De beste steelstofzuigers van 2021 - Volledige gids

Wat zijn steelstofzuigers?

Steelstofzuigers worden steeds populairder. De steelstofzuigers zijn over het algemeen kleine stofzuigers die erg gebruiksvriendelijk zijn. Meestal worden de beste steelstofzuigers aan mensen met een wat kleiner huis verkocht, omdat ze veel minder ruimte innemen dan een reguliere stofzuiger.

De steelstofzuigers worden door anderen ook wel als extra stofzuiger in huis gebruikt. Het mooie aan deze soort stofzuigers, is dat zij op een oplaadbare accu werken. Hierdoor heb je veel bewegingsvrijheid en kan je overal makkelijk bij omdat er vaak geen snoer aan de stofzuiger vast zit.

Het is wel belangrijk dat je de accu op tijd oplaadt, zodat je de stofzuiger kunt gebruiken wanneer je hemt nodig hebt. Daarnaast kan je de steelstofzuiger met één hand bedienen omdat deze zo compact is. Wanneer je onder een bank of tafel moet stofzuigen, kan je er met de steelstofzuiger zonder moeite bij. Veel mensen zien de voordelen van deze stofzuigers en ontwikkelaars zien de toekomst in de steelstofzuigers.

Dyson V11 steelstofzuiger

Dyson V11 Absolute+

Onze beste koop van 2021!

aeg-cx7-steelstofzuiger-vergelijken

AEG CX7 -2-45BM

Beste goedkope steelstofzuiger

dyson-v10-motorhead-steelstofzuiger-vergelijken

Dyson V10 Motorhead

Beste stille lichtgewicht

Inhoudsopgave

Dit kun je verwachten wanneer je een steelstofzuiger koopt

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte steelstofzuiger is het belangrijk dat je er eentje kiest die bij jouw situatie past. Bijna alle steelstofzuigers zijn oplaadbaar en werken op een accu. Bij een klein aantal dien je altijd het snoer aan te sluiten op een stopcontact. Dit is niet altijd wat men wil, als zij op zoek zijn naar een steelstofzuiger omdat je dan minder bewegingsvrijheid hebt.

Let er dus goed op dat je niet per ongeluk een steelstofzuiger met snoer koopt. Wanneer je voor een steelstofzuiger met accu gaat, is het belangrijk dat je de zuigkracht controleert. De zuigkracht van de steelstofzuiger zit namelijk aan het voltage van het apparaat gekoppeld. Hierbij zie je vaak des te hoger het voltage van de steelstofzuiger is, des te meer geld je ervoor dient neer te tellen. Het is dus maar net waar jij behoefte aan hebt. Koop je de steelstofzuiger als enige stofzuiger in huis of is hij extra?

Wanneer je op zoek bent naar een ideale steelstofzuiger, kan je er het beste eentje uitkiezen die een Lithium-Ion accu heeft. De apparaten met deze specifieke accu soort zijn de krachtigste onder hun stofzuiger familie. De Lithium-Ion accu heeft een hoger vermogen dan andere accu’s en hiermee is de energiedichtheid meteen ook een stuk hoger.

Deze apparaten zijn van zeer goede kwaliteit. Je zal bij een steelstofzuiger met een Lithium-Ion accu dan ook niet snel meemaken dat je zuigkracht verliest naarmate je hem vaker hebt gebruikt. Deze accu is ontworpen voor zijn duurzaamheid en uithoudingsvermogen.

Wanneer je voor een steelstofzuiger met deze accu kiest, ga je er geheid een aantal jaren plezier aan ervaren. Wanneer je voor een steelstofzuiger kiest krijg je bij sommige modellen hulpstukken meegeleverd. Wat dacht je van een plumeau opzetstuk? Of een kleinere borstel en speciale borstel die jouw meubels niet beschadigd?

Welke soorten steelstofzuigers zijn er?

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte steelstofzuiger kan je uit veel verschillende soorten kiezen. Verschillende technische merken hebben er al één of meerdere varianten van op de markt gebracht. Hieronder lees je meer over de verschillende soorten steelstofzuigers die er op de markt zijn.

1. steelstofzuiger met snoer:

Deze variant zorgt ervoor dat je een stuk krachtiger kunt stofzuigen dan bij de steelstofzuigers zonder snoer. Doordat je continu aan de stroom aangesloten bent, verliest deze steelstofzuiger zijn kracht geen moment. Je hoeft de steelstofzuiger met snoer ook niet op te laden. Dit scheelt je tijd, wanneer je hem wil gebruiken, stop je de stekker in het stopcontact en je kunt direct aan de slag. Een nadeel van deze variant van de steelstofzuiger is echter wel dat je er minder makkelijk mee kunt rondlopen. Het snoer kan achter jouw stoel of tafelpoot blijven hangen en dit kost je tijd.

steelstofzuiger-met-snoer

2. steelstofzuiger met buis:

Deze variant van de steelstofzuiger is eigenlijk de 2-in-1 versie van het apparaat. Je vindt de motor en het stofreservoir aan de bovenkant bij de handgreep. 

Dit design maakt het je makkelijk om boven jouw hoofd te kunnen zuigen.

 Denk maar eens aan die vervelende spinnenwebben op het plafond in de hoekjes van jouw woonkamer. 

 

steelstofzuiger-met-buis

Of de stof die bovenop jouw kledingkast verzameld. Zelfs voor deze lastig te bereiken plekken is de steelstofzuiger dus de ultieme oplossing. Wanneer je de buis van het apparaat los klikt bouw je de steelstofzuiger moeiteloos en snel om tot een kruimeldief. 

Hiermee kan je dan weer allerlei kleine oppervlakten schoon krijgen. De steelstofzuiger met buis wordt veelal geleverd met extra opzetstukken en mondstukken. Zo blijven jouw meubels, houten vloer en trap beschermd terwijl je ze grondig schoon kunt maken.

klassieke-steelstofzuigers-kruimeldief-ingebouwd

3. klassieke steelstofzuiger:

De Klassieke variant van de steelstofzuiger wordt vaak geleverd met een ingebouwde kruimeldief. Wanneer je voor deze variant kiest vind je de motor van de steelstofzuiger, mede als het reservoir aan de onderkant van de stofzuiger terug. Het voordeel van dit design is dat je de steelstofzuiger erg makkelijk voor je uit kunt bewegen. Daarnaast is al het gewicht van de steelstofzuiger onderaan het apparaat gevestigd. Hierdoor krijg jij geen last van je armen, schouder of rug omdat je dit allemaal met je mee moet tillen. De ingebouwde kruimeldief kan je makkelijk losmaken. Hiermee kan je vuil en kruimels van kleine en smalle oppervlakten verwijderen. Denk maar eens aan wat blaadjes of potaarde op de vensterbank tussen al jouw plantjes.

Welke functies kent een steelstofzuiger?

Dat de steelstofzuiger een goede gadget voor in jouw huis is, blijkt steeds meer naarmate je deze tekst leest. Wie wil er nou niet snel klaar zijn met schoonmaken? En het feit dat de steelstofzuiger op een accu werkt is ook ideaal. Zo kan je zonder moeite of obstakels het hele huis door. Zelfs jouw eventuele huisdieren of kinderen lopen niet langer in de weg als je van de steelstofzuiger gebruik kunt maken. Hieronder lees je meer over de specifieke functies van de steelstofzuiger.

1.      Eco stand:

Wanneer je een duurzame levensstijl hanteert, is het wel zo fijn als jouw elektrische apparaten niet zoveel energie verbruiken. Wist je dat bepaalde steelstofzuigers al binnen 5 uur geheel zijn opgeladen? Door de steelstofzuiger hierna op de eco stand te gebruiken, bespaar je energie en kun je meerdere malen schoonmaken. Van één keer opladen kan je er tot wel dubbel zo veel zuigbeurten gebruik van maken voor je het apparaat opnieuw dient op te laden. Let er wel op dat je in de eco stand misschien minder zuigkracht ervaart doordat de energie van de steelstofzuiger wordt verdeeld over meerdere keren gebruik.

2.      Turbo stand:

De turbo stand op de steelstofzuiger is er voor de mensen die hardnekkig vuil willen opzuigen. Denk hierbij aan tapijt waar de steelstofzuiger harder moet zuigen om de viezigheden dieper in het tapijt op te zuigen. De turbo stand hoeft vaak maar een paar seconden lang geactiveerd te worden, waarna je de steelstofzuiger prima in de eco stand kunt gebruiken. De turbo stand zorgt ervoor dat jouw huis net wat grondiger schoongemaakt wordt dan wanneer je alleen maar in de eco stand zuigt. Let wel op want de turbo stand kost meer energie, waardoor de accu van de steelstofzuiger sneller leeg zal raken. Het kan zijn dat je de steelstofzuiger dan wat vaker dient op te laden, voor je hem de volgende keer weer kunt gebruiken.

3.      Dweilstand:

De dweilstand zit niet standaard op elke steelstofzuiger. Wanneer je een steelstofzuiger met dweilfunctie wil kopen, dien je hier een speciale editie voor aan te schaffen. Er zijn een heleboel steelstofzuigers met dweilfunctie op de markt. Dit betekent dat je terwijl je stofzuigt en viezigheid van de vloer haalt, je ook meteen de vloer kunt dweilen. Zo sla je twee vliegen in één klap. De dweilstand zorgt dat er water uit het waterreservoir wordt vermengd met schoonmaakmiddel. Dit schone water wordt door het apparaat op de vloer gespoten. Door er overheen te wrijven maak je de vloer schoon en kan de steelstofzuiger het vieze water meteen weer opzuigen.

Wel- of geen kruimeldief erbij?

Wanneer je samen met je gezin in huis leeft en jullie ook een aantal huisdieren hebben, is er vast en zeker te zien dat er in jullie huis geleefd wordt. Dat is niet erg, een rommelig huis kan gezellig zijn. Het is echter wel belangrijk dat het huis hygiënisch blijft. 

Jullie huis is ook meteen jullie thuis, waar jullie met zijn allen veel tijd doorbrengen. Veel mensen hebben een drukke baan en een druk leven, waardoor er vaak niet genoeg tijd overblijft voor het schrobben van het huis. Anderen zien erg op tegen de schoonmaaktaken en willen zo min mogelijk doen. Sommige mensen hebben door fysieke problemen zelfs moeite met het rondlopen met zware emmers vol water of grote stofzuigers. Vooral voor jullie is het een fijn idee om te weten dat schoonmaken helemaal geen vervelende opgave hoeft te zijn.

 

kruimeldief-steelstofzuiger

Wist je dat je naast een grotere stofzuiger en de steelstofzuiger ook voor een kruimeldief zou kunnen kiezen? Dit zijn erg compacte en bovendien lichte stofzuigers die meteen ook een handig handvat hebben met een goede grip. Vaak worden de kruimeldieven met een oplaadstation geleverd. Deze kan je ergens in huis plaatsen, sommige kan je zelfs ergens aan de muur hangen. 

Wanneer je de kruimeldief niet gebruikt, wordt deze dan meteen voor je opgeladen. Zodat je hem direct kunt gebruiken op het moment dat je hem nodig hebt. Doordat ook de kruimeldieven met een accu werken, zit je niet aan een snoer gebonden. De kruimeldief is wel zo klein, dat je er niet jouw hele huis mee kunt stofzuigen. De kruimeldief is bedoeld als makkelijke en snelle aanvulling op een reguliere- of steelstofzuiger. Zodat je makkelijk een aantal kruimels van de tafel, bank of grond kunt opzuigen. 

De Dyson V11 Absolute kwam als beste uit de test. Dyson brengt met deze variant de allernieuwste steelstofzuiger op de markt. Deze alleskunner is zowel voor harde als zachte vloeren een must-have en doordat het een snoerloos apparaat is heb je alle bewegingsvrijheid die je nodig hebt. Wanneer de Dyson V11 Absolute helemaal opgeladen is, kun je er tot wel 60 minuten achter elkaar mee schoonmaken. 

Dyson V11 steelstofzuiger

Hiermee verbreekt de Dyson een record op het gebied van uithoudingsvermogen in tegenstelling tot alle andere steelstofzuigers. Doordat er een Lcd-scherm is ingebouwd, lees je in één oogopslag de accuduur af. Bovendien is deze steelstofzuiger erg licht in gewicht, want in totaal weegt hij maar 3 kilo. De steelstofzuiger is ook nog eens geschikt voor mensen met stofallergie!

Specificaties van de Dyson V11 Absolute

De belangrijkste specificaties van de Dyson V11 Absolute zijn toch wel het ingebouwde Lcd-scherm en de verschillende standen waarop je hem kunt gebruiken. Op het full color Lcd-scherm lees je wat de actuele accustatus is. Wanneer je een blokkade of vraag over de steelstofzuiger hebt, worden instructievideo’s op het scherm afgespeeld. 

Dit helpt je om alles uit jouw Dyson te kunnen halen. Verder kun je deze steelstofzuiger in drie verschillende standen gebruiken. De Eco-modus zorgt ervoor dat je tijdens een grote schoonmaak meer energie bespaart, zodat je het apparaat langer kunt gebruiken. De Auto modus is er voor het dagelijkse gebruik. Deze kun je inschakelen als je iets vluchtig wilt schoonmaken.

De Boost modus is een speciale modus op de Dyson V11 Absolute, want hierdoor onderscheidt deze steelstofzuiger zich van de anderen die meededen aan de test. Deze modus is door Dyson speciaal ontwikkeld zodat je jouw huis erg grondig kunt schoonmaken. 

Doordat er een speciale vloerzuigmond wordt meegeleverd, past de steelstofzuiger zich automatisch aan de vloertextuur aan. Dit zorgt ervoor dat de Dyson V11 Absolute de beste en hoogste zuigkracht heeft van alle andere Dyson steelstofzuigers. Let er wel op dat deze Boost modus ervoor zorgt dat de stofzuiger redelijk wat lawaai maakt. Doordat de steelstofzuiger in deze modus zó goed reinigt, hoef je hem niet lang in deze modus met meer lawaai te gebruiken.

Conclusie Dyson V11

De Dyson V11 Absolute is vooral een fijne steelstofzuiger wanneer je één apparaat voor al jouw vloeren en oppervlaktes wil gebruiken. Daarnaast heb je bij Dyson standaard twee jaar garantie. Wanneer er iets stuk gaat aan je apparaat binnen deze twee jaar, wordt het door Dyson snel vervangen of gerepareerd. Dyson staat bekend als een innovatief merk en ontwikkeld onder andere zakloze stofzuigers, ventilatoren, luchtreinigers, snoerloze steelstofzuigers en nog veel meer. Bij Dyson ben je van kwaliteit verzekerd.

Voordelen
 • De Dyson V11 komt het beste uit onze test
 • Twee jaar garantie door Dyson
 • Verzekerd van kwaliteit
 • Erg licht model
Nadelen
 • Aan de prijzige kant

Bekijk hier de beste deals voor de Dyson V11 Absolute+

aeg-cx7-steelstofzuiger-vergelijken

De AEG CX7 -2-45BM komt ook erg goed uit de test. Deze moderne steelstofzuiger is geschikt voor ieder vloertype. Wanneer je de AEG CX7 -2-45BM volledig oplaadt kan je er tot wel 45 minuten achter elkaar mee stofzuigen. Doordat deze steelstofzuiger ook nog eens snoerloos is, ervaar je veel bewegingsvrijheid. De 45 minuten aan accuduur is precies genoeg om jouw huis mee schoon te maken. De AEG CX7 -2-45BM wordt samen met een supersnel oplaadstation geleverd. Wanneer je de steelstofzuiger volledig opgeladen wil gebruiken, hoef je maar 4 uur te wachten. De volledige oplaadtijd van deze stofzuiger is één van de snelste van zijn soort.

Wat zijn de specificaties van de AEG CX7?

Doordat je de AEG CX7 -2-45BM ook nog eens kunt ombouwen tot kruimelstofzuiger, blijft geen enkel vies plekje in jouw huis achter. Doordat de ingebouwde kruimeldief zo compact is, kan je makkelijk onder de bank of op de vensterbank terecht. Daarnaast is het totaalgewicht van de AEG CX7 -2-45BM erg licht, wanneer je hem helemaal in elkaar hebt staan weegt de steelstofzuiger slechts 2,46 kilo. Hierdoor til je hem makkelijk op en kan je hem ook makkelijk opbergen. Het geluid wat de AEG CX7 -2-45BM uitstoot is 79 decibel, hiermee is het een best luide steelstofzuiger in zijn soort. Daarnaast heeft deze variant geen HEPA-filter, dit maakt de steelstofzuiger helaas ongeschikt voor mensen met stofallergie.

Omdat ze er bij AEG voor hebben gekozen om de motor van de AEG CX7 -2-45BM onderaan de steelstofzuiger te plaatsen, is deze variant erg wendbaar en soepel in gebruik. Wanneer je bijvoorbeeld tussen verschillende meubels door dient te manoeuvreren, is dat met deze steelstofzuiger geen enkel probleem. De AEG CX7 -2-45BM is in twee zuigstanden te gebruiken. Doordat de vloerborstel erg breed is, kan je zowel kleine als grotere vuildeeltjes van de vloer of andere oppervlakten verwijderen. Daarnaast zitten er LED lampjes in de borstel, waardoor je het apparaat ook in het donker kunt gebruiken.

Conclusie AEG CX7

Al met al is de AEG CX7 -2-45BM een erg slimme en fijne keuze. Doordat deze variant van AEG zowel een steelstofzuiger als een kruimeldief in één is, kan je hem succesvol inzetten op elk oppervlak. De steelstofzuiger heeft een forse zuigkracht, is er wendbaar en soepel in gebruik en weegt ook nog eens zo weinig, dat jij geen last van je armen of schouders krijgt na gebruik. Doordat de AEG CX7 -2-45BM snoerloos is, ervaar jij 100% bewegingsvrijheid wanneer je hem gebruikt.

Voordelen
 • Slimme en fijne steelstofzuiger
 • meest voordelige koop
 • succesvol voor elk oppervlak
 • snoerloos garandeerd 100% bewegingsvrijheid
Nadelen
 • Minder krachtig dan de Dyson V11

Bekijk hier de beste deals voor de AEG CX7 -2-45BM

De Dyson V10 Motorhead is geschikt als stille, lichte en complete steelstofzuiger die je op verschillende soorten vloertypen kunt inzetten. 

Deze compacte en sterke steelstofzuiger is zeer geschikt voor mensen met huisdieren, want door de speciale borstel worden alle dierenharen door de steelstofzuiger opgenomen.

dyson-v10-motorhead-steelstofzuiger-vergelijken

De Dyson V10 Motorhead is een snoerloze steelstofzuiger waardoor je altijd en overal bewegingsvrijheid kunt ervaren. Wanneer de Dyson V10 Motorhead volledig is opgeladen, kan je hem tot wel 60 minuten achter elkaar gebruiken. Wanneer de accu leeg is, hoef je hem alleen in het meegeleverde accustation te parkeren. Het kost de Dyson V10 Motorhead maar 3,5 uur om weer volledig opgeladen te zijn.

Specificaties van de Dyson V10

Wist je dat je de Dyson V10 Motorhead ook erg snel kunt ombouwen tot compacte kruimeldief? Dit doe je al binnen een paar seconden doordat je alleen maar het opzetstuk hoeft te veranderen. Met de kruimeldief optie kan je makkelijk bij hoger gelegen plekken komen. Daarnaast is de kruimeldief ervoor geschikt om jouw meubels af te nemen. De gehele Dyson V10 Motorhead weegt maar 2,55 kilo. Dit zorgt ervoor dat jij tijdens het gebruik van de steelstofzuiger geen last van jouw armen, nek en schouders krijgt. Je kunt hem zowel in zijn geheel als in de kruimeldief variant makkelijk optillen en verplaatsen.

Doordat de Dyson V10 Motorhead over een HEPA13 filter beschikt, is deze steelstofzuiger uiterst geschikt voor mensen met een stofallergie. De filter zorgt er namelijk voor dat 99,97% van alle stofdeeltjes worden vastgehouden. Doordat er een gemotoriseerde vloerborstel wordt meegeleverd, maak jij jouw tapijten makkelijk en snel schoon. Je hoeft met de Dyson V10 Motorhead niet langdurig op één plek te zuigen om maximaal resultaat te zien. In de Max stand, maakt de Dyson V10 Motorhead wel aardig wat geluid, namelijk 87 decibel, wat luider is dan andere steelstofzuigers. De Max stand hoef je echter niet vaak en ook niet lang in te zetten, waardoor de geluidsoverlast tot een minimum beperkt blijft.

De Dyson V10 Motorhead is een goede optie wanneer je een kwalitatief sterke steelstofzuiger wil aanschaffen. Hij biedt je bewegingsvrijheid en een grondig gereinigd huis aan. Dyson draait al jaren mee in het vak en zorgt voor apparaten van topkwaliteit. Ervaar met deze variant zelf het gemak van een snoerloze stofzuiger. Wanneer je voor Dyson kiest ontvang je standaard twee jaar garantie op jouw apparaat. Wanneer er binnen de garantieperiode een onderdeel stuk gaat, vervangt Dyson dit kosteloos voor je. Zelfs een geheel defect apparaat wordt door Dyson binnen de twee jaar snel voor je vervangen.

Voordelen
 • Licht van gewicht
 • Maakt weinig lawaai
 • Vertrouwen in de kwaliteit van Dyson
 • Twee jaar garantie
 • Snoerloos
 • Accuduur van 3,5 uur
Nadelen
 • Niet even goed als de Dyson V11

Bekijk hier de beste deals voor de AEG CX7 -2-45BM

philips-8000-serie-steelstofzuiger

De Philips 8000 series XC biedt je het comfort en het gemak van snoerloos stofzuigen aan. Hetgeen wat de Philips 8000 series XC zo speciaal maakt is de 360 graden mondstuk die bij het apparaat wordt geleverd. Met het 360 graden mondstuk kan vuil uit alle hoeken, achterwaarts en zelfs zijwaarts worden opgezogen. Bovendien is de Philips 8000 series XC voor alle vloertypen geschikt in gebruik. 

Er wordt ook nog een kleine turboborstel meegeleverd waarmee je oppervlakten grondig kunt reinigen. Zelfs nauwe kieren en spleten in huis kunnen nu schoongemaakt worden. Een ander voordeel is de PowerBlade-motor, waar je hieronder meer over leest.

Specificaties van de Philips 8000 series XC

De Philips 8000 series XC beschikt over een zeer krachtige PowerBlade-motor. Samen met een innoverende 25.2V Li-ion batterij zorgt dit ervoor dat je tot wel 125m2 kunt schoonmaken in één accuduur. Dit betekent dat je de Philips 8000 series XC tot wel 70 minuten lang kunt gebruiken, voor je hem dient op te laden. Zo kan je in één keer het hele huis schoonmaken. De speciale batterij zorgt er tijdens het gebruik van het apparaat voor dat je continu goede prestaties kunt verwachten. De batterij heeft een laadtijd van 5 uur, wat redelijk snel is voor een snoerloze steelstofzuiger.

Wanneer je jouw huis schoonmaakt, wil je dit natuurlijk zo effectief en snel mogelijk doen. De Philips 8000 series XC is uiterst geschikt voor deze klus doordat je het 360 graden mondstuk erop kunt monteren. Dit speciale mondstuk zorgt er alleen al voor dat je 99,7% van al het vuil in jouw huis kunt opzuigen. Zelfs het stof wat dieper in jouw tapijt verborgen zit, wordt door de Philips 8000 series XC verwijdert. Het 360 graden mondstuk zorgt ervoor dat elke beweging die je maakt effectief is. Zo hoef je niet te kiezen voor het volgen van bepaalde banen of van voor naar achter te stofzuigen. Welke beweging je ook maakt zorgt ervoor dat je stof opzuigt.

Bovendien heeft de Philips 8000 series XC ingebouwde LED verlichting. Hierdoor kan je ook in de vroege ochtend of avonduren jouw huis gemakkelijk schoonmaken. De steelstofzuiger is ook tot kruimeldief om te bouwen. Philips is een zeer professioneel merk en wanneer je voor een product van hen kiest, kies je automatisch voor topkwaliteit. De Philips 8000 series XC is uiterst geschikt om snoerloos jouw huis schoon te maken. Je neemt vuil en stof op met elke beweging die je maakt, al draai je rondjes of stofzuig je achterstevoren. Het is zeker dat je op de Philips 8000 series XC kunt vertrouwen.

Voordelen
 • De philips 8000 is van de beste kwaliteit
 • alternatief op Dyson modellen
 • Snoerloos
 • 360 graden mondstuk voor het snel reinigen van grote oppervlakken
Nadelen
 • Prijzig
 • 70 minuten accuduur

Bekijk hier de beste deals voor de philips 8000 serie XC

bosch-pro-animal-beste-steelstofzuiger-voor-dieren

De Bosch ProAnimal Flexxo ZOO is een bijzondere steelstofzuiger omdat hij vooral geschikt is voor mensen met huisdieren in huis. De steelstofzuiger zorgt ervoor dat je altijd een hele goede schoonmaker binnen handbereik hebt. Alle bijgeleverde accessoires zijn namelijk in de stofzuiger verwerkt. 

Dit is handig omdat je dan maar één apparaat hoeft op te bergen, die je later multifunctioneel kunt inzetten tijdens jouw schoonmaakmomenten. De Bosch ProAnimal Flexxo ZOO is geschikt voor mensen met huisdieren, omdat er een speciale huisdierenborstel bij geleverd wordt. Hiermee zuig je makkelijk en snel alle haren van jouw huisdier op. Jouw huis lijkt ondanks jouw huisdieren dan schoner dan voorheen.

Specificaties van de Bosch ProAnimal

Dat zijn niet de enige voordelen die de Bosch ProAnimal Flexxo ZOO je te bieden heeft. De steelstofzuiger gaat met een volle accu tot wel 50 minuten mee. Doordat er een krachtige accu ingebouwd zit, duurt het opladen hierna ook niet zo lang. De sterke accu zorgt ervoor dat je een goede prestatie van deze variant van de steelstofzuiger mag verwachten. Daarnaast zorgen de accessoires ervoor dat jij jouw hele huis stofvrij kunt krijgen. Zo kan je zowel jouw plafonds, trappen, vloeren en meubels stofvrij maken. Er zit een filter in de Bosch ProAnimal Flexxo ZOO ingebouwd, waardoor je tot wel 90% van al het stof uit je huis kunt verwijderen.

De Bosch ProAnimal Flexxo ZOO heeft een ingebouwd RobustAir-systeem. Dit speciale systeem zorgt ervoor dat je gebruik kunt blijven maken van reinigingsprestaties van een hoge kwaliteit. Zelfs als de container voor het opvangen van al het stof vol raakt. Deze container is makkelijk los te klikken, waarna je hem op een eenvoudige manier kunt schoonmaken. Wanneer de container geleegd is, kan je er weer een hele tijd mee vooruit. Als laatste is de Bosch ProAnimal Flexxo ZOO een handige 2in1 kruimeldief en steelstofzuiger. Dit maakt het mogelijk om ook wat kleinere kruimels direct op te kunnen zuigen, zonder de hele steel te hoeven gebruiken.

De Bosch ProAnimal Flexxo ZOO is dus vooral geschikt voor mensen met huisdieren, maar ook mensen zonder huisdieren kunnen gebruikmaken van het goede reinigingsvermogen van deze steelstofzuiger. Bosch is een grote speler op de elektrische markt, vandaar dat je er met deze steelstofzuiger vanuit kunt gaan dat je goede kwaliteit in huis haalt.

Voordelen
 • Zeer geschikt voor een huishouden met huisdieren
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Goedkoop voor een steelstofzuiger
 • Bosch is een betrouwbaar merk
Nadelen
 • Kruimeldief kan niet los gemaakt worden
 • de onderkant van het mondstuk is wat dik

Bekijk hier de beste deals voor de Bosch ProAnimal

Veel gestelde vragen over steelstofzuigers

Is een reguliere stofzuiger beter dan een steelstofzuiger?

Dit ligt aan het merk, de uitvoering en de soort die je aanschaft. Tegenwoordig zijn er veel sterke steelstofzuigers op de markt die evengoed zuigen als een traditionele stofzuiger. Dit zou je in de winkel kunnen navragen.

Hoe zit dit met het zuigvermogen van een steelstofzuiger op de lange termijn?

De steelstofzuigers worden steeds weer beter ontwikkeld. Door de innovatie die plaatsvindt komen er steeds meer varianten op de markt die een constante zuigkracht bieden. Kies dus voor een steelstofzuiger die een sterke en onaantastbare zuigkracht heeft.

Hoe maak ik mijn steelstofzuiger schoon?

Het maakt niet uit van welk merk je de steelstofzuiger in huis haalt. Dit apparaat is namelijk altijd erg makkelijk schoon te maken. De steelstofzuiger heeft een stofvak, wat je los kunt halen, waarna je de stof weggooit. De meeste kun je daarna nog met water reinigen, maar bekijk even in de handleiding of dit tot jouw opties behoort.

Hoe maak ik mijn steelstofzuiger schoon?

Het maakt niet uit van welk merk je de steelstofzuiger in huis haalt. Dit apparaat is namelijk altijd erg makkelijk schoon te maken. De steelstofzuiger heeft een stofvak, wat je los kunt halen, waarna je de stof weggooit. De meeste kun je daarna nog met water reinigen, maar bekijk even in de handleiding of dit tot jouw opties behoort.

Algemene conclusie

De steelstofzuiger is vooral handig voor kleine huishoudens of mensen die graag een sneller en makkelijker alternatief voor hun reguliere stofzuiger in huis halen. Door de compacte vorm en vaak het snoerloze apparaat is de steelstofzuiger uiterst geschikt als schoonmaakapparaat. Je kunt hem vooral inzetten als je de vloer snel stofvrij wil maken. Ook wanneer je ergens kruimels ziet liggen of jouw meubels wil afnemen is de steelstofzuiger met ingebouwde kruimeldief jouw beste vriend. Bij de steelstofzuiger gaat het vooral om bewegingsvrijheid en gemak! Onhandige snoeren en een vieze lucht uit jouw stofzuiger is hiermee verleden tijd.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Stofzuigers-vergelijken

Stofzuigers-vergelijken

Stofzuigers-vergelijken is dé eerlijke vergelijker die probeert de consument zo goed mogelijk te helpen! Bij stofzuigers-vergelijken vindt je alle informatie over stofzuigers, robotstofzuigers, accessoires en meer!

Geef een reactie