijven een soort vastplakken. Een turboborstel heeft vaak wat meer kracht en een borstel die de haren als het ware eruit trekken.

Voordelen:

 • Ideaal voor het zuigen van dierenharen.
 • Lange gebruiksduur van 21 minuten.

Nadelen:

 • Met 1,4 kilo erg zwaar voor een kruimeldief.
 • Erg prijzig voor een kruimeldief

Bekijk hieronder de beste deal voor deze kruimeldief:

5. Bosch BHN1840l Move – Lange gebruiksduur

De grootste minpunt van een kruimeldief is dat de accu vrij snel leeg is. Wil je toch een kruimeldief die wat langer dan 10 minuten te gebruiken is? Dan is deze Bosch BHN1840l Move een hele goede keuze. Deze kruimeldief kan maar liefst 45 minuten lang stofzuigen in vergelijking met de andere beste kruimeldieven in deze top 10 is dit enorm lang. Verder is de zuigkracht van deze handstofzuiger erg hoog en daarom erg geschikt voor verschillende zuigwerkzaamheden. 

Voordelen:

 • Lange gebruiksduur van maar liefst 45 minuten.
 • Erg krachtige kruimeldief.

Nadelen:

 • Met 1,1 kilo erg zwaar voor een kruimeldief.

Bekijk hieronder de beste deal voor deze kruimeldief:

Waar moet je op letten bij het kopen van een kruimeldief?

kruimeldief kopen

Elke stofzuiger heeft weer zijn eigen voor-, nadelen en specificaties. Ook bij kruimeldieven is het belangrijk dat je weet waarop je moet letten, zodat je niet voor verassingen komt te staan wanneer je een kruimeldief gekocht hebt. Zo krijgen we vaak te horen dat een kruimeldief wel heel snel leeg is en dat is ook het grootste nadeel van een kruimeldief, houdt hier daarom goed rekening mee! Hieronder hebben we de factoren opgesomd waarop je moet letten bij het kopen van de beste kruimeldief:

 • Zuigkracht: net zoals elke andere stofzuiger is het belangrijk dat een stofzuiger genoeg zuigkracht heeft. Let daarom goed op de zuigkracht, dit staat vaak aangegeven bij het model zelf of je kunt uit reviews opmaken hoe gebruikers de zuigkracht ervaren.
 • Gebruiksduur van de accu: het grootste nadeel van een stofzuiger die werkt met een accu is de korte gebruiksduur. Hoewel accu’s steeds beter worden, zien we dat kruimeldieven toch een beetje achter blijven. Soms zijn er modellen die slechts 8 minuten te gebruiken zijn, maar ook modellen die makkelijk 40 minuten mee gaan. Niets is irritanter wanneer je aan het zuigen bent, maar genoodzaakt bent te stoppen door een lege accu.
 • Gewicht en grootte kruimeldief: ook het gewicht en de grootte van de kruimeldief is belangrijk om te checken. Vooral omdat je de kruimeldief volledig in één hand houdt tijdens het zuigen, wil je niet dat de handstofzuiger te zwaar is. Check daarom altijd het gewicht van de stofzuiger. Hetzelfde geldt voor het formaat. Een kruimeldief moet makkelijk op te bergen zijn, daarom moet een kruimeldief niet te groot zijn.
 • Bijgeleverde accessoires: er zijn hele simpele en goedkope handstofzuigers, maar er zijn ook stofzuigers die wat duurder zijn en geleverd worden met extra accessoires. Deze accessoires bepalen vaak wel of de stofzuiger een goede keuze is, zo is bijvoorbeeld een 18v autostekker ideaal wanneer je de stofzuiger koopt voor het zuigen in de auto.

Waarom is een kruimeldief een goede keuze?

waarom kruimeldief

De functies van een kruimeldief zijn in de eerste plaats eigenlijk heel simpel. De stofzuigers zijn bedoeld om snel kleine oppervlakken van klein vuil te ontdoen. Denk aan het schoonzuigen van een aanrecht nadat er brood op gesmeerd is. In dat geval gaat het letterlijk om het opzuigen van kruimels. Dit kan echter ook voor vergelijkbare werken gelden. Denk dan aan onder andere het opzuigen van pluizen op een bank of stoel. In de basis is dit waarvoor dit model gebruikt wordt. Er is echter wel nog meer mee te doen.

Een andere functie die veel modellen van de kruimeldief tegenwoordig hebben, is het opzuigen van nat afval. Waar in het verleden alleen zaken zoals kruimels en klein droog afval op te ruimen was, is dat nu wel anders. Zo is het dus ook een goede hulp wanneer bijvoorbeeld een gevuld glas omvalt. Of dit nu melk, cola, wijn of water betreft, maakt dan niet uit. Doordat de moderne kruimeldieven er goed geschikt voor zijn gemaakt om ook nat afval op te ruimen, is het een stuk gemakkelijker om deze situaties snel op te lossen. Soms is hier dan wel een speciaal opzetstuk voor nodig.

Een andere functie van de kruimeldief, is het gebruik op reis, bijvoorbeeld in de auto of de camper. Naast het basisstation dat thuis gebruikt wordt, is er dan een klein station dat op reis gebruikt wordt bijgeleverd. Dit station is in de auto of camper aan te sluiten en zorgt ervoor dat de accu opgeladen is om onder weg gebruik te kunnen maken van de kruimeldief, bijvoorbeeld om opnieuw kruimels of stof op te zuigen. Maar ook om bijvoorbeeld zand op te zuigen na een dag op het strand. Hiervoor worden dan de nodige opzetstukken geleverd door de fabrikant om er optimaal gebruik van te maken.

Een functie die minder voor de hand ligt, maar wel iets populairder aan het worden is, is het gebruik als stofzuiger door een stofzuigerstang als opzetstuk op de kruimeldief te zetten. Op die wijze is het ook gemakkelijker mogelijk om de kruimelstofzuiger als steelstofzuiger te gebruiken. Een nadeel hiervan is natuurlijk wel dat het reservoir niet zo groot is. Niet elke ruimte is op deze manier dus schoon te maken. Het kan wel gemakkelijk zijn om op deze manier de moeilijkere plekken in huis te bereiken. Dit wordt tegenwoordig wel steeds vaker als functie geboden.

Korte samenvatting met de best beoordeelde kruimeldieven

Geen tijd om bovenstaande teksten door te lezen? Neem dan een kijkje naar onderstaand tabel, hierin vind je een korte en duidelijke samenvatting van de beste beoordeelde kruimeldieven. In het tabel vind je onder andere de gemiddelde beoordeling per kruimeldief, de pluspunten en de indicatieprijs van de handstofzuigers. De gemiddelde beoordeling komt voort van de website van Coolblue en is gebaseerd op gebruikers van desbetreffende stofzuiger.

Kruimeldief Gemiddelde beoordeling Pluspunt Indicatieprijs
Philips MiniVac FC6149 8,6/10 (299 reviews) Veel accessoires waaronder een auto stekker, ideaal voor het zuigen in een auto. € 82,-
Black & Decker Nat/Droog 8,1/10 (44 reviews) Met deze kruimeldief kun je ook water opzuigen, ideaal wanneer er iets gevallen is met water. € 49,-
Black & Decker PD1420LP 8,0/10 (82 reviews) Deze kruimeldief heeft een flexibele slang met zuigmond, ideaal voor het zuigen op moeilijk bereikbare plekken. € 128,-
Black & Decker BHHV520BFP 8,7/10 (54 reviews) Dit model wordt geleverd met een gemotoriseerde zuigmond, hiermee kun je dierenharen eenvoudig opzuigen. € 133,-
Bosch BHN1840l Move N.v.t. Deze kruimeldief heeft een krachtige motor en accu. Met een volle accu moet de kruimeldief 45 min. lang kunnen zuigen. € 99,99

FAQ: Meest gestelde vragen over kruimeldieven

Er zijn natuurlijk altijd vragen rond het kopen van kruimeldieven. Zo is het bijvoorbeeld altijd de vraag wat nu het belangrijkste punt is om op te letten. Dat gaat dan om een aantal zaken die altijd moeten kloppen. Het gewicht moet niet te hoog zijn, in ieder geval onder twee kilo. Daarnaast moet de inhoud van het reservoir rond 0,5 liter liggen. Daarnaast moet de accu het aankunnen om minimaal tien minuten werk te leveren. Wanneer hieraan voldaan wordt, is de kruimeldief in ieder geval geschikt voor gebruik in deze situaties.

Als er een algemene conclusie getrokken moet worden over de kruimeldieven die tegenwoordig op de markt zijn, dan is dat dat deze modellen steeds veelzijdiger worden en daarom dus ook steeds handiger in gebruik worden. Het is goed om te zien dat er naast klein droog afval ook steeds meer ander opruimwerk mee gedaan kan worden. Zo zijn sommige modellen ook geschikt te maken voor de grotere klussen. Daarnaast zijn er modellen die ook nat afval aankunnen. Het is daardoor nog gemakkelijker om alles wat gedaan moet worden aan opruimwerkzaamheden ook echt opgeruimd te krijgen.

Wel is het altijd belangrijk om goed op te letten op de specificaties. Wat de kruimeldieven allemaal wel en niet kunnen, kan per model wel heel sterk verschillen. Zo zijn er modellen waarmee lang te werken is, tot wel bijna driekwartier. Terwijl andere kruimeldieven nog geen tien minuten werk kunnen leveren. Ook op het gebied van gewicht, opzetstukken, accessoires, vermogen en andere kenmerken zijn grote verschillen te ontdekken. Dit maakt ook dat er voor elk type gebruik dus ook echt een ideaal model te vinden is. Goed bekijken wat de mogelijkheden zijn, helpt daardoor bij het bepalen welke stofzuiger het best in jouw thuissituatie past.