Beste Steelstofzuiger van 2021 (top 5)

Ben je op zoek naar een goede steelstofzuiger? Dan ben je op deze pagina op het juiste adres. Hier vind je namelijk een lijst met de beste steelstofzuigers van 2021. Deze lijst hebben we opgesteld als een top 5 met vijf verschillende goede steelstofzuigers die ieder weer een eigenlijk specialiteit hebben. Vaak hebben merken een lijn met stofzuigers die weer bestaat uit verschillende soorten. Om het voor jou makkelijker en overzichtelijker te maken hebben we hieronder de beste steelstofzuiger top 5 opgesteld.

Top 5 met de beste steelstofzuigers op dit moment:

Geen tijd om de gehele test door te lezen klik dan op één van de onderstaande modellen. Ook vind je op deze pagina alles wat je moet weten over steelstofzuigers, zo is het belangrijk dat je weet waarop je moet letten bij het kopen van een goede steelstofzuiger. Functies van een steelstofzuiger zijn daarbij belangrijk, maar er zijn daarin ook weer verschillende soorten steelstofzuigers. Bekijk hieronder onze top 5 met beste steelstofzuigers:
 1. Dyson V11 steelstofzuigers – De beste steelstofzuigers
 2. Philips Speedpro Max Series 8000 – Steelstofzuiger met dweilfunctie
 3. Miele Triflex HX1 series – Krachtige multifunctionele steelstofzuiger
 4. AEG QX9-1-steelstofzuigers – Steelstofzuiger tegen allergie
 5. Bosch Readyy’y Serie 2 BCHF220B – Beste goedkope keuze steelstofzuiger

1. Dyson V11 steelstofzuigers – De beste steelstofzuigers!

beste steelstofzuigers

In onze ogen zijn de Dyson V11 steelstofzuigers de beste stofzuigers van dit moment. Met name de zuigkracht, gebruiksduur en flexibiliteit van de stofzuiger zijn erg goed. Eén van de grootste nadelen van een steelstofzuiger is dat een steelstofzuiger een accu heeft en tijdens het zuigen leeg kan raken. Het is natuurlijk heel irritant wanneer je aan het zuigen bent of de stofzuiger net nodig is, deze leeg is. De Dyson V11 stofzuigers gaan daarentegen erg lang mee, zo’n 60 minuten met een volle accu op een normale stand. Ook is het mogelijk om een extra accu aan te schaffen mocht dit nodig zijn.

De V11 serie van Dyson heeft verschillende modellen en dit heeft te maken met de accessoires die je bij de stofzuiger krijgt. Het is daarom belangrijk om eerst te kijken naar jouw eigen situatie en daarop één van de modellen van Dyson te kiezen. Heb je een kwetsbare houten vloer kies dan voor een stofzuiger met een parketborstel, deze voorkomt dat de stofzuiger krassen maakt. Heb je daarentegen een zachte vloer of tapijt kies dan voor een stofzuiger met een torque zuigmond die diep in de vezels kan zuigen. Bekijk hieronder de verschillende modellen van Dyson V11 serie:

 • Dyson V11 Absolute Extra Pro – wordt geleverd met de meeste accessoires, waaronder torque zuigmond, zuigmond met zachte rollers en een gemotoriseerde miniborstel. Ook krijg je bij dit model een een handige vrijstaande oplaadstation (aanbevolen). Dit model is geschikt voor alle vloertypen en is 120 minuten lang te gebruiken.
 • Dyson V11 Absolute Extra – de Dyson V11 Absolute Extra is iets goedkoper dan de Extra Pro en wordt niet geleverd met het vrijstaande oplaadstation. Ook is de gebruiksduur van dit model iets korter, zo’n 60 minuten.
 • Dyson V11 Torque Drive Extra – wordt twee borstel en verschillende opzet stukken. Dit model is geschikt voor de meeste vloertypen.
 • Dyson V11 Animal Extra – wordt geleverd met een gemotoriseerde borstel die bedoelt is voor het verwijderen van hardnekkig vuil uit het tapijt. Ideaal wanneer je huisdieren hebt, let wel op dat het zuigmond niet geschikt is voor een houten vloer.
 • Dyson V11 Parquet Extra – de borstels en opzetstukken van deze Parquet Extra is speciaal ontworpen voor het zuigen op een parket- en houtenvloeren. Wanneer je een kwetsbare vloer hebt is het belangrijk dat je stofzuiger geen krassen maakt. Dit model voorkomt dit.

Voordelen:

 • De beste steelstofzuiger van dit moment
 • Meeste zuigkracht
 • Goede accuduur van 60 min
 • Geschikt voor alle vloertypen
 • HEPA 13 filter

Nadelen:

 • Prijzige keuze
 • Voelt zwaar in de hand
 • Hoge geluidsniveau

Bekijk hieronder de beste deal voor deze steelstofzuiger:

2. Philips Speedpro Max Series 8000 – Steelstofzuiger met dweilfunctie

philips speedpro steelstofzuiger

Ook deze nieuwe Philips SpeedPro Max is een hele goede keuze voor een beste steelstofzuiger. Dit nieuwe model is voorzien van een sterke accu die zorgt voor een lange gebruiksduur van 70 minuten en veel zuigkracht. Ook is de stofzuiger voorzien een PowerCyclone 10 motor die zorgt voor hogere zuigkracht en ervoor zorgt dat vuil en lucht efficiënt gescheiden wordt, zodat de stofzuiger zijn zuigkracht behoud.

Ook bij deze serie heb je weer keuze uit verschillende modellen, twee in totaal. Hierbij zijn de twee modellen te onderscheiden met een dweilfunctie, deze functie kan handig zijn wanneer je een harde vloer hebt. Verder zijn beide modellen voorzien van een handige 360 graden mondstuk met Ledverlichting. De zuigmond heeft aan alle kanten een openingen waardoor je ook langs kanten kunt zuigen en aan de achterzijde. Hieronder zie je de twee verschillende modellen:

Beide modellen zijn geschikt voor alle vloertypen en bij de SpeedPro Max Aqua is het ook mogelijk om de dweilmond van de stofzuiger te halen, waardoor je ook gewoon het tapijt kunt zuigen. Ook krijg je bij de stofzuigers (afhankelijk van het model) andere accessoires geleverd waaronder een mini turboborstel, kierenzuigmond, flexibel verlengstuk en een zachte afstofborstel.

Voordelen:

 • Lange gebruiksduur en veel zuigkracht
 • Handige 360 graden zuigmond met ledverlichting 
 • Ook mogelijkheid voor dweilfunctie

Nadelen:

 • Hoog geluidsniveau
 • Zwaar in de hand

Bekijk hieronder de beste deal voor deze steelstofzuiger:

3. Miele Triflex HX1 serie – Krachtige multifunctionele steelstofzuiger

De Miele Triflex HX1 is een steelstofzuiger die erg goed is en een unieke functie heeft, waarbij je de keuze hebt om de motor laag of hoog te plaatsen. Beide keuzes heeft zo zijn voordelen. Plaats je de motor laag dan verplaatst je het gewicht van de stofzuiger naar beneden en voelt de stofzuiger lichter in de hand. Plaats je de motor van de stofzuiger naar boven dan is de stofzuiger flexibeler en kun je ook op moeilijk bereikbare plekken zuigen, bijvoorbeeld onder meubels.

Verder heeft dit model nog andere pluspunten, zo heeft de stofzuiger veel zuigkracht en is de stofzuiger ook geschikt voor het zuigen van dierenharen en ideaal wanneer je last hebt van allergieën. De stofzuiger is voorzien van een HEPA 14 filter en een mini turboborstel voor het zuigen van dierenharen van meubels of tapijt.  Ook deze AEG HX1 serie is te verkrijgen in verschillende modellen met verschillende accessoires:

De accuduur van de stofzuigers is ook erg goed, zo kunnen de steelstofzuigers met een volle accu zo’n 60 minuten lang zuigen. Mocht dit niet voldoende zijn of vind je het handig om dit te verlengen dan kan dit met een extra accu. Bekijk hier de Miele Li-ion Accu HX LA.

Voordelen:

 • Hoge zuigkracht 
 • Lange accu duur en deze is uit te breiden met extra accu
 • Stijlvolle stofzuiger
 • Mogelijkheid om de motor te verplaatsen
 • Veel handige accessoires
 • Goede filters HEPA 14 filter

Nadelen:

 • Prijzige keuze
 • Voelt zwaar in de hand, maar dit is te verlichte door de motor laag te plaatsen

Bekijk hieronder de beste deal voor deze steelstofzuiger:

4. AEG QX9-1 steelstofzuigers – Steelstofzuiger tegen allergie

aeg qx9-1 alrg beste steelstofzuiger

De AEG QX9-1 steelstofzuigers zijn erg handig in gebruik en hebben een goede zuigkracht. De AEG QX9 is als het ware een krachtige kruimeldief met een steel, zo kun je bijvoorbeeld de kruimeldief heel makkelijk uit de steel halen. Ook is het een erg fijne stofzuiger in gebruik, dit komt door de wendbaarheid van de stofzuiger maar ook door het lichte gewicht. Verder zit het gewicht van de stofzuiger aan de onderzijde, hierdoor voelt de stofzuiger in de hand nog lichter.

De stofzuiger is ideaal wanneer je huisdieren hebt en last hebt van allergieën. Je krijgt onder andere een mini turboborstel bij de stofzuiger, hiermee kun je dierenharen eenvoudig opzuigen. In combinatie met de flexibele handstofzuiger is dit ideaal. Ook is de stofzuiger voorzien van goede HEPA-filters, hierdoor is de stofzuiger ook geschikt wanneer je last hebt van allergieën. Ook is het belangrijk dat wanneer je last hebt van allergieën je vaak stofzuigt, wanneer een stofzuiger makkelijk in gebruik is zal je veel sneller zuigen.

Nog een voordeel is dat dit model ook een parkeerstand heeft, ideaal om de stofzuiger tijdens het zuigen even rechtop stil te laten staan.

Verschillende AEG QX9 modellen:

Onze keuze gaat uit naar de QX9 steelstofzuiger die voorzien is van een Mini turboborstel en daardoor geschikt is voor dierenharen en allergieën, maar de serie bestaat uit meerdere modellen. Hieronder hebben we de verschillende modellen gezet en daarbij kun je makkelijk de modellen met elkaar vergelijken.

 • AEG QX9-1-40GG – instapmodel en wordt ook geleverd met een draaiende borstel dus ook geschikt voor het zuigen van dieren haren (geen mini turboborstel)
 • AEG QX9-1-P5IB – dit model is geschikt voor het zuigen van harde en kwetsbare vloeren, zo krijg je bij deze stofzuiger een speciale  parket zuigmond.
 • AEG QX9-1-ALRG – dit model wordt geleverd met veel handige accessoires waaronder de turbo miniborstel en daardoor geschikt voor dierenharen en allergieën. (aanbevolen)
 • AEG QX9-1-ULT – mocht je een kwetsbare vloer hebben en dierenharen van bijvoorbeeld meubels af willen zuigen, dan is dit model een goede keuze. Dit model is geschikt voor alle vloertypen en wordt geleverd met alle accessoires, waaronder ook de parketborstel.

Voordelen:

 • Lichte stofzuiger, gewicht aan de onderzijde en erg wendbaar
 • Geschikt voor alle vloertype
 • Veel handige accessoires
 • HEPA filters 
 • Handige handstofzuiger

Nadelen:

 • Doordat de stofzuiger aan de onderzijde van de stang zit, is het moeilijk of niet mogelijk om onder meubels te zuigen.
 • Vrij klein stofreservoir dus snel vol.

Bekijk hieronder de beste deal voor deze steelstofzuiger:

5. Bosch Readyy’y Serie 2 BCHF220B – Beste goedkope keuze

bosch readyy'y serie 2

Ook deze steelstofzuiger van Bosch heeft een handige geïntegreerde kruimeldief, daarnaast is deze steelstofzuiger een stuk goedkoper dan overige keuzes. De stofzuiger is geschikt voor de meeste vloertypes en krijg je bij de stofzuiger een draaiende borstel waarmee je eenvoudig dierenharen kunt verwijderen.

Naast dat de stofzuiger best krachtig is en qua prijs een goedkope keuze heeft de stofzuiger nog enkele pluspunten. Zo heeft de stofzuiger een AllFloor Brush, wat inhoudt dat de stofzuiger mond geschikt is om op alle vloeren te gebruiken. Daarnaast heeft de stofzuiger ook een handige parkeerstand, dit is ideaal voor het opbergen van de stofzuiger en handig tijdens het stofzuigen. De stofzuiger mond werkt met een draaiende borstel die haar makkelijk op zuigt, ook is de stofzuigermond vrij makkelijk schoon te maken doordat de borstel eruit gehaald kan worden. 

Voordelen:

 • Goedkope goede keuze
 • Handige handstofzuiger die je er eenvoudig uithaalt
 • AllFloor bush: zuigmond die geschikt is voor alle vloertypes
 • Parkeerstand 

Nadelen:

 • Niet de meeste zuigkracht
 • Geen andere accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een opzetstukje om het plafond te zuigen.

Bekijk hieronder de beste deal voor deze steelstofzuiger:

Wat is een steelstofzuiger?

Steelstofzuigers worden steeds populairder. De steelstofzuigers zijn over het algemeen kleine stofzuigers die erg gebruiksvriendelijk zijn. Meestal worden de beste steelstofzuigers aan mensen met een wat kleiner huis verkocht, omdat ze veel minder ruimte innemen dan een reguliere stofzuiger. De steelstofzuigers worden door anderen ook wel als extra stofzuiger in huis gebruikt. Het mooie aan deze soort stofzuigers, is dat zij op een oplaadbare accu werken. Hierdoor heb je veel bewegingsvrijheid en kan je overal makkelijk bij omdat er vaak geen snoer aan de stofzuiger vast zit.

Het is wel belangrijk dat je de accu op tijd oplaadt, zodat je de stofzuiger kunt gebruiken wanneer je hemt nodig hebt. Daarnaast kan je de steelstofzuiger met één hand bedienen omdat deze zo compact is. Wanneer je onder een bank of tafel moet stofzuigen, kan je er met de steelstofzuiger zonder moeite bij. Veel mensen zien de voordelen van deze stofzuigers en ontwikkelaars zien de toekomst in de steelstofzuigers.

Dit kun je verwachten wanneer je een steelstofzuiger koopt

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte steelstofzuiger is het belangrijk dat je er eentje kiest die bij jouw situatie past. Bijna alle steelstofzuigers zijn oplaadbaar en werken op een accu. Bij een klein aantal dien je altijd het snoer aan te sluiten op een stopcontact. Dit is niet altijd wat men wil, als zij op zoek zijn naar een steelstofzuiger omdat je dan minder bewegingsvrijheid hebt.

Let er dus goed op dat je niet per ongeluk een steelstofzuiger met snoer koopt. Wanneer je voor een steelstofzuiger met accu gaat, is het belangrijk dat je de zuigkracht controleert. De zuigkracht van de steelstofzuiger zit namelijk aan het voltage van het apparaat gekoppeld. Hierbij zie je vaak des te hoger het voltage van de steelstofzuiger is, des te meer geld je ervoor dient neer te tellen. Het is dus maar net waar jij behoefte aan hebt. Koop je de steelstofzuiger als enige stofzuiger in huis of is hij extra?

Wanneer je op zoek bent naar een ideale steelstofzuiger, kan je er het beste eentje uitkiezen die een Lithium-Ion accu heeft. De apparaten met deze specifieke accu soort zijn de krachtigste onder hun stofzuiger familie. De Lithium-Ion accu heeft een hoger vermogen dan andere accu’s en hiermee is de energiedichtheid meteen ook een stuk hoger. Deze apparaten zijn van zeer goede kwaliteit. Je zal bij een steelstofzuiger met een Lithium-Ion accu dan ook niet snel meemaken dat je zuigkracht verliest naarmate je hem vaker hebt gebruikt. Deze accu is ontworpen voor zijn duurzaamheid en uithoudingsvermogen.

Wanneer je voor een steelstofzuiger met deze accu kiest, ga je er geheid een aantal jaren plezier aan ervaren. Wanneer je voor een steelstofzuiger kiest krijg je bij sommige modellen hulpstukken meegeleverd. Wat dacht je van een plumeau opzetstuk? Of een kleinere borstel en speciale borstel die jouw meubels niet beschadigd?

Welke soorten steelstofzuigers zijn er?

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte steelstofzuiger kan je uit veel verschillende soorten kiezen. Verschillende technische merken hebben er al één of meerdere varianten van op de markt gebracht. Hieronder lees je meer over de verschillende soorten steelstofzuigers die er op de markt zijn.

1. steelstofzuiger met snoer:

Deze variant zorgt ervoor dat je een stuk krachtiger kunt stofzuigen dan bij de steelstofzuigers zonder snoer. Doordat je continu aan de stroom aangesloten bent, verliest deze steelstofzuiger zijn kracht geen moment. Je hoeft de steelstofzuiger met snoer ook niet op te laden. Dit scheelt je tijd, wanneer je hem wil gebruiken, stop je de stekker in het stopcontact en je kunt direct aan de slag. Een nadeel van deze variant van de steelstofzuiger is echter wel dat je er minder makkelijk mee kunt rondlopen. Het snoer kan achter jouw stoel of tafelpoot blijven hangen en dit kost je tijd.

2. steelstofzuiger met buis:

Deze variant van de steelstofzuiger is eigenlijk de 2-in-1 versie van het apparaat. Je vindt de motor en het stofreservoir aan de bovenkant bij de handgreep. Dit design maakt het je makkelijk om boven jouw hoofd te kunnen zuigen. Denk maar eens aan die vervelende spinnenwebben op het plafond in de hoekjes van jouw woonkamer. Of de stof die bovenop jouw kledingkast verzameld. Zelfs voor deze lastig te bereiken plekken is de steelstofzuiger dus de ultieme oplossing.

Wanneer je de buis van het apparaat los klikt bouw je de steelstofzuiger moeiteloos en snel om tot een kruimeldief. Hiermee kan je dan weer allerlei kleine oppervlakten schoon krijgen. De steelstofzuiger met buis wordt veelal geleverd met extra opzetstukken en mondstukken. Zo blijven jouw meubels, houten vloer en trap beschermd terwijl je ze grondig schoon kunt maken.

3. klassieke steelstofzuiger:

De Klassieke variant van de steelstofzuiger wordt vaak geleverd met een ingebouwde kruimeldief. Wanneer je voor deze variant kiest vind je de motor van de steelstofzuiger, mede als het reservoir aan de onderkant van de stofzuiger terug. Het voordeel van dit design is dat je de steelstofzuiger erg makkelijk voor je uit kunt bewegen. Daarnaast is al het gewicht van de steelstofzuiger onderaan het apparaat gevestigd. Hierdoor krijg jij geen last van je armen, schouder of rug omdat je dit allemaal met je mee moet tillen.

De ingebouwde kruimeldief kan je makkelijk losmaken. Hiermee kan je vuil en kruimels van kleine en smalle oppervlakten verwijderen. Denk maar eens aan wat blaadjes of potaarde op de vensterbank tussen al jouw plantjes.

Welke functies heeft een steelstofzuiger?

Dat de steelstofzuiger een goede gadget voor in jouw huis is, blijkt steeds meer naarmate je deze tekst leest. Wie wil er nou niet snel klaar zijn met schoonmaken? En het feit dat de steelstofzuiger op een accu werkt is ook ideaal. Zo kan je zonder moeite of obstakels het hele huis door. Zelfs jouw eventuele huisdieren of kinderen lopen niet langer in de weg als je van de steelstofzuiger gebruik kunt maken. Hieronder lees je meer over de specifieke functies van de steelstofzuiger.

1. Eco stand:

Wanneer je een duurzame levensstijl hanteert, is het wel zo fijn als jouw elektrische apparaten niet zoveel energie verbruiken. Wist je dat bepaalde steelstofzuigers al binnen 5 uur geheel zijn opgeladen? Door de steelstofzuiger hierna op de eco stand te gebruiken, bespaar je energie en kun je meerdere malen schoonmaken. Van één keer opladen kan je er tot wel dubbel zo veel zuigbeurten gebruik van maken voor je het apparaat opnieuw dient op te laden. Let er wel op dat je in de eco stand misschien minder zuigkracht ervaart doordat de energie van de steelstofzuiger wordt verdeeld over meerdere keren gebruik.

2. Turbo stand:

De turbo stand op de steelstofzuiger is er voor de mensen die hardnekkig vuil willen opzuigen. Denk hierbij aan tapijt waar de steelstofzuiger harder moet zuigen om de viezigheden dieper in het tapijt op te zuigen. De turbo stand hoeft vaak maar een paar seconden lang geactiveerd te worden, waarna je de steelstofzuiger prima in de eco stand kunt gebruiken. De turbo stand zorgt ervoor dat jouw huis net wat grondiger schoongemaakt wordt dan wanneer je alleen maar in de eco stand zuigt. Let wel op want de turbo stand kost meer energie, waardoor de accu van de steelstofzuiger sneller leeg zal raken. Het kan zijn dat je de steelstofzuiger dan wat vaker dient op te laden, voor je hem de volgende keer weer kunt gebruiken.

3. Dweilstand:

De dweilstand zit niet standaard op elke steelstofzuiger. Wanneer je een steelstofzuiger met dweilfunctie wil kopen, dien je hier een speciale editie voor aan te schaffen. Er zijn een heleboel steelstofzuigers met dweilfunctie op de markt. Dit betekent dat je terwijl je stofzuigt en viezigheid van de vloer haalt, je ook meteen de vloer kunt dweilen. Zo sla je twee vliegen in één klap. De dweilstand zorgt dat er water uit het waterreservoir wordt vermengd met schoonmaakmiddel. Dit schone water wordt door het apparaat op de vloer gespoten. Door er overheen te wrijven maak je de vloer schoon en kan de steelstofzuiger het vieze water meteen weer opzuigen.

Wel- of geen kruimeldief erbij?

Wanneer je samen met je gezin in huis leeft en jullie ook een aantal huisdieren hebben, is er vast en zeker te zien dat er in jullie huis geleefd wordt. Dat is niet erg, een rommelig huis kan gezellig zijn. Het is echter wel belangrijk dat het huis hygiënisch blijft.

Jullie huis is ook meteen jullie thuis, waar jullie met zijn allen veel tijd doorbrengen. Veel mensen hebben een drukke baan en een druk leven, waardoor er vaak niet genoeg tijd overblijft voor het schrobben van het huis. Anderen zien erg op tegen de schoonmaaktaken en willen zo min mogelijk doen. Sommige mensen hebben door fysieke problemen zelfs moeite met het rondlopen met zware emmers vol water of grote stofzuigers. Vooral voor jullie is het een fijn idee om te weten dat schoonmaken helemaal geen vervelende opgave hoeft te zijn.

Wist je dat je naast een grotere stofzuiger en de steelstofzuiger ook voor een kruimeldief zou kunnen kiezen? Dit zijn erg compacte en bovendien lichte stofzuigers die meteen ook een handig handvat hebben met een goede grip. Vaak worden de kruimeldieven met een oplaadstation geleverd. Deze kan je ergens in huis plaatsen, sommige kan je zelfs ergens aan de muur hangen.

Wanneer je de kruimeldief niet gebruikt, wordt deze dan meteen voor je opgeladen. Zodat je hem direct kunt gebruiken op het moment dat je hem nodig hebt. Doordat ook de kruimeldieven met een accu werken, zit je niet aan een snoer gebonden. De kruimeldief is wel zo klein, dat je er niet jouw hele huis mee kunt stofzuigen. De kruimeldief is bedoeld als makkelijke en snelle aanvulling op een reguliere- of steelstofzuiger. Zodat je makkelijk een aantal kruimels van de tafel, bank of grond kunt opzuigen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een steelstofzuiger?

Een steelstofzuiger is een heel andere stofzuiger dan een standaard stofzuiger met of zonder zak, daarom is het belangrijk dat je weet waarop je moet letten bij het kopen van een steelstofzuiger. Het aanbod is tegenwoordig enorm en de meeste merken hebben series die ook nog eens bestaan uit verschillende steelstofzuigers. Om je daarbij een beetje te helpen hebben we hieronder zes punten opgesteld waarop je kunt letten bij het kopen van een steelstofzuiger.

 1. Zuigkracht en gebruiksduur: bij het kopen van een stofzuiger is het altijd belangrijk om op de zuigkracht te letten, maar omdat het hier om een steelstofzuiger gaat is de accuduur ook belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat een stofzuiger binnen no time leeg is. Let daarom goed op de accuduur en kijk of er eventueel een vervangen accu bijgekocht kan worden.
 2. Gewicht: een steelstofzuiger heb je met het volledige gewicht in je hand. In het begin lijkt dit soms wel mee te vallen, maar als je langer dan een half uur moet stofzuigen kan dit toch wel tegenstaan. Check daarom altijd het gewicht van de steelstofzuiger. Daarbij kun je ook nog letten of de motor van de stofzuiger zich laag of hoog bevind, wanneer de motor laag zit is de stofzuiger een stuk lichter in de hand.
 3. Vorm en positie: naast het gewicht kun je ook op de vorm en positie van de stofzuiger letten. Hierbij kun je kijken naar de wendbaarheid van de stofzuiger, maar of de stofzuiger bijvoorbeeld makkelijk te gebruiken is onder meubels of voor het zuigen van het plafond.
 4. Geluidniveau: het geluidsniveau van een steelstofzuiger kan wel een minpuntje zijn, veel steelstofzuigers maken veel herrie. Let daarom goed bij het kopen van een steelstofzuiger op het maximale geluidsniveau, deze staat vaak aangeduid in het aantal dB.
 5. Soort vloertype: ook de ondergrond waarop je gaat zuigen is belangrijk. Heb je bijvoorbeeld een harde of houten vloer, dan wil je niet dat deze vloer beschadigd raakt door de mond van de stofzuiger. Er zijn daarom veel stofzuigermonden ontwikkeld die speciaal ontworpen zijn voor bijvoorbeeld een houten vloer. Naast houten vloeren heb je bijvoorbeeld ook tapijten en stenen vloeren. Kijk goed welke vloertype jij veel in je huis het en koop daarop de steelstofzuiger die daarvoor geschikt is.
 6. Accessoires en extra opties: bijna elke stofzuiger wordt geleverd met accessoires en extra optie. De accessoires maken het zuigen veel makkelijker en plezieriger. Naast accessoires als zuigmonden moet je ook denken aan een bassisstation voor de stofzuiger of misschien een extra accu. 

Korte samenvatting met de best beoordeelde steelstofzuigers

Geen zin om de bovenstaande stekst door te lezen? Bekijk dan onderstaande samenvatting van de best beoordeelde steelstofzuigers van dit moment. Deze vijf steelstofzuigers hebben we hieronder naast elkaar in een tabel gezet, zo kun je eenvoudig de stofzuigers met elkaar vergelijken op prijs, pluspunten en beoordelingen. Deze beoordelingen komen van de website van Coolblue en zijn gegeven door gebruikers van de stofzuigers.

Steelstofzuiger Gemiddelde beoordeling Pluspunt Indicatieprijs
Dyson V11 Absolute Extra 8,9/10 (1008 reviews) Lange accuduur, veel zuigkracht en goede handige accessoires. € 649,-
Philips Speedpro Max Series 8000 9.0/10 (654 reviews) Lange gebruiksduur, handige zuigmond met led verlichting en alle kanten open, hierdoor zuigt de stofzuiger aan alle kanten. € 475,-
Miele Triflex HX1 serie 8,1/10 (49 reviews) Steelstofzuiger voor dierenharen en geschikt wanneer je last heb van allergieën (HEPA 15-filter). Ook is het bij dit model mogelijk de motor aan de onderzijde van de steelstofzuiger te plaatsen, hierdoor wordt de stofzuiger in de hand wat lichter. € 577,-
AEG QX9-1-ALRG 9.0/10 (139 reviews) Deze steelstofzuiger is ook geschikt voor mensen met allergieën. Ook wordt de stofzuiger geleverd met een mini-turboborstel waarmee je dierenharen makkelijk op kunt zuigen. Verder zit er in de steelstofzuiger een handige geïntegreerde kruimeldief. € 389,95
Bosch Readyy’y Serie 2 BCHF220B 8,8/10 (144 reviews) Dit model is gezien de overige steelstofzuigers qua prijs een goedkopere keuze. De stofzuiger is geschikt voor het zuigen van dierenharen en de stofzuiger is ook als kruimeldief te gebruiken. € 169,-

Veel gestelde vragen over steelstofzuigers

We hopen met ons steelstofzuiger onderzoek jou te helpen om de juiste keuze te maken voor een goede steelstofzuiger. Mocht je na ons onderzoek en toelichting nog vragen hebben dan kun je ons altijd een berichtje sturen. Ook hebben we hieronder de meest gestelde vragen over steelstofzuigers gezet en beantwoord.

Dit ligt aan het merk, de uitvoering en de soort die je aanschaft. Tegenwoordig zijn er veel sterke steelstofzuigers op de markt die evengoed zuigen als een traditionele stofzuiger. Dit zou je in de winkel kunnen navragen.

 

De steelstofzuigers worden steeds weer beter ontwikkeld. Door de innovatie die plaatsvindt komen er steeds meer varianten op de markt die een constante zuigkracht bieden. Kies dus voor een steelstofzuiger die een sterke en onaantastbare zuigkracht heeft.

 

Het maakt niet uit van welk merk je de steelstofzuiger in huis haalt. Dit apparaat is namelijk altijd erg makkelijk schoon te maken. De steelstofzuiger heeft een stofvak, wat je los kunt halen, waarna je de stof weggooit. De meeste kun je daarna nog met water reinigen, maar bekijk even in de handleiding of dit tot jouw opties behoort.