Beste stofzuiger met zak van 2021 (top 5)

Het grootste voordeel van een stofzuiger met zak is dat je zo min mogelijk in contact komt met het stof. Stofzuigers die geen zak hebben zijn vaak voorzien van een stofreservoir, wanneer je deze leegt komt er altijd stof vrij en wanneer je een stofallergie hebt is dit niet fijn. Ook zijn stofzuigers met zak vaak en stuk stiller en hebben wat meer zuigkracht, doordat het vuil direct gescheiden wordt in de stofzuiger zak. Maar wat is nou de beste stofzuiger met zak?

Hieronder hebben we een top 5 gemaakt met de beste stofzuigers met zak. Deze top 5 bestaat uit vijf verschillende stofzuigers met zak die erg goed zijn, maar die ieder ook een eigen pluspunt hebben. Zo is de ene weer duurzaam en erg stil, zo is de ander weer geschikt voor het zuigen van dierenharen en voorzien van goede anti-allergie filters. Bekijk hieronder onze top 5 met beste stofzuiger met zak van 2021.

Top 5 met de beste stofzuigers met zak op dit moment:

Hieronder vind je de top 5 met de beste modellen, mocht je een model interessant vinden dan kun je erop klikken en lees je meer informatie over de stofzuiger. Ook kun je gewoon naar beneden scrollen en de informatie per stofzuiger lezen. Ook vind je onder aan de pagina meer informatie over stofzuigers zonder zak en een korte samenvatting met de best beoordeelde stofzuigers met zak.
 1. AEG VX7-2 – De beste stofzuiger met zak
 2. Bosch Serie 8 In’genius – Stille stofzuiger met zak en lang snoer
 3. AEG VX82-1-ÖKO – Extreem stil en duurzaam
 4. Philips Performer Silent – Stofzuiger met zak voor houten vloeren
 5. Miele Complete C3 PowerLine – Stofzuiger met zak voor dierenharen

1. AEG VX7-2 – De beste stofzuiger met zak

aeg vx7 animal edition

In onze ogen is de VX7 serie van AEG op dit moment de beste keuze voor een goede stofzuiger met zak. De stofzuiger is een echte allrounder en heeft erg goede zuigkracht. De stofzuigers zijn dan ook geschikt voor elke vloertype en worden geleverd met handige accessoires, het verschilt per model welke accessoires je erbij krijgt. Ook zijn de stofzuigers compact, wendbaar en erg licht. Hieronder vind je de verschillende modellen uit deze serie van AEG:

 • AEG VX7-2-EB-L – Dit model heeft de meeste accessoires en is geschikt voor alle soorten vloeren en dierenharen. Bij dit model krijg je onder andere een speciale combi-, parket en turboborstel. (aanbevolen).
 • AEG VX7-2-CR-A – Ook dit model is geschikt voor dierharen, zo krijg je bij dit moedel een speciale turboborstel die eenvoudig dierenharen opzuigt.
 • AEG VX7-2-DB – Heb je geen last van dierenharen dan kun je ook voor dit model kiezen, deze stofzuiger is iets goedkoper en is geschikt voor laagpolig tapijt en harde vloeren.
 • AEG VX7-2ECO – Dit model is een duurzame keuze, zo is de stofzuiger geproduceerd van 65% gerecycled kunststof en is de doos waarin de stofzuiger geleverd wordt gemaakt van 100% gerecycled papier.

Voordelen:

 • Geschikt voor elke vloertype
 • Wordt geleverd met handige accessoires, denk aan parketborstel of turboborstel voor het verwijderen van dierenharen
 • Vrij lang snoer van 9 meter
 •  Keuze uit meerdere modellen

Nadelen:

 • Geen opbergvak voor alle accessoires
 • Met 70 dB vrij hoog geluidsniveau

Bekijk hieronder de beste deal voor deze stofzuiger:

2. Bosch Serie 8 In’genius – Stille stofzuiger met zak en lang snoer

bosch serie 8 ingenius

Met een stofzuiger met zak dien je altijd rekening te houden met de actieradius van de stofzuiger. Niets is irritanter dan dat je tijdens het zuigen steeds de stekker eruit moet halen en deze in een ander stopcontact te doen. Met de In’genius stofzuiger lijn van Bosch heb je hier geen problemen mee, want de stofzuigers hebben een snoerlengte van maar liefst 12 meter. In totaal levert dit een actieradius op van 15 meter! Daarnaast zijn de stofzuigers uit de In’genius lijn ook vrij stil, vooral het ProSilence model. 

Verder zijn de stofuizgers van AEG geschikt voor elke vloertype en zijn de stofzuigers voorzien van HEPA filters, ideaal voor mensen met een stofallergie. De In’genius lijn bestaat uit verschillende modellen en elk model wordt geleverd met andere accessoires die de stofzuiger weer beter maken voor een bepaald doe, bijvoorbeeld het zuigen van dierenharen. Zie hieronder de verschillende modellen uit deze In’genius lijn:

Voordelen:

 • Lang snoer van 12 meter wat een actieradius oplevert van 15 meter
 • Geschikt voor elke vloertype 
 • Voorzien van goede HEPA filters
 • Verschillende goede accessoires te verkrijgen, waaronder een textiele stofzuigerslang

Nadelen:

 • Prijzige keuze

Bekijk hieronder de beste deal voor deze stofzuiger:

3. AEG VX82-1-ÖKO – Extreem stil en duurzaam

aeg vx82-1 oko

Ook de stofzuigers van AEG VX82 zijn een populaire, maar vooral ook duurzame keuze. De AEG VX82 stofzuigers zijn dan ook één van de beste stofzuigers met zak. Een van de pluspunten is dan ook dat de stofzuigers deels gemaakt zijn van gerecycled plastic. Daarnaast zijn de stofzuigers kwalitatief goed, zo zuigen ze goed en zijn ook erg stil. Met een maximaal geluidsniveau van 57 dB zijn dit één van de stilste stofzuigers met zak van dit moment. 

De stofzuigers uit deze lijn zijn geschikt voor elke vloertype en de stofzuigers zijn voorzien van handige stofzuigermonden. Een nieuwe technologie is de nieuwe stofzuigermond van AEG die de vloertype detecteert en daarop zijn zuigkracht aanpast. Zuig je op een harde vloer en ga je door op tapijt, dan zal de stofzuiger automatisch overgaan op de juiste zuigstand. Ook bij de VX82 lijn heb je keuze uit verschillende modellen, zie hieronder de modellen en de verschillen daartussen:

 • AEG VX82-1-ÖKO –  Dit model is gemaakt uit 75% gerecycled plastic. Ook wordt de stofzuiger geleverd met een parketborstel en dit maakt de stofzuiger geschikt voor harde en kwetsbare vloeren (aanbevolen).
 • AEG VX82-1-5DB – Deze stofzuiger is gemaakt uit 55% gerecycled plastic. Ook is de stofzuiger geschikt voor harde en kwetsbare vloeren, mede door de parketborstel van de stofzuiger.
 • AEG VX82-1-2MG – Dit model is het instapmodel van de AEG VX82 serie. De stofzuiger is gemaakt van 55% gerecycled plastic. Bij deze stofzuiger krijg je een combiborstel die geschikt is voor laagpolig tapijt en harde vloeren.

Voordelen:

 • Duurzame keuze: stofzuigers zijn deels gemaakt van gerecycled plastic 
 • De meest stille stofzuigers van dit moment
 • Stofzuigermond die zuigkracht automatisch aanpast op ondergrond

Nadelen:

 • Prijzige keuze
 • Vrij zware stofzuiger met een gewicht van ongeveer 7,5 kg

 

Bekijk hieronder de beste deal voor deze stofzuiger:

4. Philips Performer Silent – Stofzuiger met zak voor houten vloeren

stofzuiger met zak voor houten vloeren

Wanneer je een parket- of houten vloer hebt is het belangrijk om een stofzuiger te hebben die voorzien is van een goede parketborstel. Met zo’n parketborstel voorkom je dat de stofzuiger onnodig krassen of beschadigingen maakt op de kwetsbare vloer. Kies daarom altijd de beste stofzuiger voor parket vloer, deze modellen stofzuigers zijn speciaal ontwikkelt voor het zuigen van kwetsbare vloeren. Een van de beste stofzuigers met zak die geschikt zijn voor kwetsbare vloeren zijn de stofzuigers van Philips Performer Silent.

De stofzuigers uit deze serie worden namelijk geleverd met een parketborstel die is bedoelt voor het beschermen van je harde vloer tegen krassen. Ook is de stofzuiger voorzien van anti-allergiefilters dat is ideaal wanneer je last hebt van allergieën en krijg je bij dit model een handige TriActive Pro combiborstel. Hieronder staan de verschillende modellen uit de Philips Performer Silent serie, hierbij is de Philips Performer Silent FC8780/09 de stofzuiger die geschikt is voor harde en houtenvloeren.

Deze Philips Performer is de goedkoopste stofzuiger uit deze top 5, mocht je toch nog een goedkopere model zoeken bekijk dan eens onze beste goedkope stofzuiger pagina.

Voordelen:

 • Beste stofzuiger met zak voor houten vloeren
 • Voorzien van goede HEPA filters (13)
 • Handige accessoires, waaronder de TriActive Pro borstel

Nadelen:

 • Gezien bovenstaande stofzuigers goedkopere keuze

Bekijk hieronder de beste deal voor deze stofzuiger:

5. Miele Complete C3 PowerLine – Stofzuiger met zak voor dierenharen

stofzuiger met zak voor dierenharen

Ook wanneer je huisdieren hebt is een belangrijk om een stofzuiger te kiezen die eenvoudig dierenharen opzuigt. Vaak zijn dit soort modellen voorzien van goede filters en van een gemotoriseerde turboborstel. Zo’n turboborstel zorgt ervoor dat de stofzuiger net even wat meer zuigkracht krijgt en waardoor vastzitten vuil (dierenharen) makkelijker los komen. Vooral dierenharen hechten zich makkelijk vas aanvezels van bijvoorbeeld meubels en deze zijn vaak moeilijk te verwijderen met een normale stofzuiger. Ook zijn filters erg belangrijk, omdat goede filters de fijn stoffen filteren en daardoor niet terug geblazen worden in de lucht.

De beste stofzuiger met zak voor dierenharen is op dit moment de Miele Complete C3 Powerline Cat & Dog. Deze stofzuiger is voorzien van een turboborstel die geschikt is voor het zuigen van dierenharen en ook voor het zuigen van een hoogpolig tapijt. Ook zijn er andere modellen te vinden in deze C3 serie van Miele. Deze modellen zijn te onderscheiden in vijf verschillende categorieën. 

 1. Parquet: geschikt voor harde en houtenvloeren – Miele Complete C3 Parquet
 2. Silence: stille stofzuigers – Miele Complete C3 Silence
 3. Total Care: de stofzuiger met de meeste accessoires en daarom geschikt voor elke vloertype – Miele Complete C3 Total Care
 4. Cat & Dog: stofzuigers geschikt voor het opzuigen van dierenharen – Miele Complete C3 Cat & Dog (aanbevolen)
 5. Comfort: kleine aanpassingen aan de handgrepen en wieletjes van de stofzuiger waardoor de stofzuiger wat comfortabeler is in zijn gebruik – Miele Complete C3 Comfort

Voordelen:

 • Verschillende keuze mogelijkheden
 • Geschikt voor alle vloertypen
 • Zuigvermogen is eenvoudig aan te passen met je voet
 • Accessoires zijn in de stofzuiger op te bergen

Nadelen:

 • De niet silence modellen hebben een hoge maximale geluidsniveau
 • Vrij zware stofzuigers

Bekijk hieronder de beste deal voor deze stofzuiger:

Waarom is een stofzuiger met zak een goede keuze?

stofzuiger met zak een goede keuze

Heb je een allergie of ben je gevoelig voor stof? Dan is een stofzuiger met zak bijna wel een must. Met een stofzuiger met zak wordt al het opgezogen vuil opgeslagen (opgesloten) in de stofzuigerzak, wanneer zo’n zak vol is haal je deze eruit en gooi je hem direct weg. Bij zakloze modellen gaat dit wat moeilijker en komt er vaak vol stof vrij, wanneer je dan allergische bent voor stof is dit niet fijn. Ook zijn stofzuigers zonder zak vaak veel sneller vol en dienen ook nog eens vaker geleegd te worden. Ook zijn stofzuigers met zak vaak een stuk stiller dan stofzuigers zonder zak. Mocht een stille stofzuiger een must zijn, check hier de beste stille stofzuigers. In bovenstaande onderzoek is de AEG VX82 de stilste stofzuiger en deze stofzuigers zijn speciaal hiervoor ontworpen. 

Naast voordelen heeft een stofzuiger met zak ook nadelen, zo heb je extra kosten voor stofzuigerzakken. Daarnaast dien je ook rekening te houden dat je een zak moet vervangen en dat je stofzuigerzakken op voorraad hebt. Ook zijn de stofzuigers met zak in vergelijking met stofzuigers zonder zak een stuk duurder. Wel heb je meer onderhoud en schoonmaakwerkzaamheden met een stofzuiger zonder zak. Voor de kosten van een stofzuigerzak moet je rekening houden met ongeveer rond de 2 euro per stuk. 

Voor- en nadelen van een stofzuiger met zak samengevat:

 • Langere levensduur
 • Vaak veel stiller
 • Meer zuigkracht
 • Een goede keuze wanneer je een stof allergie hebt
 • Makkelijker in onderhoud
 • Vaak duurdere keuze
 • Extra kosten voor stofzuigerzakken

Waar moet je op letten bij het kopen van een stofzuiger met zak?

stofzuiger met zak vloertype
Let bij het kopen van een stofzuiger altijd voor welk vloertype de stofzuiger geschikt is.

Voordat je een stofzuiger koopt is het belangrijk dat je weet waarop je moet letten. Hieronder hebben we een lijstje gemaakt met punten waarop je kunt letten bij het kopen van een stofzuiger met zak. Zo is niet alleen de zuigkracht van belang, maar bijvoorbeeld ook de filters van de stofzuigers. 

 • Gewicht: het gewicht van de stofzuiger is een belangrijk aspect. Je moet de stofzuiger namelijk eenvoudig kunnen verplaatsen en ook op verschillende verdiepingen. Houdt daarom rekening dat een stofzuiger niet te zwaar moet zijn. Gelukkig hebben de meeste stofzuigers met zak gewoon wieltjes en trek je deze voort, dus het is niet zo relevant als bij het kopen van bijvoorbeeld een steelstofzuiger.
 • Zuigkracht: de zuigkracht van een stofzuiger is erg belangrijk, hoe meer zuigkracht een stofzuiger heeft hoe makkelijker het vuil opgezogen wordt. Ook zuigmonden spelen in de een belangrijke rol, zo zijn er zogeheten turboborstels die het zuigkracht flink kunnen verhogen.
 • Geschikt voor vloertype: tegenwoordig is het aanbod in verschillende stofzuigers enorm, hierbij zijn deze modellen te onderscheiden op de werking. Zo zijn er stofzuigers die speciaal bedoelt zijn voor het zuigen van kwetsbare vloeren, maar ook heb je stofzuigers die daarentegen weer geschikt zijn voor zachte vloeren. Hierbij is het vooral belangrijk om te kijken wat voor vloeren je thuis hebt en waarvoor het desbetreffende stofzuiger geschikt voor is. De meeste beste stofzuiger met zak in deze top 10 zijn geschikt voor alle vloertypes, maar er zijn ook modellen die speciale mondstukken hebben voor bepaalde werkzaamheden.
 • Filters: ook stofzuigers zijn voorzien van filters, zo kan een stofzuiger een motorfilter en een uitblaasfilter hebben. Een motorfilter voorkomt dat stofdeeltjes in de motor van de stofzuiger terecht komen en een uitblaasfilter voorkomt dat de opgezogen fijnstof terug geblazen wordt in de lucht. De beste filters zijn HEPA filters en deze worden aangeduid met een cijfer, hoe hoger het cijfer hoe hoger de filtratie is.
 • Mobiliteit: Ook de mobiliteit van een stofzuiger is belangrijk,  hierbij dien je te kijken naar hoe de stofzuiger manoeuvreert en wat het actieradius van de stofzuiger is. Kijk hierbij naar de wielen van de stofzuiger, grote en ook naar de lengte van het snoer van de stofzuiger.

Zijn er ook andere modellen stofzuigers met zak?

steelstofzuiger met zak
Er zijn ook steelstofzuigers die voorzien zijn van een stofzuigerzak, bijvoorbeeld de nieuwe AEG FX9-4ST

Naast traditionele stofzuigers of slede stofzuigers zijn er ook andere modellen waarbij er een stofzuigerzak het opgezogen vuil opvangt. Hoewel niet veel modellen dit hebben zijn er toch enkele stofzuigers op de markt waaronder een steelstofzuiger en een robotstofzuiger. Wanneer je een allergie hebt kan het toch best belangrijk zijn om een stofzuiger met zak te hebben, want met het legen van een stofzuiger zonder zak komt er vaak toch veel stof vrij en dat is niet prettig als je hier gevoelig voor bent.

Wil je dan toch een steelstofzuiger met zak of een robotstofzuiger die voorzien is van zak? Dan kan, kies dan voor de onderstaande twee modellen:

 • AEG FX9-4ST: Deze nieuwe steelstofzuiger van AEG heeft de mogelijkheid voor een bevestiging van een  stofcontainer. Met deze stofcontainer kun je het vuil opvangen in een zak. Bij het legen van de stofzuiger hoef je alleen de zakken weg te gooien en hierbij komt weinig stof vrij. Ook zorgt de stofcontainer voor een langere levensduur van de stofzuiger en het maakt de stofzuiger een stuk stiller.
 • iRobot i7+: deze robotstofzuiger van iRobot leegt zichzelf doordat het basisstation de stofzuiger leeg zuigt. In het basisstation zit een stofzuigerzak die het vuil vervolgens opvangt. Robotstofzuigers hebben vaak een kleine stofreservoir en wanneer dit verhoogt kan worden door een bassistation kan de robotstofzuiger langer zelfstandig te werk gaan.

Korte samenvatting met de best beoordeelde stofzuigers met zak

Hieronder vind je een kleine samenvatting van de best beoordeelde stofzuigers met zak 2021. In het tabel hieronder staat kort beschreven wat de pluspunten van een model zijn en wat de gemiddelde beoordeling per stofzuiger is. Deze beoordeling komt van de website van Coolblue vandaan, hierbij staat het gemiddelde cijfer weergegeven en het aantal gegeven beoordelingen.

Stofzuiger met zak Gemiddelde beoordeling Pluspunt Indicatieprijs
AEG VX7-2-EB-C 8,8/10 (1106 reviews) Licht en wendbare stofzuiger met zak die geschikt is voor alle vloertypes. Ook geschikt voor het kwetsbare vloeren en voor het zuigen van dierenharen. € 224,95
Bosch Serie 8 In'genius ProSilence BGL8SIL5 8,8/10 (106 reviews) Krachtige en stille stofzuiger met een lang snoer. Ook wordt dit model geleverd met veel handige accessoires, heeft de stofzuiger een HEPA 13 filter en een stofzuigerslang gemaakt van textiel. € 279,-
AEG VX82-1-ÖKO 9,0/10 (239 reviews) Duurzame stofzuiger die gemaakt is van 75 % gerecycled plastic. Verder is dit één van de stilste stofzuigers van dit moment en heeft de stofzuiger veel zuigkracht. € 279,-
Philips Performer Silent FC8780/09 9,1/10 (350 reviews) Dit is één van de beste stofzuigers met zak en dit model is ideaal wanneer je een kwetsbare vloer hebt. Zo wordt de stofzuiger geleverd met accessoires die voorkomen dat de stofzuiger krassen maakt op de vloer. € 199,99
Miele Complete C3 PowerLine Cat&Dog 9.1/10 (277 reviews) Een erg goede stofzuiger met zak, dit model is ideaal voor het zuigen van dierenharen. De stofzuiger wordt geleverd met een turboborstel die eenvoudig dierenharen opzuigt. € 249,-

FAQ: Veel gestelde vragen over stofzuigers met zak

Mocht je nog vragen hebben over zakloze stofzuigers dan kun je ons altijd een berichtje sturen. Ook hebben we hieronder de meest gestelde vragen beschreven en daar een antwoord bij gezet. 

Een stofzuiger met zak heeft veel voordelen. De belangrijkste voordelen zijn dat een stofzuiger met zak een goede keuze is voor personen die last hebben van allergieën, de levensduur van de stofzuigers vaak langer is, meer zuigkracht hebben, makkelijk in onderhoud en vaak stiller zijn dan zakloze stofzuigers.

Het grootste nadeel van een stofzuiger met zak is dat je extra kosten kwijt bent aan stofzuiger zakken. Ook zijn stofzuigers met zak vaak een stuk duurder dan zakloze stofzuigers.

Gemiddeld kost een stofzuigerzak zo'n 2 euro per stuk. Het verschilt natuurlijk per huishouden wat het verbruik hiervan is, zo hebben grotere huizen meer vuil en een huishouden met meer personen ook meer vuil. Maar gemiddeld is een standaard huishouden zo'n 30 euro per jaar kwijt een stofzuigerzakken.