Beste stofzuigers van 2021 (top 10)

Bij het aanschaffen van de beste stofzuiger van 2021 is het soms moeilijk om door het bos de bomen nog te zien. Er is een extreem breed aanbod van stofzuigers en daarom is het moeilijk om de dé stofzuiger te vinden die bij jouw wensen past. Wij hebben een uitgebreide stofzuiger test gedaan om ervoor te zorgen dat de consument een stofzuiger kiest die bij hem of haar past. Bekijk hieronder onze top 10 met de beste stofzuigers, mocht je meer informatie over deze modellen willen scrol dan naar beneden! Ook leggen we onder aan de pagina uit waar je op moet letten bij het kopen van een goede stofzuiger!

Top 10 met de beste stofzuigers:

Geen tijd check dan hieronder onze top 10 met de beste stofzuigers van dit moment. Meer informatie over een specifiek model? Scrol dan naar beneden en lees alles over de stofzuigers uit onze beste stofzuiger top 10!
 1. Dyson V11 Absolute Pro – De beste steelstofzuiger
 2. Philips FC9745/09 PowerPro Expert – Stofzuiger zonder zak met veel zuigkracht
 3. Philips SpeedPro Max Series – Steelstofzuiger met dweilfunctie
 4. Bosch In’genius BGL8X329 – Stille stofzuigers
 5. iRobot Roomba i7+ – Robotstofzuiger die zichzelf leegt
 6. AEG VX7-2 Animal Edition – Stofzuiger met zak voor dierenharen
 7. AEG LX7-2-CR-A – Stofzuiger zonder zak
 8. AEG VX82 stofzuigers – Stille en duurzame stofzuiger met zak
 9. Philips PowerPro Compact FC9330/09 – Stofzuiger zonder zak
 10. Neato Botvac Robotstofzuigers – Slimme robotstofzuiger tegen allergenen

1. Dyson V11 steelstofzuigers

dyson stofzuiger dyson v11

In onze ogen zijn de steelstofzuigers van Dyson v11 de beste stofzuigers van dit moment. De steelstofzuigers van Dyson zijn erg krachtig en hebben een lange accuduur. De stofzuiger kan met een volle accu op de normale stand zelfs 60 minuten zuigen, dat is voor een steelstofzuiger erg langs. Ook moet dit voldoende zijn om het hele huis te stofzuigen. De steelstofzuigers van Dyson worden ook geleverd met handige accessoires, denk bijvoorbeeld aan een Torque-zuigmond die automatisch de zuigkracht aan past of de zachte borstel die je kwetsbare houten vloer beschermt.

Dyson heeft verschillende series V-series, de V11 serie is in onze ogen de beste keuze. Gezien de prestaties van de V11 serie (zuigkracht en accuduur) en de prijs van de modellen is de V11 serie de beste keuze. Sinds kort is er wel een nieuwe lijn de V15, hoewel dit een nieuwer model is heeft dit model geen extra zuigkracht, maar een paar nieuwe functies.

Verschillende modellen uit de V11 serie:

De V11 serie van Dyson bestaat uit verschillende modellen, hoewel de motor van de stofzuiger hetzelfde is wordt elk model geleverd met andere accessoires. Het is belangrijk dat je de stofzuiger kiest die geschikt is voor jouw situatie. Bekijk hieronder de verschillende modellen en kies de stofzuiger die de accessoires heeft die past bij jouw huishouden:

 • Dyson V11 Absolute Extra Pro – wordt geleverd met de meeste accessoires, waaronder torque zuigmond, zuigmond met zachte rollers en een gemotoriseerde miniborstel. Ook krijg je bij dit model een een handige vrijstaande oplaadstation (aanbevolen). Dit model is geschikt voor alle vloertypen en is 120 minuten lang te gebruiken.
 • Dyson V11 Absolute Extra – de Dyson V11 Absolute Extra is iets goedkoper dan de Extra Pro en wordt niet geleverd met het vrijstaande oplaadstation. Ook is de gebruiksduur van dit model iets korter, zo’n 60 minuten.
 • Dyson V11 Torque Drive Extra – wordt twee borstel en verschillende opzet stukken. Dit model is geschikt voor de meeste vloertypen.
 • Dyson V11 Animal Extra – wordt geleverd met een gemotoriseerde borstel die bedoelt is voor het verwijderen van hardnekkig vuil uit het tapijt. Ideaal wanneer je huisdieren hebt, let wel op dat het zuigmond niet geschikt is voor een houten vloer.
 • Dyson V11 Parquet Extra – de borstels en opzetstukken van deze Parquet Extra is speciaal ontworpen voor het zuigen op een parket- en houtenvloeren. Wanneer je een kwetsbare vloer hebt is het belangrijk dat je stofzuiger geen krassen maakt. Dit model voorkomt dit.

Belangrijke kenmerken van de  Dyson V11 steelstofzuigers:

Bij het kopen van een stofzuiger moet je natuurlijk niet alleen kijken naar de zuigkracht en de prijs van de stofzuigers. Het kan bijvoorbeeld ook belangrijk zijn om naar de kenmerken van de stofzuiger zelf te kijken. Hieronder hebben we de belangrijkste kenmerken van de Dyson V11 serie opgesomd:

Accubeheersysteem: de steelstofzuigers van Dyson staan er bekend om de goede de goede accu’s. Ook hebben de stofzuigers van Dyson een triggerfunctie dat zorgt voor een langere gebruiksduur. Ook is het mogelijk om de accu van de Dyson stofzuigers te vervangen, hierdoor kun je de gebruiksduur van de stofzuiger verlengen en ook de levensduur.

Goede accessoires voor de juiste reiniging: de steelstofzuigers van Dyson worden geleverd met handige accessoires die zorgen voor grondige reinigen op alle vloertypes. Wel is het belangrijk dat je de juiste accessoires kiest, hierboven lees je welk model geschikt is voor desbetreffende ondergrond.

Drie reinigingsstanden: de V11 stofzuigers hebben drie verschillende reinigingsstanden, eco auto en boost. Deze kun je activeren en aanpassen tijdens het zuigen. Eco is een besparende modus, ideaal op een ondergrond waarbij je kruimels op dient te zuigen. De auto modus is geschikt voor standaard gebruik en de boost modus is een turbo stand die geschikt is om hardnekkig vuil uit het tapijt te zuigen.

Ook heeft Dyson sinds kort een gouden Dyson V11 uitvoering en twee nieuwe V15 modellen, bekijk deze modellen hier.

Voordelen:

 • De beste steelstofzuiger van dit moment
 • Meeste zuigkracht
 • Goede accuduur van 60 min
 • Geschikt voor alle vloertypen
 • HEPA 13 filter

Nadelen:

 • Prijzige keuze
 • Voelt zwaar in de hand
 • Hoge geluidsniveau

Bekijk hieronder de beste deal voor deze stofzuiger:

2. Philips PowerPro Expert – Beste stofzuigers zonder zak

Philips FC9745/09 PowerPro Expert

Liever geen steelstofzuiger maar een stofzuiger met een snoer? Dan zijn de stofzuigers van Philips uit de PowerPro Expert serie een hele goede keuze! Deze serie bestaat uit stofzuigers zonder zak. De PowerPro Expert lijn van Philips is in onze ogen een goede keuze, omdat deze modellen erg veel zuigkracht hebben en geleverd worden met handige accessoires. Volgens de website van Philips zijn deze modellen speciaal ontworpen voor sterke zuigkracht en superieure reiniging.

Verschillende modellen uit de PowerPro Expert:

Net zoals de meeste stofzuiger merken bestaat een stofzuiger lijn uit verschillende modellen. Vaak hebben de modellen uit een serie dezelfde motor, maar zit het onderscheid tussen de modellen in de accessoires. Zo wordt is de ene stofzuiger geschikt voor een houten vloer en heeft de stofzuiger een zuigmond die geen krassen maakt. Ook kan een stofzuiger een speciale borstel hebben voor dierenharen of is een stofzuiger voorzien van extra filters. Bekijk hieronder de verschillende stofzuigers uit de Philips PowerPro Expert serie:

 • Philips FC9745/09 PowerPro Expert – dit model is geschikt voor het zuigen van dierenharen en tapijt. Je krijgt bij deze stofzuiger een speciale tapijtborstel en turboborstel waarmee je een tapijt en vloerkleden tot diep in de vezels kunt reinigen (aanbevolen).
 • Philips FC9743/09 PowerPro Expert – dit model is iets goedkoper dan de FC9745/09, maar wordt niet geleverd met een turboborstel. Wel is dit model te gebruiken op zachte, harde- en houtenvloeren. 
 • Philips FC9742/09 PowerPro Expert – ook dit model is iets goedkoper en wordt niet geleverd met een turboborstels. Dit maakt de stofzuiger minder geschikt wanneer je huisdieren hebt. 

Belangrijkste kenmerken PowerPro Expert stofzuigers:

Het is altijd belangrijk om naar de kenmerken van een stofzuiger te kijken. De kenmerken en functies maken een stofzuiger goed, hieronder vind je de belangrijkste kenmerken van de PowerPro Expert stofzuigers:

PowerCyclone 8 technologie: de PowerPro expert stofzuigers zijn alle voorzien van de PowerCyclone 8 technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat vuil en lucht efficiënt gescheiden worden, hierdoor behoudt de stofzuiger zijn zuigkracht langer.

Actieradius van 10 meter: de stofzuigers uit de PowerPro Expert lijn zijn alle voorzien van een lang snoer van 7 meter lang. In totaal zorgt dit voor een actieradius van 10 meter, erg handig wanneer je grotere oppervlakte moet zuigen.

TriActive + 3-in-1 mondstuk: dit mondstuk heeft veel voordelen, denk aan de grotere opening aan de voorkant wat zorgt dat je grotere kruimels kunt zuigen. Ook is de borstel voorzien van een zoolplaat die ontworpen is voor hoge stofopname, daarnaast heeft zitten er aan de zijkant ook borstels die bedoelt zijn voor het schoonmaken van muren en meubels.

H13 allergie filter en een allergie filtersysteem: de stofzuigers uit de PowerPro Expert lijn zijn voorzien van HEPA-13 filters en een goed allergiefiltersysteem. Dit zorgt ervoor dat 99,9% van het opgezogen fijnstof en pollen opgevangen worden.

5 jaar garantie op de motor: de Philips stofzuigers staan garant voor 5 jaar garantie op de motor van de stofzuiger, wel dien je de stofzuiger kort na de verkoop te registeren.

Voordelen:

 • Stofzuiger zonder zak, dus geen extra kosten voor stofzuigerzakken
 • Veel zuigkracht
 • Geschikt voor elke vloertype: speciale tapijtborstel voor tapijt en een parketborstel voor kwetsbare vloeren

Nadelen:

 • Geluidsniveau van 75 dB
 • Weegt zo’n 5,5 kg

Bekijk hieronder de beste deal voor deze stofzuiger:

3. Philips SpeedPro Max Series 8000 – Steelstofzuiger met dweilfunctie

Philips 8000 xc8043

De steelstofzuigers uit de SpeedPro Max 8000 Series van Philips zijn ook een goede keuze. Met name op de zuigkracht en de accuduur scoren de steelstofzuigers erg goed. De stofzuigers worden standaard geleverd met een 360 graden mondstuk, dit is ideaal voor het zuigen langs hoeken en randen. Ook zuigt de stofzuiger het vuil op wanneer je naar achter beweegt.

De zuigkracht van de stofzuiger wordt geproduceerd door een krachtige digitale Powerblade-motor van Philips. Deze Powerblade-motor zorgt voor een hoge luchtstroom dat lucht en vuil direct efficiënt scheid, hierdoor behoudt de stofzuiger zijn zuigkracht. Ook is de accuduur van de stofzuiger erg goed, zo gaan de stofzuigers zo’n 70 minuten mee op een volle accu en op normale zuigstand.

Verschillende steelstofzuigers uit de SpeedPro 8000 Series:

Naast de standaard versie is het ook mogelijk om te kiezen voor de Aqua versie. Deze versie is voorzien van een sterke accu (80 minuten gebruiksduur) en wordt de steelstofzuiger geleverd met een dweilmondstuk. Zo’n mondstuk is voor zien van een waterreservoir en een dweil aan de onderzijde, hiermee kun je tijdens het zuigen ook direct de vloer dweilen.

Beide modellen zijn geschikt voor alle vloertypen. Mocht een tapijt hebben of een zachte vloer, dan kun je met de Aqua steelstofzuiger het mondstuk eenvoudig verwijderen. Ook wanneer je eerste de standaard versie wilt aanschaffen, dan kun je er altijd later nog voor kiezen om het dweilmondstuk los aan te schaffen. 

Belangrijkste kenmerken SpeedPro 8000 stofzuigers:

Krachtige accu: beide modellen hebben een krachtige accu. Deze accu zorgt niet alleen voor de hoge zuigkracht, maar ook voor een lange accuduur. Zo gaat de standaard versie met een volle accu op Eco-mouds 70 min mee en de Aqua versie 80 min mee. Wel moet je rekening houden dat wanneer je een hogere stand activeert de stofzuiger sneller leeg is.

360° zuigmondstuk met Ledverlichting:  de stofzuigers worden beide geleverd met een zuigmondstuk die aan alle kanten vuil op zuigt. Ook is de stofzuiger voorzien van Ledverlichting aan de voorzijde, dit is handig wanneer je zuigt op donkere plekken.

Handige accessoires: naast het 360° mondstuk wordt de stofzuiger geleverd met meer andere accessoires. Denk hierbij aan een mini-turboborstel, extra wasbare motorfilter, spleetmondstuk voor kieren en een carkit set (2-1 borstel met flexibele slang voor het zuigen in de auto).

Voordelen:

 • Lange gebruiksduur voor een steelstofzuiger (70 min)
 • 360 graden zuigmond met ledverlichting
 • PowerCyclone 10 motor waarbij de stofzuiger lucht en vuil efficiënt scheidt, hierdoor behoudt de stofzuiger zijn zuigkracht

Nadelen:

 • Geluidsniveau is erg hoog (84 dB)
 • Stofzuiger heeft een kleine stofreservoir van 0,6 L

Bekijk hieronder de beste deal voor deze stofzuiger:

Bosch Serie 8 In’genius stofzuigers -Stille stofzuigers

bosch serie 8 in'genius

Ben je op zoek naar een goede stofzuiger die ook stil is dan zijn de stofzuigers uit de Bosch Serie 8 In’genius een hele goede keuze. De stofzuigers hebben erg veel zuigkracht, zijn compact en hebben handige functies en het geluidsniveau is erg laag. Zo zijn de stofzuigers van Bosch in te delen in vier verschillende groepen: ProHygienic,  ProAnimal, ProSilence en ProPower. Elke groep bestaat uit een stofzuiger met zak, stofzuiger zonder zak en twee steelstofzuigers. Hieronder vind je de verschillende stofzuigers met zak van de serie 8 met bijbehorende eigenschap:

Belangrijkste kenmerken van de Bosch Serie In’genius:

Erg stille stofzuigers: stofzuigers kunnen veel herrie maken en dit kan irritant zijn. Dankzij het SilenceSound systeem van Bosch zijn de In’genius stofzuigers erg stil, vooral de ProSilence Variant. Dit komt doordat de stofzuiger voorzien is van geluid reducerende materialen, optimale luchtdoorstroming heeft en voorzien is van geluid reducerende accessoires.

Grote actieradius: een ander pluspunt van de Bosch In’genius modellen is dat deze voorzien zijn van een lang snoer. Dit zorgt ervoor dat de stofzuiger een bereik heeft van 15 meter, voor de meeste kamers is dit meer dan genoeg.

10 jaar motorgarantie: Bosch vind dat een apparaat niet alleen de allerbeste resultaten moet behalen, maar ook dat een apparaat lang mee moet gaan. Om deze reden bieden ze 10 jaar motorgarantie aan op Bosch Slede stofzuigers met en zonder stofzak.

Voordelen:

 • Met geluidsniveau van 66 dB een stille keuze
 • Geschikt voor elke vloertype
 • Textiele stofzuigerslang
 • HEPA 13 filter
 • Lang snoer van 12 meter 

Nadelen:

 • Geen turboborstel, hierdoor wordt het zuigen van dierenharen wat moeilijker
 • Prijzige stofzuiger

Bekijk hieronder de beste deal voor deze stofzuiger:

5. iRobot Roomba i7+ – Robotstofzuiger die zichzelf leegt

irobot roomba i7 beste robotstofzuiger

Een robotstofzuiger kan ook een goede aanvulling zijn in de huishouden. Met een robotstofzuiger hoef je zelf minder te zuigen, doordat de stofzuiger regelmatig je vloer zuigt en deze onderhoudt. De robotstofzuiger is geen vervanger van de normale stofzuiger, maar je hoeft wel minder te stofzuigen. In onze ogen is de iRobot Roomba i7+ de beste robotstofzuiger van dit moment. Mede door de zuigkracht en de werking van de stofzuiger, maar de functies van dit model zijn ook erg goed.

De robotstofzuigers van iRobot waren zelfs de eerste robotstofzuigers die zichzelf konden legen. De iRobot Roomba i7+ wordt ook geleverd met een zelflegende oplaadstation. Het zelflegende oplaadstation zuigt als het ware de robotstofzuiger leeg wanneer deze vol is. Het grootste voordeel hiervan is dat de robotstofzuiger langer zelfstandig werkzaam is.

Verschillende iRobot Roomba modellen:

De robotstofzuigers van iRobot zijn één van de populairste en goed werkende robotstofzuigers die momenteel te koop zijn. Naast de i7+ Roomba heeft iRobot nog veel meer robotstofzuigers. Ook is de iRobot te verkrijgen zonder zelflegende oplaadstation, maar we adviseren deze wel direct erbij aan te schaffen. Wil je het zelflegende oplaadstation los kopen, dat kan ook, maar hier betaal je dan iets meer geld voor. Naast de iRobot Roomba i7+ is er ook een Roomba S9+ model die zichzelf kan legen. Ook dit is een erg goede robotstofzuigers, misschien wel beter dan de i7, maar aan dit model hangt een flink prijskaartje. Bekijk onze favoriete iRobot Roomba modellen hieronder:

Belangrijkste kenmerken van de iRobot i7+ stofzuiger:

Bij het kopen van een robotstofzuiger is het belangrijk om naar de kenmerken en de functies van het apparaat te kijken. Zo is de wijze van navigatie erg belangrijk, het grootste verschil hierin is bijvoorbeeld een random of systematische wijze. Ons voorkeur gaat uit naar de systematische wijze, omdat bij deze methode de stofzuiger een systeem heeft van navigeren. Dit zorgt ervoor dat de stofzuiger ook werkelijk alles zuigt en niks overslaat.

Automatische vuilafvoer: met een zelflegende oplaadstation wordt een robotstofzuiger nog zelfstandiger. Het station zuigt de stofzuiger leeg wanneer deze opgeladen dient te worden of vol zit. Het voordeel hiervan is dat de stofzuiger nog langer zelfstandiger werkt, ook is het stofzakje vervangen erg eenvoudig.

Krachtig zuigsysteem: de iRobot i7 is een stuk krachtiger dan zijn voorgangers, zo heeft dit model 10x meer zuigkracht dan de 600 series van Roomba. Ook is de robot voorzien van twee rubberen borstels en een zijborstel die alles naar de zuigmond veegt. Doordat het rubberen borstels zijn is de stofzuiger ook geschikt voor het zuigen van dierenharen.

Imprint™ Smart Mapping: met deze functie is het mogelijk de stofzuiger in meerdere kamers of verdiepingen te gebruiken. De robotstofzuiger scant de kamer en leert zo de omgeving kennen. Heb je een smart speaker dan kun je de stofzuiger zelfs met spraak laten zuigen in een bepaalde kamer.

iAdapt® 3.0-navigatie met visuele lokalisatie: via deze technologie kan de robotstofzuiger naadloos een efficiënt door het huis navigeren. De Roomba creëert oriëntatiepunten, zodat de robot zelf weet waar die gezogen heeft en waar die nog moet zuigen.

Andere pluspunten: verder heeft dit model van iRobot een afwasbare opvangbak die makkelijk te reinigen is. Sterke accu die zorgt dat de stofzuiger zo’n 90 minuten lang werkzaam is. In de app kun je virtuele muren plaatsen, zodat je de robot uit kunt sluiten van ruimtes.

Extra tip: iRobot heeft ook dweilrobots die goed kunnen dweilen en samen kunnen werken met een robotstofzuiger. Nadat de robotstofzuiger klaar is met zuigen, zal de dweilrobot de vloer dweilen. Bekijk hier welke robotstofzuiger en dweilrobot goed samenwerken.

Voordelen:

 • Veel slimme functies
 • Te koppelen met Amazon Alexa of Google Home en daardoor ook te bedienen met je stem
 • De mogelijkheid om zichzelf te legen

Nadelen:

 • Prijzige keuze
 • Vervangt niet de stofzuiger

Bekijk hieronder de beste deal voor deze stofzuiger:

6. AEG VX7-2 serie – Stofzuiger met zak voor dierenharen

aeg vx6 animal edition

Hoewel stofzuigers zonder zak tegenwoordig ook erg goed zijn, kan het interessant zijn om een stofzuiger met zak te kopen. Vooral wanneer je last hebt van allergieën is een stofzuiger met zak vaak een goede keuze. Het fijnstof wordt vaak beter opgevangen in een stofzuiger met zak en bij het legen van de stofzuiger met zak kom je bijna tot niet in aanraking met het opgezogen stof. Bij een stofzuiger zonder zak komt er vaak veel fijnstof vrij bij het legen van het reservoir. Op dit moment vinden wij dan ook dat de stofzuigers van AEG uit de VX7 serie een goede keuze zijn.

De stofzuigers uit de VX7 serie van AEG zijn erg goed, omdat deze veel zuigkracht hebben en geleverd worden met handige accessoires. Het verschilt wel per model wat je erbij krijgt, kies je bijvoorbeeld voor de AEG VX7-2-CR-A, dan krijg je er een parket- en turbozuigmond bij. Met een turbozuigmond kun je dierenharen eenvoudig opzuigen en de parketmond beschermt de houtenvloer tegen krassen.

Belangrijke kenmerken van de VX7 stofzuigers:

 • AEG VX7-2-EB-L – Dit model heeft de meeste accessoires en is geschikt voor alle soorten vloeren en dierenharen. Bij dit model krijg je onder andere een speciale combi-, parket en turboborstel. (aanbevolen).
 • AEG VX7-2-CR-A – Ook dit model is geschikt voor dierharen, zo krijg je bij dit moedel een speciale turboborstel die eenvoudig dierenharen opzuigt.
 • AEG VX7-2-DB – Heb je geen last van dierenharen dan kun je ook voor dit model kiezen, deze stofzuiger is iets goedkoper en is geschikt voor laagpolig tapijt en harde vloeren.
 • AEG VX7-2ECO – Dit model is een duurzame keuze, zo is de stofzuiger geproduceerd van 65% gerecycled kunststof en is de doos waarin de stofzuiger geleverd wordt gemaakt van 100% gerecycled papier.

Belangrijke kenmerken van de VX7 stofzuigers:

Silence Pro System™: hoewel de stofzuiger veel zuigkracht is de stofzuiger ook erg stil. De motor van de stofzuigers is geoptimaliseerd met geluiddempende materialen, daarnaast heeft de stofzuiger een nieuwe DustPro™ mondstuk die het geluid nog meer dempt.

360⁰ Motion Technology™: de stofzuiger is voorzien van zwenkwielen, waardoor de stofzuiger erg makkelijk te bedienen is. Met de stofzuiger kun je gemakkelijk om objecten heen zuigen en moeilijk bereikbare plekken bereiken.

Grote actie radius: de stofzuiger heeft een lang snoer, hierdoor heeft de stofzuiger een groot bereik. Met een snoerlengte van 9 meter heeft de stofzuiger een bereik van 12 meter.

Veel handige accessoires:  de stofzuigers uit de VX7 serie van AEG worden alle geleverd met handige accessoires die het stofzuiger nog makkelijker maken. Wel dien je per model te kijken welke accessoires je erbij geleverd krijgt en waar de accessoires voor bedoeld zijn.

Voordelen:

 • Geschikt voor alle vloertypen
 • Lichte stofzuiger en erg wendbaar
 • Groot actieradius door een snoer van 9 meter

Nadelen:

 • Hoge geluidsniveau van 70 dB

Bekijk hieronder de beste deal voor deze stofzuiger:

7. AEG LX7 series (stofzuiger zonder zak)

aeg kx7 2 eco

Gaat de voorkeur toch uit naar een zakloze stofzuiger? Dan zijn de LX7 stofzuigers van AEG ook een goede keuze. Deze lijn met stofzuigers lijkt op de VX7 stofzuigers (stofzuigers met zak). Ook deze zakloze stofzuigers zijn erg krachtige en hebben veel handige functies. Een stofzuiger met zak is vaak een stuk goedkoper, omdat je geen geld meer kwijt bent aan stofzuigerzakken.  Wel is het belangrijk dat je regelmatig de stofzuiger schoonmaakt, dit model heeft ook een Easy Empty™-systeem.

Verschillende AEG LX7 modellen:

 • AEG LX7-2-ECO Dit model is gemaakt van 55% gerecycled plastic en dat maakt deze stofzuiger een duurzame keuze. De stofzuiger wordt ook geleverd met veel accessoires en is daarom geschikt voor het zuigen van tapijt, harde en houten vloeren (aanbevolen).
 • AEG LX7-2-CR-A – Dit model is geschikt voor het zuigen van dierenharen. Heb je dieren in huis die veel haren loslaten, dan is deze stofzuiger een goede keuze.
 • AEG LX7-2-DBDit model is het instapmodel en ook iets goedkoper dan overige modellen.

Belangrijkste kenmerken van de AEG LX7 stofzuigers

Silentpro System™: deze stofzuigers van AEG zijn erg stil en zijn daar specifiek voor op ontworpen. Ook krijg je bij de stofzuiger een nieuwe Dust Magnet™, dis is een mondstuk die een schoonmaakbeurt nog stiller maken.

Clean Air Filtration ™: deze stofzuigers zijn voorzien van een hygiëne- of allergie plus-filter. Deze filters zorgen ervoor dat de meeste fijn stoffen opgevangen worden en niet terug in de lucht geblazen worden. Ook zijn de allergie plus filter wasbaar en daardoor lang te gebruiken.

Easy Empty™-systeem: met het nieuwe Easy Empty™-systeem van AEG is het vrij makkelijk om de stofzuiger te legen. Je kunt het reservoir eruit halen en deze buiten in de prullenbak legen, hierdoor voorkom je dat er stof ontsnapt en weer terug in huis komt.

Voordelen:

 • Mogelijkheid om te kiezen voor een duurzame keuze
 • Geschikt voor alle vloertype
 • Geen extra kosten voor stofzuigerzakken

Nadelen:

 • Kort snoer van 6 meter
 • Hoge geluidsniveau 72 dB

Bekijk hieronder de beste deal voor deze stofzuiger:

8. AEG VX82-1-ÖKO – Stille en duurzame stofzuiger met zak

aeg vx82-1-oko

De AEG stofzuigers uit de VX82 serie zijn een hele goede keuze wanneer je op zoek bent naar de beste stille stofzuiger. Dit model is erg stil (57 dB) en de zuigkracht lijdt daar niet onder. Ook is de stofzuiger een duurzame keuze, want de stofzuiger bestaat namelijk voor 55% uit gerecyclede plastic, ook is er één model die zelfs gemaakt is uit 75% gerecycled plastic. De stofzuigers zijn geschikt voor tapijt, harde vloeren, meubels en kieren.

De verschillende modellen uit de VX82 serie van AEG:

In totaal zijn er drie verschillende die momenteel de te koop zijn. Het verschil tussen deze modellen zit hem in de accessoires, de prijs en in het ontwerp van de stofzuigers. Zo is zijn alle stofzuigers deels gemaakt van gerecycled plastic, maar is er ook nog een model die bestaat uit 75% gerecycled plastic.

 • AEG VX82-1-ÖKO –  Dit model is gemaakt uit 75% gerecycled plastic. Ook wordt de stofzuiger geleverd met een parketborstel en dit maakt de stofzuiger geschikt voor harde en kwetsbare vloeren (aanbevolen).
 • AEG VX82-1-5DB – Deze stofzuiger is gemaakt uit 55% gerecycled plastic. Ook is de stofzuiger geschikt voor harde en kwetsbare vloeren, mede door de parketborstel van de stofzuiger.
 • AEG VX82-1-2MG – Dit model is het instapmodel van de AEG VX82 serie. De stofzuiger is gemaakt van 55% gerecycled plastic. Bij deze stofzuiger krijg je een combiborstel die geschikt is voor laagpolig tapijt en harde vloeren.

Belangrijkste kenmerken van de AEG VX82 series

SmartMode-functie: met deze technologie detecteert de stofzuigermond de vloertype waarop deze zuigt en past zo zijn zuigkracht automatisch aan. Zuig je een harde vloer en ga je over op het tapijt dan zal de zuigmond automatisch de juiste zuigoptie activeren. Het voordeel hiervan is dat je niet tijdens het zuigen hoeft te switchen van zuigmond, maar dat dit volledig automatisch gaat.

PureSound-Systeem: deze technologie zorgt ervoor dat de stofzuiger extreem stil is. Met een geluidsniveau van 57 dB zijn de VX82 stofzuigers één van de stilste modellen. Door gebruik te maken van een innovatie motor, afgedicht systeem en een mondstuk hoor je bijna niks van de stofzuiger.

Duurzame stofzuigers: door de stofzuigers te maken van gerecycled materiaal wil AEG een steentje bijdragen aan de ecologische voetdruk. De stofzuigers zijn vervaardigd van 55% gerecycled plastic en de AEG VX82-1-ÖKO zelfs van 75% gerecycled plastic.

Voordelen:

 • Duurzame keuze, stofzuigers zijn deels gemaakt van gerecycled materiaal
 • Erg stille stofzuiger met een geluidsniveau van 57 dB
 • Lang snoer van 9 meter en daarmee een groot actieradius
 • Geschikt voor alle vloertypes

Nadelen:

 • Prijzige keuze
 • Geen turboborstel, dus dierenharen opzuigen is wat moeilijker
 • Met zo’n 7,5 kg is het een best zware stofzuiger

Bekijk hieronder de beste deal voor deze stofzuiger:

9. Philips PowerPro Compact – Kleine en goedkope keuze

philips powerpro compact

Naast de Philips PowerPro Expert (2de keuze voor beste stofzuiger) is er ook een PowerPro Compact lijn. Ook deze vinden wij thuis horen in deze top 10 met beste stofzuigers. Het is namelijk een erg goede stofzuiger, erg compact en goed geprijsd. Vooral wanneer je op zoek bent naar een goedkope maar goede stofzuiger is dit een goede keuze. Ook is het een goede keuze wanneer je op zoek bent voor er bij.

De PowerPro Compact lijn bestaat uit stofzuigers zonder zak. De stofzuigers hebben veel zuigkracht door de PowerCyclone 5-technolgie en een efficiënte 900W motor die zorgt voor een stofopname van 99,9%. Ook wordt elk model geleverd met een TriActive-mondstuk die ontworpen is voor effectieve reiniging op zowel harde als zachte vloeren. Verder zit er aan de zuigmond van de stofzuiger een handige geïntegreerde borstel voor het meubilair. Lees hieronder nog meer over de verschillende modellen uit de Power ProCompact serie, mocht je toch meer zuigkracht willen bekijk dan de PowerPro Exert serie hierboven.

Verschillende modellen uit de PowerPro Compact serie:

Belangrijkste kenmerken van de PowerPro Compact stofzuigers:

PowerCyclone-technologie: met deze technologie wordt stof direct gescheiden van de lucht, hierdoor blijft de zuigkracht optimaal. Naast een maximale luchtstroom en hogere prestaties zorgt dit ervoor dat het hygiënischer wordt om de stofemmer te legen.

Standaard geleverd met nieuwe TriActive + 3-in-1 mondstuk: het nieuwe mondstuk zorgt ervoor dat de stofzuiger op verschillende ondergronden goed presteert. Daarnaast zit er aan de voorzijde een grote opening, ook voor grote kruimels. Onderaan het mondstuk zit een zoolplaat die is ontworpen voor een hogere stofopname en aan de zijkant zitten ook luchtkanalen die zuigen langs zijkanten en muren.

Allergiefiltersysteem: de stofzuigers zijn voorzien van een filtersysteem die 99,9 van het fijnstof opvangt. Vooral wanneer je last hebt van allergieën, bijvoorbeeld hooikoorts, is het belangrijk dat je stofzuiger een goed filtersysteem heeft. De stofzuiger is voorzien van een Allergy H13 allergiefilter.

Voordelen:

 • De stofzuigers uit deze serie zijn compact en licht
 • Geschikt voor alle vloertypen 
 • Nieuwe TriActive zuigmond 

Nadelen:

 • Hoge geluidsniveau van 76 dB

Bekijk hieronder de beste deal voor deze stofzuiger:

10. Neato Botvac robotstofzuigers – Slimme robotstofzuiger tegen allergenen

neato botvac robotstofzuigers

Naast de iRobot stofzuigers zijn de robotstofzuigers van Neato Robotics ook erg populair. Ook zijn dit robotstofzuigers die erg goed werken, helemaal sinds komst van enkele nieuwe robotstofzuigers (waaronder Neato D8). De stofzuigers van Neato hebben alle een D-vorm, dit is ideaal voor zijkanten en hoeken. Omdat een ronde robotstofzuiger niet helemaal in hoeken komt heeft een D-vormige robotstofzuiger hier een voordeel.

De stofzuigers van Neato zijn een goede keuze, omdat de robotstofzuigers voorzien zijn van een goede accu en veel zuigkracht. Ook hebben de stofzuigers van Neato een groot stofreservoir en kunnen veel stof opvangen. Verder hebben deze robotstofzuigers enkele voordelen als een grote borstel, hoogwaardige filters en slimme functies.

De beste stofzuiger modellen van Neato:

Er zijn verschillende robotstofzuigers van Neato en elke stofzuiger heeft weer zijn voordelen. Ook Neato heeft wat nieuwe modellen waaronder de Neato D8, maar de overige twee modellen zijn nog niet leverbaar. Hieronder zie je de modellen die die momenteel leverbaar zijn en per model zie je wat het verschil is. 

 • Neato Botvac D4Goedkoopste keuze en voorzien van de meest standaard functies.
 • Neato Botvac D7Ten opzichte van de D4 heeft dit model een betere accu en kan daardoor langer zuigen.
 • Neato Botvac D8 – Dit model heeft betere zuigkracht en een sterkere accu. Ook heeft deze stofzuiger een goede HEPA-filter en daarom geschikt tegen allergenen (aanbevolen).

Belangrijkste kenmerken van de Neato robotstofzuigers

Automatische turbofunctie: de stofzuigers van Neato kunnen ook de tapijt zuigen, wanneer ze hierover heen rijden activeren ze automatisch de turbofunctie om vastzittend vuil makkelijker te verwijderen.

LaserSmart- en LIDAR-navigatie: de stofzuiger reinigt met perfectie en herkent zijn omgeving. Zelf bedenkt de robotstofzuiger wat de meest efficiënte route is en werkt deze af. Ook in het donker of onder meubels weet de stofzuiger zijn weg terug te vinden.

Geschikt tegen allergenen: vooral wanneer je veel last hebt van allergenen kan een robotstofzuiger een uitkomst zijn. Zeker wanneer de pollenradar op paars staat is het verstandig regelmatig te stofzuigen. Wanneer je een robotstofzuiger hebt kun je dit dagelijks doen zonder dat je extra tijd er aan kwijt bent. Daarnaast kom je in een pollenvrije huis thuis. De nieuwe stofzuigers (D8, D9 en D10) zijn voor zien van nog betere HEPA filters, waardoor de meeste pollen gefilterd worden uit de lucht.

Voordelen:

 • Grote stofopvang voor een robotstofzuiger (0,7 L)
 • Slimme functies, zo herkent de robot ook op welk ondergrond deze rijdt en past hierop zijn zuigkracht aan
 • Via app eenvoudige in te stellen, stel bijvoorbeeld virtuele muren in of stel een schoonmaakschema in 
 • Voorzien van HEPA filter

Nadelen:

 • Maakt best veel lawaai voor een robotstofzuiger (72 dB)
 •  Prijzige keuze
 • Stofzuiger moet eerst paar keer stofzuigen voordat deze helemaal perfect werkt
 • Met een robotstofzuiger heb je alsnog een andere stofzuiger nodig, want een robotstofzuiger komt niet op moeilijk bereikbare plekken zuigen.

Bekijk hieronder de beste deal voor deze stofzuiger:

Waar moet je op letten bij het kopen van een goede stofzuiger? (6 tips)

kopen van een goede stofzuiger

Tegenwoordig zijn er zo veel verschillende stofzuiger merken en er komen er steeds meer bij. Vooral vanuit China zien we dat veel nieuwe merken de Nederlandse markt proberen te betreden. Naast het enorme aanbod aan verschillende merken zijn er ook nog veel verschillende soorten stofzuigers en vaak heeft elk merk weer tal aan modellen die horen bij een bepaalde serie. Kort samengevat een hele klus om de juiste stofzuiger te zoeken. Met bovenstaande top 10 met beste stofzuigers proberen we je te helpen een goede keuze te maken. Mocht dat nog niet genoeg zijn dan hebben we hier onder zes tips waarop je moet letten bij het kopen van een goede stofzuiger.

1. Kijk goed welke stofzuiger bij jou past

Wanneer je een stofzuiger gaat aanschaffen moet je goed opletten dat de stofzuiger bij jouw wensen past! Wij onderscheiden vijf verschillende soorten stofzuigers. De stofzuigers die wij onderscheiden zijn: stofzuiger met zak, stofzuiger zonder zak, handstofzuiger, steelstofzuiger en als laatste de robotstofzuiger. De vijf verschillende soorten stofzuigers worden onderaan het artikel in de koopgids verder uitgelegd. Wij raden je aan om ook even te kijken naar de verschillende soorten- en de verschillende functies!

2. Weet op welk soort ondergrond je gaat stofzuigen

Het is erg belangrijk om te weten op wat voor ondergrond je gaat stofzuigen. Wanneer je gaat stofzuiger is er een verschil tussen een kamer waar veel tapijt ligt of waar bijvoorbeeld een houten of tegelvloer ligt. Veel huishoudens kennen een combinatievloer waar zowel vloerbedekking als harde vloeren aanwezig zijn. De verschillende soorten vloeren en het effect hiervan zijn eveneens beschreven in de koopgids onderaan de pagina!

3. Heb je een huisdier?

Let dan op de beste stofzuiger voor huisdieren Wanneer je een huisdier hebt blijven er vaak veel haren achter op je tapijt of vloer. Dit kan soms erg vervelend zijn en is met sommige stofzuigers moeilijker op te zuigen. Wanneer je dus een huisdier hebt – wat haar verliest – is het handig om te kijken naar een stofzuiger die gemaakt is om deze haren perfect op te zuigen. Vaak hebben stofzuigers die extra  geschikt zijn voor huisdieren een sterke zuigkracht en/of een turbozuigmond. Een van deze stofzuigers is bijvoorbeeld de Dyson 11 Animal +.

4 Wat is het verschil tussen een bedrade en draadloze stofzuiger?

De naam verklapt het natuurlijk al een beetje, maar er is een verschil tussen een bedrade en een draadloze stofzuiger. Een bedrade stofzuiger heeft – je gelooft het niet – een bedrading nodig om stof te zuigen. Hier tegenover staat een draadloze stofzuiger die op elektriciteit werkt. Deze stofzuigers zijn ongelofelijk fijn en handig om te gebruiken, maar moeten wel opgeladen worden.

5 Bekijk goed hoe groot het oppervlak is van je huis/ruimte waar je gaat stofzuigen

De laatste tip: kijk goed naar de oppervlakte van je huis, appartement of kamer(s). Wanneer je bijvoorbeeld een elektrische stofzuiger aanschaft in een groot huis kan het zijn dat de batterij niet afdoende is om het hele huis in één beurt schoon te maken! Soms ben je dus beter uit met het kiezen van een bedrade stofzuiger, zeker wanneer je ruimte hebt die groter zijn dan 100 of 150m2.

6. Houdt rekening met de ondergrond in jouw huis

Er zijn verschillende soorten ondergronden waar je op kunt stofzuigen, en dit maakt uit bij het maken van de juiste keuze. Zo is er een groot verschil tussen harde- en zachte ondergronden en maakt het totaaloppervlak van de ondergrond ook uit! Lees hieronder welke soorten ondergronden wij onderscheidden en wat het verschil is qua stofzuig mogelijkheden!

Een ondergrond met veel vloerbedekking

Een van de moeilijkste ondergronden om te stofzuigen kan toch wel vloerbedekking zijn. Bij het stofzuiger van vloerbedekking is het belangrijk dat je secuur en hardnekkig stofzuigt. Vaak helpt het als je hierbij een stofzuiger met kracht hebt. De stofzuigers met de meeste kracht zijn vaak ‘reguliere’ of ‘rechtstaande’ stofzuigers. Er zijn veel verschillende rechtstaande stofzuigers die prima fungeren op vloerbedekking.

Een houten of tegelvloer

Een andere veel voorkomende ondergrond is een vloer van hout of tegels. Wanneer je een houten of een tegelvloer hebt adviseren wij een staande stofzuiger of een robotstofzuiger. Robotstofzuigers fungeren goed op harde vloeren en komen vaak op hardnekkige plekjes.

Een combinatievloer

De meeste mensen hebben een combinatievloer welke bestaat uit zowel harde ondergrond als tapijt. Wanneer jij in je huis een combinatievloer hebt is de stofzuiger afhankelijk van je voorkeur. Er zijn verschillende soorten stofzuigers die hier goed zouden kunnen werken en dit verschilt per situatie!

Welke verschillende soorten stofzuigers zijn er?

verschillende soorten stofzuigers

In totaal zijn er vijf verschillende stofzuigers die wij onderscheiden en het meest gebruikt worden. De stofzuiger met zak, de stofzuiger zonder zak, steelstofzuiger, handstofzuiger en de robotstofzuiger. Elke stofzuiger heeft zijn eigen specialiteiten, voor- en nadelen. Hieronder behandelen we kort welke modellen er zijn en waar deze vooral voor gebruikt worden.

1. Stofzuiger met zak

De meest bekendste en voorkomende stofzuiger is de stofzuiger met zak. Dit model wordt ook wel gezien als de “traditionele” stofzuiger. Kenmerkend van deze modellen is dat ze een zak hebben, een slang en een stekker. Een stofzuiger met zak is altijd een goede keuze, wel dien je rekening te houden met kosten voor stofzuiger zakken en een stekker tijdens het zuigen. Een voordeel van een stofzuiger met zak is dat dit een betere keuze is wanneer je last hebt van een stof- of pollenallergie. Je houdt namelijk het opgezogen stof ze veel mogelijk in de zak, bij een zakloze stofzuiger komt er tijdens het legen toch vaak veel stof en vuil vrij.

2. Stofzuiger zonder zak

De stofzuiger zonder zak is tegenwoordig ook een goede keuze. De meeste zijn voorzien van goede filters en zijn ook makkelijk te legen zonder dat er veel stof vrijkomt. Ook zuigen veel zakloze stofzuigers op basis van een cycloon technologie, hierbij scheidt de stofzuiger het stof van de opgezogen lucht, waardoor de zuigkracht behouden blijft. Het voordeel van een stofzuiger zonder zak is dat je geen gedoe hebt met stofzuigerzakken en je geen extra kosten hebt.

3. Handstofzuiger

De naam van de soort verklapt het eigenlijk al, de handstofzuiger. Dit zijn stofzuigers die je met de hand gebruikt en gemaakt zijn om snel kleine stukjes te stofzuigen. Een andere benaming voor de handstofzuiger is ook wel kruimeldief of kruimelstofzuiger. De kruimeldief werd vroeger veel gebruikt om even de kruimels na het eten weg te zuigen, zodat er geen ongedierte op af kwam.

Tegenwoordig zitten er vaak al een geïntegreerde handstofzuigers in een steelstofzuiger. Ook is het vaak mogelijk om de steel van de stofzuiger er af te halen en de stofzuiger dan als handstofzuiger te gebruiken. Wanneer je een steelstofzuiger hebt is het vaak onnodig om ook een handstofzuiger te kopen. Heb je een traditionele stofzuiger of een robotstofzuiger dan kan een handstofzuiger wel interessant zijn, omdat ze laag geprijsd zijn.

4. Steelstofzuiger

Steelstofzuigers zijn vaak wat luxer dan de reguliere stofzuiger is. De naam van de steelstofzuiger komt door hoe het model is opgebouwd. Het is namelijk een ‘steel’ waar een stofzuiger aan gemonteerd is. Het grote voordeel van steelstofzuigers is dat deze extreem wendbaar zijn en op moeilijke plekken kunnen komen. Daarnaast zijn steelstofzuigers draadloos en werken ze op een accu.

Voorheen was de grootste irritatie van een steelstofzuiger de accuduur, vaak waren deze snel leeg en kon je niet meer verder zuigen. Tegenwoordig is dit steeds beter, zo zijn er stofzuigers (Beste stofzuiger: Dyson V11) die al een gebruiksduur heeft van 60 minuten. Dit is vaak meer dan voldoende voor het zuigen van een huis. Ook zijn er modellen waarbij je een extra accu kunt aanschaffen en vervangen, hierdoor kun je de gebruiksduur enorm verlengen.

5. Robotstofzuiger

De robotstofzuiger is misschien wel het nieuwste model van de bovenstaande. De robotstofzuiger is speciaal ontwikkeld om het stofzuigen te vervangen voor mensen. Dit is ook precies waar de stofzuigers voor gebruikt worden. Een robotstofzuiger werkt perfect om je huis schoner te houden, maar is niet compleet vervangend. De meeste robotstofzuigers hebben toch nog moeite met hoeken en kleine ruimtes schoonmaken. Een van de grote voordelen is wél dat deze stofzuigers op plekken komen waar de mens niet makkelijk komt, zoals onder de bank of kasten.

Robotstofzuigers zijn ideaal wanneer je een grote oppervlakte hebt aan vloer en deze dagelijks gezogen dient te worden. Helaas is een robotstofzuiger geen gehele vervanger, want er zijn altijd plekken waar een robot niet bij komt, denk aan kasten of meubels.

Korte samenvatting met de best beoordeelde stofzuigers

Mocht de bovenstaande tekst allemaal te veel worden en wil je gewoon weten welke stofzuiger je moet kopen? Dan hebben we hieronder een korte samenvatting van de beste stofzuigers van 2021. In het tabel hieronder vind je dan onze top 10 modellen en de daarbij behorende pluspunten en prijsindicatie. Ook hebben we de gemiddelde beoordeling meegenomen, deze is afkomstig van de webshop van Coolblue.

Beste stofzuiger: Gemiddelde beoordeling Pluspunten van de stofzuiger Prijsindicatie
1. Dyson V11 Absolute Extra Pro 8,9/10 (1011 reviews) Krachtige steelstofzuiger met lange accuduur en geschikt voor alle vloertypes € 649,-
2. Philips FC9745/09 PowerPro Expert 8,7/10 (3590 reviews) Krachtige stofzuiger zonder zak die geschikt is voor alle vloertypes. Ook krijg je bij dit model een zuigmond die het zuigen van dierenharen eenvoudig maakt. € 249,-
3. Philips SpeedPro Max Aqua Series 8000 XC8149/01 9,0/10 (655 reviews) Krachtige steelstofzuiger met lange accuduur. Ook heeft dit model een dweilfunctie, ideaal om tijdens het zuigen ook direct de vloer te dweilen. € 569,99
4. Bosch Serie 8 In’genius ProSilence BGL8SIL5 8,8/10 (106 reviews) Erg stille stofzuiger die voorzien is van handige accessoires, een goede HEPA filter en een stofzuigerslang van textiel. € 279,-
5. iRobot Roomba i7 + 8,6/10 (356 reviews) Robotstofzuiger met veel slimme functies en die zichzelf kan legen. Deze robotstofzuiger heeft veel zuigkracht en is eenvoudig in te stellen via een app. Ook kun je de stofzuiger bedienen met spraak door een koppeling te maken met Amazon Alexa of Google Home. € 999,-
6. AEG VX7-2-EB-L 8,8/10 (1106 reviews) Goede stofzuiger met zak met veel zuigkracht. Dit model is geschikt voor elke vloertype en speciaal ontwikkeld voor het opzuigen van dierenharen. € 224,95
7. AEG LX7-2-ECO 8,6/10 (598 reviews) Een duurzame keuze doordat de stofzuiger gemaakt is van gerecycled materiaal. Ook is de stofzuiger geschikt voor kwetsbare en harde vloeren. € 189,95
8. AEG VX82-1-ÖKO 9,0/10 (239 reviews) Duurzame stofzuiger die gemaakt is van 75% gerecycled plastic. Verder is het een hele goede stofzuiger met zak en veel zuigkracht. Ook is dit één van de stilste stofzuigers van dit moment met een maximale geluidsniveau van 57 dB. € 279,95
9. Philips FC9334/09 PowerPro Compact 8,7/10 (3590 reviews) Een compacte en kleine stofzuiger, daarnaast ook een goedkope keuze. De stofzuiger is vrij simpel maar heeft zeker voldoende zuigkracht. € 129,99
10. Neato Botvac D8 6,1/10 (7 reviews) Een slimme robotstofzuiger die erg veel zuigkracht heeft. Ook is dit model voorzien van goede HEPA filters en daarom een ideale keuze wanneer je veel last hebt van allergieën. € 799,99