Beste stofzuiger zonder zak 2021 (top 5)

Een goede stofzuiger zonder zak kopen? Dat kan een hele goede keuze zijn. Met een stofzuiger zonder zak heb je geen extra kosten voor stofzuiger zakken en deze modellen zijn vaak ook nog in aanschaf een stuk goedkoper. Omdat er tegenwoordig enorm veel merken en modellen zijn hebben we hieronder een beste stofzuiger zonder zak top 5 gemaakt. In deze top 5 laten we zien wat de beste zakloze stofzuigers van dit moment zijn en leggen we uit waarom deze modellen een goede keuze zijn en wat de verschillen daartussen weer zijn.

Top 5 met de beste stofzuiger zonder zak op dit moment:

Hieronder vind je de top 5 met beste stofzuigers zonder zak, door op één van de vijf modellen te klikken scrol je automatisch naar beneden en daar vind je alle informatie over het model. Overige informatie over zakloze stofzuigers vind je onder aan de pagina, ook hiervoor kun je onderstaande legenda gebruiken.
 1. Philips PowerPro Expert – Beste stofzuigers zonder zak
 2. Rowenta Silence Force – Stille stofzuiger zonder zak
 3. AEG LX7-2-series – Duurzame stofzuiger en speciaal voor kwetsbare vloeren
 4. Philips PowerPro Compact – Kleine en goedkope keuze
 5. Philips PowerPro Active – Lichte krachtige stofzuiger zonder zak

1. Philips PowerPro Expert – Beste stofzuigers zonder zak

Philips FC9745/09 PowerPro Expert

De zakloze stofzuigers van Philips hebben erg veel kracht. Deze Philips FC9745/09 PowerPro Expert behoort dan ook tot de beste stofzuiger zonder zak van dit moment. Ook is de stofzuiger geschikt voor alle vloertypes en voor het zuigen van dierenharen. De stofzuigers uit de PowerPro Expert serie worden ook standaard geleverd met een TriActive+ combiborstel, deze borstel is geschikt voor meerdere ondergronden. 

Naast de sterke zuigkracht en doordat de stofzuiger geschikt is voor elke vloertype heeft dit model nog enkele pluspunten. Denk aan een actieradius van 10 meter, door een 7 meter lang snoer. Een motor die werkt met de nieuwe PowerCyclone 8 technologie, deze scheidt vuil en lucht op een efficiënte manier, waardoor de stofzuiger zijn zuigkracht behoudt. Ook heeft de stofzuiger H13 allergiefilter en een allergiefiltersysteem, dit maakt de stofzuiger ook weer geschikt wanneer je last hebt van allergieën.

De PowerPro Expert serie bestaat uit drie verschillende modellen, het verschil tussen deze modellen zijn vooral de bijgeleverde accessoires. Hieronder zie je de verschillende modellen met de bijbehorende accessoires en specialiteiten van de stofzuigers:

 • Philips FC9745/09 PowerPro Expert – dit model is geschikt voor het zuigen van dierenharen en tapijt. Je krijgt bij deze stofzuiger een speciale tapijtborstel en turboborstel waarmee je een tapijt en vloerkleden tot diep in de vezels kunt reinigen (aanbevolen).
 • Philips FC9743/09 PowerPro Expert – dit model is iets goedkoper dan de FC9745/09, maar wordt niet geleverd met een turboborstel. Wel is dit model te gebruiken op zachte, harde- en houtenvloeren. 
 • Philips FC9742/09 PowerPro Expert – ook dit model is iets goedkoper en wordt niet geleverd met een turboborstels. Dit maakt de stofzuiger minder geschikt wanneer je huisdieren hebt. 

Voordelen:

 • De beste stofzuiger zonder zak van dit moment.
 • Veel zuigkracht en PowerCyclone technologie die lucht en vuil efficiënt scheidt, waardoor de zuigkracht behouden blijft.
 • Geschikt voor alle vloertypes en ook geschikt voor het zuigen van dierenharen.
 • Voorzien van goede H13 filter en allergiefiltersysteem.

Nadelen:

 • Geluidsniveau van 75 dB.
 • Weegt zo’n 5,5 kg.

Bekijk hieronder de beste deal voor deze stofzuiger zonder zak:

2. Rowenta Silence Force – Stille stofzuiger zonder zak

rowenta stofzuiger zonder zak

Heb je liever een goede stille stofzuiger zonder zak? Dan zijn de stofzuigers van Rowenta Silence Force een hele goede keuze, deze stofzuigers zijn een stuk stiller dan de Philips PowerPro stofzuigers. Ook zijn de modellen van Rowenta erg compact en door de grote wielen erg flexibel. De stofzuiger is geschikt voor alle vloertypes en wordt ook geleverd met handige turboborstel, dus is ook geschikt voor het zuigen van dierenharen.

De stofzuigers van Rowenta uit de Silince Force zijn te verkrijgen in drie verschillende soorten. Het verschil tussen deze stofzuigers zonder zak zit vooral in de accessoires die geleverd worden per model. Zo is er een instapmodel die alleen voorzien is van de basisfuncties, maar zijn er ook twee modellen die geleverd worden met een andere borstels. Bekijk hieronder de verschillende modellen:

Voordelen:

 • Geschikt voor alle vloertypes en te verkrijgen met zowel een turboborstel als een parketborstel.
 • Krachtige cycloon stofzuiger zonder zak
 • Actieradius van 11 meter door een snoerlengte van 8,4 m
 • Voorzien van een HEPA 13 filter
 • Stille stofzuiger zonder zak.

Nadelen:

 • Stofzuiger weegt maar liefst 8,8 kg.
 • Stofzuiger wordt geleverd met veel accessoires, maar heeft geen mogelijkheid deze op te bergen.

Bekijk hieronder de beste deal voor deze zakloze stofzuiger:

3. AEG LX7 series – Duurzame stofzuiger en speciale voor kwetsbare vloeren

aeg kx7 2 eco

De LX7-2 stofzuigers van AEG zijn ook hele goede stofzuigers zonder zak. Zo zijn de stofzuigers voorzien van veel zuigkracht en wat handige functionaliteiten. Ook is er een model dat zelfs een duurzame keuze, zo is de AEG LX7-2-ECO deels gemaakt van gerycled plastic.

De stofzuigers uit de LX7 serie van AEG hebben enkele belangrijke kenmerken, zo zijn de stofzuigers voorzien van een SilentPro System. Dit systeem zorgt ervoor dat de stofzuiger stil zuigt, daarnaast worden de stofzuigers geleverd met een Dust Magnet zuigmond die het geluid nog meer verminderd. Verder zijn de stofuzigers voor zien van hygiëne- en allergie plusfilters en deze zijn wasbaar zodat je er lang gebruik van kunt maken. Daarnaast hebben de stofzuigers een Easy Empty systeem waardoor de stofzuigers vrij makkelijk te legen zijn.

De AEG LX7 serie bestaat uit drie verschillende modellen die ieder geleerd worden met andere accessoires en daardoor geschikt zijn voor verschillende ondergronden:

 • AEG LX7-2-ECO – Dit model is gemaakt van 55% gerecycled plastic en dat maakt deze stofzuiger een duurzame keuze. De stofzuiger wordt ook geleverd met veel accessoires en is daarom geschikt voor het zuigen van tapijt, harde en houten vloeren (aanbevolen).
 • AEG LX7-2-CR-A – Dit model is geschikt voor het zuigen van dierenharen. Heb je dieren in huis die veel haren loslaten, dan is deze stofzuiger een goede keuze.
 • AEG LX7-2-DB – Dit model is het instapmodel en ook iets goedkoper dan overige modellen.

Voordelen:

 • Krachtige stofzuigers zonder zak.
 • Geschikt voor alle vloertypes.
 • Vrij lichte stofzuiger met 5 kg.
 • Keuze voor een duurzaam model

Nadelen:

 • Snoerlengte is slechts 6 m

Bekijk hieronder de beste deal voor deze stofzuiger zonder zak:

4. Philips PowerPro Compact – Kleine en goedkope keuze

philips powerpro compact

In deze beste stofzuiger zonder zak top 5 mag natuurlijk geen “goedkope” keuze ontbreken. De Philips PowerPro Compact stofzuigers zijn daarin een hele goede keuze, hoewel het naampje goedkope de stofzuiger te kort doet. De stofzuiger is namelijk erg krachtig en is erg wendbaar. Zo is de stofzuiger erg compact  en daardoor goed in gebruik en makkelijk op te bergen.

De zuigkracht van de PowerPro Compact komt voort uit de motor van de stofzuiger die voorzien is van PowerCylone 5 technologie, dit zorgt voor goede stofopname. Hoewel onze nummer 1 stofzuiger zonder zak voorzien is van PowerCyclone 8 technologie is 5 ook erg sterk. Daarnaast worden de stofzuigers ook geleverd met een handige TriActive-mondstuk die zorgt voor een effectieve reiniging op zowel harde als zachte vloeren. De Philips PowerPro Compact stofzuigers zijn momenteel te verkrijgen in twee verschillende modellen:

Voordelen:

 • In vergelijking met andere modellen een goedkope keuze. 
 • Compacte stofzuiger.
 • Veel zuigkracht.
 • Geschikt voor alle vloertypen.
 • Vrij lichte stofzuiger met 4,5 kg.

Nadelen:

 • Kort snoer van 6 m
 • Hoge geluidsniveau van 76 dB.

Bekijk hieronder de beste deal voor deze stofzuiger:

5. Philips PowerPro Active – Lichte krachtige stofzuiger zonder zak

philips powerpro active

De Philips PowerPro Active zijn ook één van de beste stofzuigers zonder zak. Dit model van Philips behoort tot de Active serie en zit eigenlijk tussen de PowerPro Compact en PowerPro Exert serie in. Ook dit model is erg compact en makkelijk in gebruik, wel heeft dit model iets meer zuigkracht dan de compact series en daardoor iets duurder. Waar de Compact voorzien is van PowerCycloon 5 technologie en de Expert van PowerCycloon 8 is deze Active serie voor zien van PowerCycloon 7. 

Dit model is dus iets krachtiger en duurder dan de Compact serie. Wel is de prijs nog een stuk goedkoper dan de Expert serie. Verder is de stofzuiger geschikt voor alle vloertypes en wordt ook dit model geleverd met een TriActive+ combiborstel en krijg je ook een parketborstel voor kwetsbare vloeren. Momenteel is alleen de Philips PowerPro Active FC9555/09 beschikbaar uit de Active serie.

Voordelen:

 • Krachtige stofzuiger met zak.
 • Compacte stofzuiger.
 • Geschikt voor alle vloertypen en voor kwetsbare vloeren door parketborstel.
 • Vrij lichte stofzuiger met 4,5 kg.

Nadelen:

 • Vrij kort snoer met 6 m.
 • Hoog geluidsniveau van 76 dB.

Bekijk hieronder de beste deal voor deze stofzuiger:

Wat is een stofzuiger zonder zak?

stofzuiger zonder zak
Een stofzuiger zonder zak is voorzien van een stofreservoir

Een stofzuiger zonder zak is simpel gezegd gewoon een stofzuiger die geen zak heeft maar voorzien is van een stofreservoir. Deze stofreservoir vangt al het opgezogen vuil op en deze is eenvoudig uit de stofzuiger te halen en te legen. Stofzuigers zonder zak worden steeds populairder en beter ontwikkeld, zodat de stofzuiger zijn kracht behoudt. Bijna elk merk heeft momenteel wel een keuze voor stofzuiger met zak of zonder zak. Een stofzuiger zonder zak wordt ook wel zakloze stofzuiger genoemd. 

Waarom een stofzuiger zonder zak een goede keuze is?

Een stofzuiger zonder zak heeft verschillende voordelen, waarbij het grootste voordeel is dat stofzuigers zonder zak vaak in gebruik en aanschaf goedkoper zijn. Zo heb je geen extra kosten voor stofzuiger zakken, deze kosten gemiddeld jaarlijks zo’n 30 euro. Ook zijn de stofzuigers zonder zak vaak een stuk goedkoper dan stofzuiger met zak tijdens de aanschaf hiervan. 

Met stofzuigers zonder zak heb je ook nog gedoe met het legen van de stofzuiger zak of dat je geen stofzuigerzakken meer op voorraad hebt. Wel dien je rekening te houden dat bij het legen van het stof reservoir er veel stof vrij kan komen. Een stofzuiger zonder zak is dus geen optimale keuze wanneer je last hebt van allergieën. Heb je veel last van allergieën, dan raden we toch aan om voor een stofzuiger met zak te gaan. Deze stofzuigers houden het stof vaak een stuk beter in de stofzuiger zelf en zijn ook vaak voorzien van betere filters. Bekijk hier de beste stofzuigers met zak.

Kort samengevat: een stofzuiger zonder zak is vooral een stuk goedkoper in aanschaf en in onderhoud, zo hoef je geen stofzuigerzakken te kopen.

Let hierop bij het kopen van een goede stofzuiger zonder zak!

waarop letten kopen zakloze stofzuiger
Heb je een kwetsbare vloer? Koop dan een stofzuiger die je vloer niet beschadigd!

Bij het kopen van een goede stofzuiger zonder zak is het belangrijk om op bepaalde aspecten in de gaten te houden. Zo is de zuigkracht van de stofzuiger natuurlijk erg belangrijk, maar er zijn nog veel meer aspecten waarop je moet letten. Hieronder hebben we de belangrijkste aspecten waarop je kunt letten bij het kopen van een stofzuiger zonder zak:

 • Geschikt voor vloertype: bij het kopen van elk soort stofzuiger is het belangrijk dat je kijkt voor welk vloertype een stofzuiger geschikt is. Heb je bijvoorbeeld een kwetsbare vloer, dan is het belangrijk dat een stofzuiger een parketborstel heeft. Hetzelfde geldt voor het zuigen van een tapijt of het zuigen van dierenharen. 
 • Filters: vooral wanneer je last van allergieën hebt, is het belangrijk dat je controleert welke filters een stofzuiger en of deze überhaupt wel filters heeft. HEPA 13 filters zijn vaak te vinden in stofzuigers en daarbij check je of de stofzuiger een motorfilter heeft en een uitblaasfilter. Met goede filters voorkom je dat de stofzuiger opgezogen fijnstof terug de lucht in blaast.
 • Actieradius: vooral wanneer je grote kamers hebt in je huis is het belangrijk om ook te kijken naar de actieradius van een stofzuiger. Hierbij let je op de lengte van het snoer, daarbij kun je 3 meter oprekenen want dit is de lengte van de slang en de stofzuiger zelf. Door deze rekensom te maken weet je wat de actieradius van een stofzuiger en hierbij kijk je ook naar de lengte in jouw huis.
 • Accessoires: accessoires zijn een belangrijk onderdeel van een stofzuiger. Naast het zuigen van de vloer wil je ook op meubels zuigen of het plafond, hierbij heb je opzetstukken nodig. Check dus altijd naar de accessoires van een stofzuiger, daarbij is een parketvloer geschikt voor een kwetsbare vloer en een turboborstel bijvoorbeeld voor het zuigen van dierenharen.

Welke modellen stofzuigers zonder zak zijn er?

Standaard wordt er met een stofzuiger zonder zak of zakloze stofzuiger de traditionele stofzuiger bedoeld. Maar tegenwoordig zijn er hele andere modellen bij gekomen, denk bijvoorbeeld aan de steelstofzuiger, kruimeldief en de robotstofzuiger. Al deze modellen zijn ook allemaal te verkrijgen zonder zak. Wel zijn er tegenwoordig ook enkele van dit soort modellen te verkrijgen met zak. Het voordeel van een stofzuiger met zak is dat je weinig tot niet in contact komt met het opgezogen stof. Bij het legen van een stofzuiger zonder zak heb je vaak (ook al doe je dit buiten) dat er stof vrij komt. Mocht je dan last hebben van een stofallergie, dan kan dit vrij irritant zijn. 

Korte samenvatting met de best beoordeelde stofzuigers zonder zak

Mocht je geen zin hebben om alle specificaties van de bovenstaande stofzuigers te lezen, bekijk dan onderstaand tabel. In dit tabel hebben we bovenstaande beste zakloze stofzuigers uit deze top 5 beschreven met gemiddelde beoordeling, pluspunten en indicatieprijs. De gemiddelde beoordeling hebben we van de website van Coolblue en deze is gebaseerd op de ervaringen van gebruikers. 

Stofzuiger zonder zak Gemiddelde beoordeling Pluspunt Indicatieprijs
Philips FC9745/09 PowerPro Expert 8,7/10 (3590 reviews) Krachtige stofzuiger die geschikt is voor elke vloertype. Ook krijg je bij dit model een speciale tapijtborstel waarmee je het tapijt extra grondig kunt reinigen. Verder zit er bij dit model ook een parketborstel voor kwetsbare vloeren. € 199,-
Rowenta Silence Force RO7691 8,9/10 (340 reviews) Een stille en krachtige stofzuiger zonder zak. Dit model is geschikt voor alle vloertypes en wordt ook geleverd met verschillende handige accessoires, denk bijvoorbeeld aan een turboborstel voor dierenharen. € 229,95
AEG LX7-2-ECO 8,6/10 (598reviews) Duurzame keuze doordat de stofzuiger gemaakt is van gerecycled materiaal. Ook is de stofzuiger geschikt voor kwetsbare vloeren. € 142,99
Philips PowerPro Compact FC9334/09 8,7/10 (3590 reviews) Compacte, lichte en goede goedkope keuze! De stofzuiger is geschikt voor alle vloertypes en voor het zuigen van dierenharen. € 129,99
Philips PowerPro Active FC9555/09 8,7/10 (335 reviews) Lichte stofzuiger zonder zak met veel zuigkracht. Ook krijg je bij dit model handige mini-turboborstel voor het verwijderen van dierenharen. € 159,-

FAQ: Veel gestelde vragen over stofzuiger zonder zak

Met bovenstaande stofzuiger zonder zak onderzoek hoepen wij jouw te voorzien van genoeg informatie om zo de juiste stofzuiger te kopen. Mocht je alsnog met vragen zitten of extra informatie willen ontvangen dan kun je ons altijd een berichtje sturen, hieronder hebben we de meest gestelde vragen die we binnen gekregen hebben beantwoord.

Jazeker, tegenwoordig zijn de stofzuiger zonder zak erg goed. Ook zijn de stofzuigers voorzien van goede HEPA filters die het fijnstof goed filteren. Ook werken de meeste zakloze stofzuigers met een Cycloon motor, deze motor zorgt ervoor dat het lucht en vuil efficiënt gescheiden worden, hierdoor behoudt de stofzuiger zijn kracht.

Boven aan de pagina vind je onze favoriet als we kijken naar de beste zakloze stofzuiger van 2021. Dit model scoort op alle vlakken goed, denk hierbij aan de zuigkracht, werking, accessoires en ook de prijs!

Het grootste voordeel van een stofzuiger zonder zak is dat deze qua aanschafkosten goedkoper is, daarnaast heb je met een zakloze stofzuiger ook geen extra kosten voor het kopen van stofzuigerzakken.