Beste stofzuigers van 2021

Bij het aanschaffen van de beste stofzuigers van 2021 is het soms moeilijk om door het bos de bomen nog te zien. Er is een extreem breed aanbod van stofzuigers en daarom is het moeilijk om de dé stofzuiger te vinden die bij jouw wensen past. Wij hebben een uitgebreide stofzuiger test gedaan om ervoor te zorgen dat de consument een stofzuiger kiest die bij hem of haar past.

Dyson V11 steelstofzuiger

Dyson V11 Absolute+

Meest compleet en luxe model

Miele Complete C3 Black diamond

Miele Complete C3

Onze beste koop van 2021!

Inventum ST306 staande stofzuiger

Inventum ST306

Beste goedkope stofzuiger

Bij deze test hebben wij verschillende specificaties beoordeeld en vergeleken. Zo worden de stofzuigers beoordeeld op kracht, gewicht, type stofzuiger, prijs, beoordelingen en nog veel meer. Hieronder zullen de beste stofzuigers van 2021 beschreven worden op basis van de bovengenoemde criteria. Uit de test komen de stofzuigers die het beste bij specifieke situaties passen, zodat er voor iedereen een beste keuze is!

Inhoudsopgave

Bekijk hieronder de beste stofzuigers per categorie. Elke stofzuiger specialiseert in iets en blinkt uit in het ander. Zo past er een stofzuiger bij iedere wens!

5 tips bij het aanschaffen van een stofzuiger!

1 Kijk goed welke stofzuiger bij jou past

Wanneer je een stofzuiger gaat aanschaffen moet je goed opletten dat de stofzuiger bij jouw wensen past! Wij onderscheiden vier verschillende soorten stofzuigers. De stofzuigers die wij onderscheiden zijn: De handstofzuiger, een ‘staande stofzuiger’, de steelstofzuiger en als laatste de robotstofzuiger. De vier verschilende soorten stofzuigers worden onderaan het artikel in de koopgids verder uitgelegd. Wij raden je aan om ook even te kijken naar de verschillende soorten- en de verschillende functies!

2 Weet op welk soort ondergrond je gaat stofzuigen

Het is erg belangrijk om te weten op wat voor ondergrond je gaat stofzuigen. Wanneer je gaat stofzuiger is er een verschil tussen een kamer waar veel tapijt ligt of waar bijvoorbeeld een houten of tegelvloer ligt. Veel huishoudens kennen een combinatievloer waar zowel vloerbedekking als harde vloeren aanwezig zijn. De verschillende soorten vloeren en het effect hiervan zijn eveneens beschreven in de koopgids onderaan de pagina!

3 Heb je een huisdier?  Let dan op de beste stofzuiger voor huisdieren

Wanneer je een huisdier hebt blijven er vaak veel haren achter op je tapijt of vloer. Dit kan soms erg vervelend zijn en is met sommige stofzuigers moeilijker op te zuigen. Wanneer je dus een huisdier hebt – wat haar verliest – is het handig om te kijken naar een stofzuiger die gemaakt is om deze haren perfect op te zuigen. Vaak hebben stofzuigers die extra  geschikt zijn voor huisdieren een sterke zuigkracht en/of een turbozuigmond. Een van deze stofzuigers is bijvoorbeeld de Dyson 11 Animal +.

4 Wat is het verschil tussen een bedrade en draadloze stofzuiger?

De naam verklapt het natuurlijk al een beetje, maar er is een verschil tussen een bedrade en een draadloze stofzuiger. Een bedrade stofzuiger heeft – je gelooft het niet – een bedrading nodig om stof te zuigen. Hier tegenover staat een draadloze stofzuiger die op elektriciteit werkt. Deze stofzuigers zijn ongelofelijk fijn en handig om te gebruiken, maar moeten wel opgeladen worden.

5 Bekijk goed hoe groot het oppervlak is van je huis/ruimte waar je gaat stofzuigen

De laatste tip: kijk goed naar de oppervlaktje van je huis, appartement of kamer(s). Wanneer je bijvoorbeeld een elektrische stofzuiger aanschaft in een groot huis kan het zijn dat de batterij niet afdoende is om het hele huis in één beurt schoon te maken! Soms ben je dus beter uit met het kiezen van een bedrade stofzuiger, zeker wanneer je ruimte hebt die groter zijn dan 100 of 150m2.

 

De Miele Complete C3 Black diamond komt bij ons het beste uit de test! De prijs/kwaliteitsverhouding van de Miele is uitstekend. De Miele Complete C3 Ecoline is iets anders dan haar jongere broertje, de: Miele C3 Black Diamond. 

Het grote verschil is dat de C3 Ecoline een stuk duurzamer is dan de vorige versie. Daarnaast is de vorige versie vaak niet meer verkrijgbaar bij grote webwinkels in Nederland zoals Coolblue, bol.com en nu ook Amazon!

In principe verschilt de Ecoline versie niet veel van de eerder verkochte versie uit 2016. Het grote verschil tussen de twee modellen zit in het vermogen, de filters en het werkbereik. De EcoLine heeft – zoals de naam het al zegt- een zeer duurzaam gebruik. De Miele Complete is uitstekend te gebruiken voor het zuigen van haren of het schoonmaken van tapijt. 

Hiermee is het een geschikt model voor zowel harde vloeren als tapijt. Ook is de Miele hiermee zeer geschikt voor wanneer je huisdieren hebt, maar specialiseert hier niet in. 

Kortom: De Miele Complete Ecoline is een prachtige allrounder met hele goede specificaties waar hieronder meer over te lezen is!

Wat zijn de specificaties van de Miele Complete Ecoline stofzuiger?

De Miele Complete heeft een stofzak als manier om de stof op te vangen. Dit komt overeen met de meeste stofzuigers in de lijst. Echter, er zijn ook een aantal stofzuigers die gebruik maken van zakloze stofopvangers! De lengte van het snoer is 8,5m wat het gemakkelijk maakt om ruimtes schoon te maken. Daarnaast kent de Miele een vermogen van 550 Watt. Dit is een degelijk vermogen maar wordt overschreden door sommige andere modellen zoals de Rowenta Silence Force.

De Miele Complete is niet het meest geruidsloze model maar het levert bij ons geen problemen op. Wij vinden niet dat de Miele te veel lawaai maakt met haar 76dB. De Ecoline is zeer duurzaam wanneer je zuigt op harde vloeren maar minder duurzaam wanneer je zuigt op tapijt. 

De stofuitstoot van de Miele is daarentegen wel extreem goed! De Miele stofzuiger geeft aan wanneer je stofzak vol zit en deze toe is aan vervanging – in tegenstelling tot veel andere stofzuigers. Met haar 7,26kg is de Miele een degelijk licht apparaat. 

De specificaties zijn niet persé heel overtuigend an sich. Maar wanneer je kijkt naar het geheel van alle specificaties en de prijs is de Miele dé koop van 2021!

Conclusie van de Miele Complete

Zoals hier boven ook al vernoemd is de Miele Complete voornamelijk sterk in de combinatie van haar specificaties. Het is een zeer goede allround stofzuiger die eigenlijk overal goed in presteert. Het model wordt tegen een degelijke prijs aangeboden en is – voor een middenklasse stofzuiger- de beste die in 2021 verkrijgbaar is.

Het design van de Miele Complete is mooi en zeer makkelijk in gebruik. Dit komt voornamelijk doordat de steel goed is afgesteld en je zelf de vrijheid hebt om dit aan te passen. Daarnaast is een groot voordeel dat de Miele aangeeft wanneer je stofzak vol zit. Ondanks dat de Miele niet het meest duurzaam is voor tapijt werkt het model uitstekend op tapijt. 

Dit is in tegenstelling tot veel stofzuigers die soms nog moeite hebben met het degelijk schoonmaken van tapijt! Ook is de Miele zeer geschikt voor een ruimte of huis waar huisdieren aanwezig zijn die veel haarverlies hebben!

Voordelen
 • Geeft aan wanneer de stofzak vol zit
 • Is zeer fijn in gebruik en geeft de mogelijkheid om de steel zelf af te stellen
 • Werkt uitstekend op tapijt
 • De Miele is een duurzaam model met goede energie labels
 • Door het kleine formaat is de Miele gemakkelijk op te bergen
Nadelen
 • Niet het meest stille model
 • Prijziger dan bijvoorbeeld de Inventum ST306
Dyson V11 steelstofzuiger

Naast het feit dat de Dyson v11 de beste draadloze stofzuiger is; is het ook de beste kleine stofzuiger maar hier komen we wat later op terug. De Dyson V11: een prachtig en luxe draadloze stofzuiger die in twee modellen komt. 

In dit stuk zal de ‘normale’ Dyson V11 besproken worden en in het stuk hieronder zal de ‘Dyson V11 Animal+’ besproken worden. De Animal+ is specifiek gemaakt voor huishoudens waar een huisdier met haarverlies is.

De Dyson V11 is anders dan alle andere stofzuigers. Het is een draadloze stofzuiger die gebruik maakt van een oplaadbare accu. 

Met de Dyson V11 is het nog nooit zo makkelijk geweest om allerlei verschillende soorten ruimtes te stofzuigen; maar hier betaal je ook een extra zakcentje voor!

Lees hier het volledige artikel over kleine stofzuigers

Wat zijn de specificaties van de Dyson V11 Absolute?

De Dyson V11 absolute is een draadloze stofzuiger met een vermogen van 545 watt. De Dyson is niet een van de stilte stofzuigers en kent een geluidsniveau van 84dB. Echter, ook bij de Dyson heeft dit geen irritaties opgeleverd toen wij het model testte!

Met haar 3,05kg is de Dyson V11 veruit het lichtste model dat in deze lijst staat. Er zijn lichtere stofzuigers- maar dit zijn alleen maar kruimeldieven die een andere functie dienen. Dus wanneer je op zoek bent naar een degelijke lichte stofzuiger is de Dyson V11 dé keuze voor jou. 

De Dyson is goed om 90 minuten mee te stofzuigen voordat de accu leeg raakt. Nadat de Dyson leeg is moet deze natuurlijk ook weer opgeladen worden. De totale oplaadtijd van de Dyson V11 is 270 minuten. Bij aanschaf van een Dyson V11 op bol.com krijg je er een gratis V11 oplaadstation bij!

De Dyson V11 Absolute – de kleinste stofzuiger op de markt

Wanneer je op zoek bent naar een degelijke stofzuiger – en niet een kruimeldief – is de Dyson V11 Absolute met haar 128,6 x 250 , 261 mm (b x h x d) de kleinste stofzuiger die je kan krijgen. Dit is dan ook een groot pluspunt voor een draadloze stofzuiger omdat deze dan extreem wendbaar wordt. Hierdoor wordt het gemakkelijk om in kleinere hoekjes te stofzuigen. 

De Dyson V11 heeft een erg sterke zuigkracht en is dan ook zonder meer geschikt voor alle soorten ondergrond. Het model functioneert goed op zowel tapijt als hardere vloeren.

Conclusie van de Dyson V11 Absolute

De Dyson V11 Absolute is een van de meeste luxueuze en complete modellen op de markt. De stofzuiger excelleert dan ook in gewicht, afmetingen en zuigkracht. Daarnaast is het een draadloze stofzuiger die extreem makkelijk in gebruik en zeer wendbaar is. 

Het model kent een variatie die speciaal gemaakt is voor het gebruik bij huisdieren- welke hieronder beschreven zal worden. Wij zijn erg groot fan van de Dyson V11 Absolute!

Echter, de Dyson kent ook een aantal nadelen. Zo is de Dyson V11 een stukje prijziger dan de meeste andere stofzuigers op de markt. Ook is de zuigtijd van 90 minuten voor grotere huizen niet altijd afdoende! Als laatste hebben wij één pijnpunt ervaren wat vervelend kan zijn. 

Wanneer je namelijk gaat stofzuiger moet je een knop indrukken om de Dyson ‘aan’ te houden. Gedurende de hele zuigbeurt is het dus noodzakelijk om de knop in te drukken. Geen erg groot probleem- wanneer je niet al te grote ruimtes moet stofzuigen. Geen geschikt apparaat voor professioneel gebruik dus!

Voordelen
 • Beste draadloze stofzuiger op de markt
 • Ongelofelijk licht met haar 3 kg
 • Het meest kleine model dat beschikbaar is op de markt en hierdoor zeer wendbaar en makkelijk op te bergen.
 • De meest luxueuze stofzuiger verkrijgbaar!
Nadelen
 • Niet geschikt voor professioneel gebruik door het inhouden van de ‘aanknop’
 • Maximale accuduur van 90 minuten
 • Prijzig

Bekijk hier de beste deals voor de Dyson V11 Absolute

Beste stofzuiger voor huisdieren – Dyson V11 Animal +

De Dyson V11 Animal + is in principe hetzelfde model als hierboven beschreven wordt, maar meer gespecifieerd op huishoudens met huisdieren. De zuigkracht en mondstukken van de Animal+ sluiten perfect aan voor het opzuigen van haren, brokjes en andere viezigheid die huisdieren kunnen achterlaten.

De Dyson Animal + kent verschillende standen die je kunt gebruiken. Een van deze standen is de ‘Ecostand’ welke voldoende is voor harde ondergronden. Wanneer je op tapijt gaat stofzuigen is het aan te raden om de ‘medium’ stand te gebruiken. De Animal+ heeft meer dan voldoende zuigkracht en is perfect geschikt voor een huishouden met huisdieren. Probeer met je Animal+ eens je bank te stofzuigen en dan zie je pas hoeveel haren een huisdier achterlaat op je bank.

Verder gaan wij niet uitweiden over de Animal+ omdat deze voor de rest overeenkomt met de ‘reguliere Dyson V11’ welke hier boven beschreven wordt!

Bekijk hier de beste deals voor de Dyson V11 Animal +!

Beste goedkope stofzuiger – Inventum ST306

De Inventum ST306a is het goedkoopste model dat wordt beschreven in deze lijst- maar doet écht niet veel onder aan de rest. 

Persoonlijk valt mijn keuze op de Inventum – omdat ik als student nog niet veel te besteden heb – ondanks dat er betere modellen op de markt zijn. 

De Inventum ST306 is een zeer, zeer degelijke stofzuiger tegen de prijs waar die voor wordt aangeboden.

Inventum ST306 staande stofzuiger

Hieronder zullen de specificaties van het model beschreven worden. Verwacht echter niet dat het een zeer luxueuze model is met de allerlaatste technologieën, zeker niet. 

Het is een simplistische stofzuiger die zijn werk meer dan goed doet. Alles wat je nodig hebt bij een simpele stofzuiger is aanwezig en voldoet meer dan degelijk aan zijn taken. Kortom: wij zijn groot fan van de Inventum ST306!

Wat zijn de specificaties van de Inventum ST306?

De Inventum ST306a kent een stofzak als manier van stofopvang. Dit is de meest simpele manier van stofzuigen, maar voldoet prima. De lengte van het snoer is 7 meter en de actieradius is ongeveer tien meter. De Inventum kent een zeer sterk vermogen, namelijk van 700 watt. Dit is erg krachtig en daardoor is de Inventum geschikt om ook mee op tapijt degelijk te stofzuigen.

De Energielabels van de Inventum zijn iets minder goed dan bijvoorbeeld de Dyson. De stofopname energielabel op een harde ondergrond is erg goed. Echter, op een tapijt is de energielabel slecht. Dit is niet het einde van de wereld maar voor sommige mensen wel een reden om het model niet te kopen! 

Het geluidsniveau is 69dB en hiermee totaal geen luid apparaat. De Inventum maakt niet exorbitant veel lawaai, dus maak je daar geen zorgen over.

Met zijn 5 kilogram gewicht is het een degelijk lichte stofzuiger. De Dyson V11 weegt bijvoorbeeld 3Kg, maar hier betaal je dan ook 5 keer zo veel voor! 

Het materiaal van de slang is gemaakt van kunststof, waardoor deze tegen een prima stootje kan maar je er wel voorzichtig mee om moet gaan!

Conclusie van de Inventum ST306

Concluderend willen wij graag stellen dat de Inventum ST306 veruit de beste optie voor een goedkope stofzuiger is. Dit betekent niet dat het de beste stofzuiger is die je kunt krijgen op de markt, maar wel dat tegen een prijs van ongeveer 70,- euro het een zeer degelijke stofzuiger is.

Er is weinig wat écht er positief- of negatief uitsprint wat het een goed allround stofzuiger maakt die gewoon zijn werk doet. Het is aan te raden deze stofzuiger niet aan te schaffen wanneer je zeer grote ruimtes moet stofzuigen.

Wanneer dit het geval is zouden wij adviseren de Miele Complete C3 aan te schaffen!

Voordelen
 • Veruit de goedkoopste degelijke stofzuiger beschikbaar
 • Sterk zuigvermogen met zijn 700 Watt
 • Geschikt voor verschillende ondergronden
 • Makkelijk op te bergen
Nadelen
 • Niet heel geschikt wanneer je bezit over grote ruimtes met tapijt of vloerkleden
 • Niet de beste optie voor een huishouden met huisdieren
 • Vloerzuigmond is niet ideaal en neemt niet alles op

Bekijk hier de beste deals voor de Inventum ST306!

Rowenta Silence force stofzuiger

De Rowenta Silence Force staat bekend om de zeer krachtige zuigkracht. 

Met haar vermogen van 750 Watt is het de meest krachtige stofzuiger in deze lijst- en waarschijnlijk op de hele markt.

Dit is dan ook het verkooppunt van de Rowenta, de ongelofelijk goede zuigkracht.

De Rowenta is een zeer goede stofzuiger die voor een degelijke prijs wordt aangeboden. De stofzuiger kost ongeveer de helft van wat de Dyson V11+ kost maar is dan ook geen draadloze stofzuiger. Met deze ongelofelijk sterkte zuigkracht is de Rowenta geschikt om op allerlei soorten ondergronden te stofzuigen en ook uitermate geschikt om te stofzuigen wanneer je huisdieren hebt. Het maakt dus niet uit of je een harde ondergrond of een tapijt hebt. De Rowenta Silence Force is zeer geschikt voor elke soort ondergrond.

Specificaties van de Rowenta Silence Force

De Rowenta Silence Force ken teen zakloze vorm van stofopvang. Er wordt gebruik gemaakt van een stofopvangbak met een grote capaciteit,  namelijk van 2,5L. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een innovatief filter dat een cyclonale technologie gecombineerd met efficiënte filters heet. Dit systeem zorgt ervoor dat de filter 99.98% van het stof opvangen!

De Actieradius van de Rowenta Silence force is ongeveer 11 meter en de lengte van het snoer is 8.4m. De Rowenta Silence Force is een zeer duurzaam model wat op elk soort ondergrond een A Energielabel krijgt. Dit is de hoogste score Energielabel die je kunt krijgen!

Een groot voordeel van de Rowenta is dat deze maar 67dB geluid produceert met een zuigkracht van 750 Watt. Dit is erg stil voor een zuigkracht van dit kaliber! Een van de nadelen van het model is wel dat de stofzuiger 9,75kg weegt wat het een van de zwaarste stofzuigers uit de lijst maakt.

De stofzuiger geeft helaas niet aan wanneer de stofbak vol zit dus dit zal je zelf in de gaten moeten houden. Dit geldt echter voor de meeste stofzuigers en hebben wij niet als vervelend ervaren.

Conclusie van de Rowenta Silence Force

De Rowenta Silence Force is – als meest krachtige stofzuiger- een hele goede aankoop om te doen. Het is een elegante, makkelijk te hanteren stofzuiger die heel weinig lawaai maakt voor het vermogen dat die heeft. Daarnaast is het een van de meer duurzamere modellen wat ervoor zorgt dat er minimaal energie wordt verbruikt.

Ook wordt er gebruik gemaakt van innoverende nieuwe technologieën die ervoor zorgen dat de filters het merendeel van het stof opvangen! 

Wij zijn erg positief over de Rowenta Silence Force en raden dit model dan ook ten zeerste aan. Je betaalt wel wat extra ten opzichte van de Inventum bijvoorbeeld, maar voor ons is het geld het dubbel en dwars waard!

Voordelen
 • Meest krachtige stofzuiger beschikbaar op de markt
 • Een zeer duurzaam model wat ervoor zorgt dat je weinig energie verbruikt
 • Zeer makkelijk om in de hand te houden en flexibel in gebruik
 • Efficiënte filters die het merendeel van je stof opvangen
Nadelen
 • De stofzuiger is met haar 9,75kg een vrij zwaar model
 • Niet zo goedkoop als bijvoorbeeld de Inventum
AEG-vx8 stofzuiger

De AEG-VX series is al voor een lange tijd zeer populair als aankoop voor stofzuigers. De eerdere versies – zoals de VX 7 en 8 – hebben het altijd goed gedaan en komen goed uit de tests. Zo ook een van de nieuwere versies, de VX 8. Er is al een VX9 op de markt echter vinden wij dat deze momenteel nog te prijzig is voor de extra kwaliteit.

De AEG-VX zijn stofzuigers met zak die werken met een hepa12-filter. Dit filter zorgt dat 99,95% van de stofdeeltjes gefilterd en dus tegengehouden worden. Hierdoor belanden er minder stofdeeltjes in de lucht. Dit is een fijne bijkomstigheid voor mensen die allergieën hebben.

De AEG-VX series worden al een tijdje goed beoordeeld door de consumentenbond. Wij zijn ook fan van de AEG-series maar vinden niet dat het dé beste koop is in 2021.

Specificaties van de AEG-VX8

De AEG-VX8 is dus een stofzuiger die gebruik maakt van een stofzak voor stofopvang. Het model heeft een snoer dat ongeveer 9 meter lang is- wat de actieradius 12 meter lang maakt. Het vermogen van de AEG-VX8 is 600 Watt.

De AEG is vrij duurzaam en goed voor het milieu. De energielabel voor op harde vloeren betreft dan ook een A en voor tapijt betreft deze een B. De stofuitstoot van de AEG is zeer duurzaam, er wordt weinig stof uitgestoten. Met haar 61dB is de AEG-VX8 degelijk stil en zorgt het model niet voor vervelend veel lawaai.

De stofzuiger weegt ongeveer 6 kilogram, wat een degelijk gewicht is voor een model zoals dit. Het model is gemakkelijk op te bergen en is dus niet te zwaar om op te tillen. De lengte van de stang is ongeveer 170cm.

Conclusie van de AEG-VX8

Een van de specificaties die de AEG zo goed maakt is het hepa12-filter, wat ervoor zorgt dat 99,95% van de stof wordt opgevangen. Hierdoor komt er minder stof vrij en kan dit erg fijn zijn voor mensen met allergieën. 

Daarnaast is de AEG-VX8 makkelijk te bedienen door de lange actieradius en is het model zeer wendbaar. De stofzuigermond is fijn om te gebruiken en er worden extra monden geleverd die meer zuigkracht hebben. Er zijn weinig nadelen aan de AEG-VX8, maar als wij iets zouden moeten benoemen is dat het gewicht. Met haar 6kg is het geen lichtgewicht, maar ook zeker geen zwaargewicht. Concluderend is de AEG-VX series, en met name de VX8, van zeer goede kwaliteit en de koop zeker waard.

Voordelen
 • 99,95% van het stof wordt opgevangen door het hepa12-filter
 • Wendbaar in gebruik
 • Stil apparaat met 61dB
 • De AEG-VX series wordt constant vernieuwd en verbeterd
Nadelen
 • Met haar 6kg niet het lichtste model verkrijgbaar

Koopgids – Verschillende soorten stofzuigers

1.  De handstofzuiger

De naam van de soort verklapt het eigenlijk al, de handstofzuiger. Dit zijn stofzuigers die je met de hand gebruikt en gemaakt zijn om snel kleine stukjes te stofzuigen. Een andere benaming voor de handstofzuiger is ook wel kruimeldief of kruimelstofzuiger. De kruimeldief werd vroeger veel gebruikt om even de kruimels na het eten weg te zuigen, zodat er geen ongedierte op af kwam.

De handstofzuiger wordt tegenwoordig nog steeds veel gebruikt om snel eventjes wat extra schoon te maken. Bij de aanschaf van een handstofzuiger is het van belang dat het model compact en licht van gewicht is. De meeste handstofzuigers werken op een accuduur welke ervoor zorgt dat je zonder draad kan stofzuigen!

2.     De reguliere stofzuiger

Deze soort stofzuiger is het model dat je waarschijnlijk het meeste tegenkomt. Bij een ‘normale stofzuiger’ denken wij doorgaans aan dit model. Een andere benaming voor deze stofzuiger is ook wel de staande stofzuiger. De meeste consumenten zullen een staande stofzuiger aanschaffen, omdat deze oud en vertrouwd is. Dit is dan ook meer dan prima, aangezien staande stofzuigers nog steeds precies doen waar ze voor gebouwd worden!

De staande stofzuiger is gemaakt voor het stofzuiger van vloeren. Denk hierbij aan harde vloeren en tapijtvloeren. Dit is anders dan de handstofzuiger, die bijvoorbeeld veel gebruikt worden om de auto schoon te maken.

3.     De steelstofzuiger

Steelstofzuigers zijn vaak wat luxer dan de reguliere stofzuiger is. De naam van de steelstofzuiger komt door hoe het model is opgebouwd. Het is namelijk een ‘steel’ waar een stofzuiger aan gemonteerd is. Het grote voordeel van steelstofzuigers is dat deze extreem wendbaar zijn en op moeilijke plekken kunnen komen. Daarnaast zijn steelstofzuigers draadloos en werken ze op een accu. Steelstofzuigers worden door verschillende merken aangeboden, maar de beste steelstofzuiger is – volgens ons – toch écht de Dyson V11!

4.     De robotstofzuiger

De robotstofzuiger is misschien wel het nieuwste model van de bovenstaande. De robotstofzuiger is speciaal ontwikkeld om het stofzuigen te vervangen voor mensen. Dit is ook precies waar de stofzuigers voor gebruikt worden. Een robotstofzuiger werkt perfect om je huis schoner te houden, maar is niet compleet vervangend. De meeste robotstofzuigers hebben toch nog moeite met hoeken en kleine ruimtes schoonmaken. Een van de grote voordelen is wél dat deze stofzuigers op plekken komen waar de mens niet makkelijk komt, zoals onder de bank of kasten.

Hierdoor kan een robotstofzuiger extreem handig zijn, maar helemaal nooit meer stofzuigen betekent het vaak helaas niet!

Koopgids- Verschillende soorten ondergronden om op te stofzuigen

Er zijn verschillende soorten ondergronden waar je op kunt stofzuigen, en dit maakt uit bij het maken van de juiste keuze. Zo is er een groot verschil tussen harde- en zachte ondergronden en maakt het totaaloppervlak van de ondergrond ook uit! Lees hieronder welke soorten ondergronden wij onderscheidden en wat het verschil is qua stofzuig mogelijkheden!

Een ondergrond met veel vloerbedekking

Een van de moeilijkste ondergronden om te stofzuigen kan toch wel vloerbedekking zijn. Bij het stofzuiger van vloerbedekking is het belangrijk dat je secuur en hardnekkig stofzuigt. Vaak helpt het als je hierbij een stofzuiger met kracht hebt. De stofzuigers met de meeste kracht zijn vaak ‘reguliere’ of ‘rechtstaande’ stofzuigers. Er zijn veel verschillende rechtstaande stofzuigers die prima fungeren op vloerbedekking.

Een houten of tegelvloer

Een andere veel voorkomende ondergrond is een vloer van hout of tegels. Wanneer je een houten of een tegelvloer hebt adviseren wij een staande stofzuiger of een robotstofzuiger. Robotstofzuigers fungeren goed op harde vloeren en komen vaak op hardnekkige plekjes.

Een combinatievloer

De meeste mensen hebben een combinatievloer welke bestaat uit zowel harde ondergrond als tapijt. Wanneer jij in je huis een combinatievloer hebt is de stofzuiger afhankelijk van je voorkeur. Er zijn verschillende soorten stofzuigers die hier goed zouden kunnen werken en dit verschilt per situatie!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Stofzuigers-vergelijken

Stofzuigers-vergelijken

Stofzuigers-vergelijken is dé eerlijke vergelijker die probeert de consument zo goed mogelijk te helpen! Bij stofzuigers-vergelijken vindt je alle informatie over stofzuigers, robotstofzuigers, accessoires en meer!