De beste kleine stofzuiger van 2021 - volledige aankoopgids

Niet elk huishouden is even groot. Daarom is een kleine stofzuiger vaak meer dan groot genoeg om alles in huis goed schoon en stofvrij te houden. Door de compacte vorm is deze dan ook nog eens gemakkelijk goed op te bergen. Dankzij het lichte gewicht zijn ze ook gemakkelijk te hanteren. Dit maakt het model een flink stuk gemakkelijker in gebruik. Om een goede keuze te maken, is het belangrijk om een aantal zaken af te wegen.

Wat zijn bijvoorbeeld de voordelen van deze modellen? Is er onderscheid te maken tussen verschillende modellen? Om er zeker van te zijn dat de juiste keuze wordt gemaakt, is het ook goed om een aantal verschillende modellen eens tegen elkaar af te zetten. Bovendien is het ook belangrijk om een aantal veel gestelde vragen over de stofzuigers te beantwoorden. Dit geeft een goed beeld van de vele mogelijkheden.

miele-compact-c1-youngstyle-beste-kleine-stofzuiger-uit-de-test

Miele compact C1 young style

Onze beste koop van 2021!

philips-performer-stofzuiger

Philips Performer

Beste kleine stofzuiger voor harde ondergrond

rowenta-compact-power-kleine-stofzuiger

Rowenta compact power

Beste kleine stofzuiger voor onder de honderd euro

Wat zijn de voordelen van kleine stofzuigers?

Kleine stofzuigers worden vaak weggezet als onvoldoende groot om goed te gebruiken. Dit is echter niet juist. Ook kleine stofzuigers hebben vaak een groot stofreservoir. Bovendien is de zuigkracht gewoon goed op orde, dit wordt niet minder door de omvang. Door de innovatieve manier van inrichten is dit goed mogelijk, zonder dat het gewicht van het model te hoog wordt. 

Dit is dan ook direct het tweede voordeel van de kleine stofzuigers. Ze zijn altijd lichter in gewicht en daardoor gemakkelijker in gebruik. Dit geldt zeker wanneer bijvoorbeeld de trap moet worden gereinigd. In dat geval is het fijn wanneer de stofzuiger goed te tillen is. Daardoor is een woning er in één keer mee aan te pakken.

Ook is het belangrijk om te beseffen dat de wendbaarheid een stuk groter is. Doordat de stofzuiger veel kleiner en compacter is, is het gemakkelijker mogelijk om alle hoeken en kieren ermee aan te pakken. Dat doe je zonder dat je daarbij veel last van lawaai hoeft te hebben. Het aantal decibellen dat een kleine stofzuiger produceert is gering. Dit geldt zeker wanneer ook nog eens de juiste accessoires erbij gebruikt worden. Bovendien is het natuurlijk een voordeel dat de stofzuiger heel gemakkelijk op te ruimen is. Doordat deze zo klein is, is het gemakkelijk mogelijk om deze bijvoorbeeld in een kast uit het zicht te bewaren zonder dat deze te veel ruimte hoeft in te nemen. Zo heb je hem altijd bij de hand.

Welke soorten stofzuigers onderscheiden we?

Er zijn verschillende soorten kleine stofzuigers te onderscheiden. Elk model heeft zo zijn eigen voordelen boven op de algemene voordelen die hiervoor al genoemd werden. In dat opzicht kan het dus ook per situatie verschillen wat de beste optie is. Het is dan ook goed om de soorten die er zijn eens kort te beschrijven. Dit geeft direct een goed idee van wat de mogelijkheden precies zijn. We maken daarin een onderscheid tussen drie specifieke modellen van de compacte stofzuiger. Het gaat om de steelstofzuiger met snoer, de steelstofzuiger met buis en de klassieke stofzuiger.

Steelstofzuiger met snoer

De steelstofzuiger met snoer wordt vaak gebruikt vanwege het gemak. Het is een zeer wendbaar model en door de vormgeving is de stofzuiger ook zeer compact. Dat betekent dat deze dus ook gemakkelijk weg te bergen is. Doordat gebruikgemaakt wordt van een snoer is deze ook in één keer te gebruiken voor het schoonmaken van een gehele ruimte. De steelstofzuiger wordt vaak naast een andere stofzuiger gebruikt voor snelle klussen, bijvoorbeeld wanneer je iets hebt laten vallen. Dit model is echter ook bruikbaar om al het werk te doen, bijvoorbeeld tijdens de wekelijkse schoonmaakbeurt in een huis.

steelstofzuiger-met-snoer

Steelstofzuiger met buis

 Ook de steelstofzuiger met buis kent veel van dezelfde voordelen zoals die hiervoor genoemd werden. Er zijn echter ook specifieke voordelen te noemen. Het stofreservoir en de motor zitten bijvoorbeeld hoog op het model gemonteerd. Daardoor is de buis te verwijderen en is de stofzuiger om te vormen tot een soort krachtige kruimeldief. Deze multifunctionele kant is dan ook de reden waarom de steelstofzuiger met buis door de jaren heen in populariteit is toegenomen. Bovendien is het compacte model gemakkelijk omdat op die manier ook moeilijk bereikbare plekken schoon te maken zijn. Dit is een belangrijk pluspunt.

steelstofzuiger-met-buis

Klassieke stofzuiger

De klassieke stofzuiger is eigenlijk de stofzuiger zoals je die altijd al gekend hebt. Met dat verschil dat de moderne modellen een meer compacte vorm hebben. Daardoor zijn ze ook een flink stuk lichter in gewicht. Het pluspunt van deze modellen is dat je de techniek kunt gebruiken zoals je dat altijd al gewend bent geweest. Het is overigens wel belangrijk om de klassieke stofzuiger niet te verwarren met de klassieke steelstofzuiger. Dit is namelijk een heel ander soort model. De klassieke stofzuiger heeft een apart stofreservoir en een aparte motor, die samen los van de stofzuigerstang staan.

philips-performer-stofzuiger

Lichtgewicht stofzuiger

Het grote voordeel van een klein model is natuurlijk dat het een lichtgewicht stofzuiger betreft. Vaak is dit ook de belangrijkste reden om voor de compacte modellen te kiezen. Een lichtgewicht stofzuiger brengt de nodige voordelen met zich mee. In de eerste plaats is deze natuurlijk veel gemakkelijker te hanteren. Zeker wanneer bijvoorbeeld ook trappen gestofzuigd moeten worden is dit belangrijk. Het is dan fijn om de stofzuiger gewoon te kunnen tillen en de treden stuk voor stuk te kunnen schoonmaken. Het lage gewicht maakt het eigenlijk voor iedereen goed mogelijk om het apparaat te tillen door iedereen.

Een lichtgewicht stofzuiger is over het algemeen ook een flink stuk beter wendbaar. Door het lage gewicht beweegt deze immers gemakkelijker mee met de bewegingen die je maakt. Dit komt de snelheid waarmee de klus wordt geklaard ook flink ten goede. De gehele ruimte is dan in een meer vloeiende beweging schoon te zuigen. Waardoor je minder tijd kwijt bent. De stofzuiger is dan ook veel meer handzaam. Gemakkelijk om meubels en andere obstakels heen zuigen, wordt daardoor een stuk gemakkelijker. Het apparaat reageert immers ook veel gemakkelijker op stuurbewegingen dan de zwaardere modellen doen. Dit is een belangrijk voordeel.

Natuurlijk is het wel ook belangrijk om te benadrukken dat het gewicht in verhouding staat tot het formaat. De lichtgewicht stofzuigers zijn dus over het algemeen ook lekker klein en compact. Dat biedt dus ook voordelen op het moment dat je ze niet gebruikt. Ze zijn gemakkelijk te parkeren en nemen niet veel ruimte in beslag. Moet je toch de stofzuiger even verplaatsen, dan is dat door het lage gewicht dus ook heel gemakkelijk te doen. Zo is een lichtgewicht stofzuiger dus ook voordelig op moment dat het gebruik eigenlijk geen rol speelt. Weeg dit daarom ook altijd hierin mee.

Onze beste vijf kleine stofzuigers

Nu de voordelen van de kleine stofzuigers bekend zijn, is het ook belangrijk om eens te bekijken welke modellen deze voordelen het best tot uiting brengen. Om een goed beeld te geven, is op deze plek de top vijf weergegeven. Dit zijn de vijf beste compacte lichtgewicht stofzuigers die op dit moment op de markt te vinden zijn. Elk van deze modellen heeft naast de algemene voordelen ook een aantal specifieke voor- en nadelen. Die worden op deze plek nog even extra benadrukt. Zo weet je direct welk model voor jou het meest geschikt is.

Miele is als fabrikant altijd al een koploper geweest als het om stofzuigers gaat. De Compact C1 young style is daar een voorbeeld van op het gebied van de kleine stofzuigers. Door de innovatieve opbouw van het model is deze goed bruikbaar voor allerlei klussen, zowel klein als groot. Omdat het apparaat er ook nog eens gewoon mooi vormgegeven uitziet, wordt het alleen maar aantrekkelijker om er gebruik van te maken. In alle opzichten is het daarom goed om de belangrijke specificaties eens te bekijken. Dit geeft een goed beeld van de vele mogelijkheden./go/miele-compact-c1-young-bol

Hiermee verbreekt de Dyson een record op het gebied van uithoudingsvermogen in tegenstelling tot alle andere steelstofzuigers. Doordat er een Lcd-scherm is ingebouwd, lees je in één oogopslag de accuduur af. Bovendien is deze steelstofzuiger erg licht in gewicht, want in totaal weegt hij maar 3 kilo. De steelstofzuiger is ook nog eens geschikt voor mensen met stofallergie!

Specificaties van de Miele Compact c1

Misschien wel het belangrijkste punt als het om de specificaties van de Miele Compact C1 young style gaat, is dat het een stofzuiger zonder zak betreft. Het opvangen gebeurt direct in het stofreservoir. Dit maakt het gebruik gemakkelijker. Met een vermogen van 880 Watt is te zorgen voor voldoende zuigkracht. Dit maakt het gebruik een stuk gemakkelijker. Bovendien heeft het snoer een lengte van 6 meter. Daardoor is in de meeste ruimtes elke plek in één keer te bereiken, zonder dat tussentijds van stopcontact gewisseld hoeft te worden. De totale actieradius is daardoor namelijk 9 meter voor de kleine stofzuiger.

De Compact C1 young style is te gebruiken met verschillende zuigmonden, zo is er een combizuigmond, maar zijn er ook monden in verschillende maten van klein naar groot. Dit maakt het gebruik in veel verschillende situaties een flink stuk gemakkelijker. Daarnaast is er een aparte zuigmond voor meubelstukken. De stofzuiger is ook zeer zuinig en duurzaam en voldoet aan energielabel A. Let wel op, want dit is vooral geschikt voor de hardere vloeren. Voor de zachtere ondergrond is een lager energielabel van toepassing. Het totale gewicht van de Miele komt neer op 6,7 kilogram. Het geluidsniveau licht rond 79 decibel.

Het grote voordeel van de Miele Compact C1 young style is natuurlijk dat deze zeer veelzijdig te gebruiken is. Door de grote wendbaarheid en het lage gewicht is deze overal in te zetten. Met de mogelijkheid om de zuigermonden te wisselen is elk type klus ermee te volbrengen. Een nadeel is dat de werking verschilt aan de hand van het type ondergrond waarop gewerkt wordt. De kleine stofzuiger is vooral geschikt op harde ondergronden. Voor een ondergrond zoals tapijt is deze minder goed bruikbaar en neemt het niet alle stofdeeltjes goed op. Dit is dus een nadeel in het gebruik.

Conclusie Miele Compact C1 Youngstyle

Geconcludeerd kan worden dat de Miele Compact C1 young style de meest allround stofzuiger onder de kleine modellen is. Het is dus in nagenoeg elke situatie denkbaar dat dit model van waarde kan zijn. De goede zuigkracht en het gemak in gebruik spelen daarin een belangrijke rol. Dat zachte ondergronden minder goed gereinigd kunnen worden is daarin wel een minpunt dat eigenlijk verbeterd zou moeten worden. Wie echter een harde vloer zoals bijvoorbeeld laminaat heeft, hoeft hier echter geen enkele hinder van te ondervinden. Dit is dan ook de reden waarom dit sterke model bovenaan de lijst te vinden is.

Bekijk hier de beste deals voor de Miele Compact C1

philips-performer-stofzuiger

De naam van de Philips Performer zegt eigenlijk al alles. Het is een kleine stofzuiger die ontwikkeld is om te presteren. Philips is als Nederlandse onderneming natuurlijk altijd al een favoriet geweest in de huishoudens en dat is nog altijd niet veranderd. Dat komt mede ook doordat het een kleine stofzuiger in het assortiment heeft die goed presteert en waarmee je kunt doen wat nodig is om de ruimte schoon en vrij van stof te krijgen. In dat opzicht is het ook goed om de voor- en nadelen en de belangrijkste specificaties van dit model te kennen.

De Philips Performer is een stofzuiger die in energieklasse A valt. Let wel goed op wat dit betekent. Het is een stofzuiger die op harde ondergronden maximaal presteert. Op zachte ondergronden werkt de Performer net even anders. Daarom zit er wel een verschil in de reinigingsklasse tussen de verschillende soorten ondergrond. Opvallend is ook dat het een zeer lage heruitstoot van stof veroorzaakt. Dit is wel heel belangrijk omdat op die manier schoon ook echt schoon betekent. Dit komt mede ook door de mate van filtering en het gebruik van de klassieke stofzuigerzak. Dit sluit aan op de ontwikkelde techniek.

Specificaties van de Philips

Ook op het gebied van vermogen presteert de Philips Performer goed. Het is een kleine stofzuiger van 750 Watt. Ook goed om te weten is dat deze stofzuiger slechts een beperkte hoeveelheid geluid produceert. Wanneer de stofzuiger flink geluid produceert, dan blijft dat nog altijd beperkt tot 75 decibel. De inhoud van het stofreservoir is 3 liter. Dit is voldoende om een kamer grondig te stofzuigen. Zeker ook omdat de stofheruitstoot beperkt blijft, zoals eerder al aangegeven werd. Met een snoerlengte van 5 meter is ook voldoende bereik te realiseren. De actieradius van de Performer is namelijk 8 meter groot.

Voordelen die de Philips Performer biedt ten opzichte van andere modellen zijn bijvoorbeeld de enorme zuigkracht, vooral op harde vloeren, en het efficiënte gebruik van de ruimte. De inhoud van 3 liter wordt volledig volgezogen wanneer deze kleine stofzuiger gebruikt wordt. Bovendien is hij lekker compact en licht. Nadelen zijn er ook. Zo is de actieradius van dit apparaat niet het grootst, er zijn modellen op de markt die een die een groter bereik hebben. Ook jammer is het verschil in prestatie waar het gaat om verschillende soorten ondergronden. Harde ondergrond is veel beter aan te pakken met deze stofzuiger.

Conclusie Philips Performer

Als conclusie kan gesteld worden dat de Performer een goede kleine stofzuiger voor in huis is, die slechts op enkele punten net iets minder sterk is dan de stofzuiger van Miele. Vooral de actieradius speelt daarin een rol. Terwijl ook de inhoud net iets kleiner is. Terwijl de beschikbare inhoud juist wel weer beter wordt benut. Dit is natuurlijk wel weer een sterk punt. In dat opzicht is de Philips Performer dus ook goed te gebruiken voor al het stofzuigwerk dat in het huis moet gebeuren. Juist om die reden heeft het deze plek op de lijst weten te veroveren.

De Rowenta compact power is een kleine stofzuiger die vooral vanwege het formaat een plek op de lijst van de drie aan te raden stofzuigers heeft weten te veroveren. Rowenta is al vele jaren een belangrijke speler op de markt voor huishoudelijke apparatuur en ook waar het gaat om de stofzuigers is het al jaren zo dat het goede kwaliteit levert. Hoe zich dat uit en welke voordelen en nadelen dat met zich meebrengt, is goed te zien wanneer juist dit model wat beter bestudeerd wordt. Op deze plek is dit dan ook goed te ontdekken.

rowenta-compact-power-kleine-stofzuiger

Wie kijkt naar de belangrijke specificaties van de Rowenta compact power, ziet bijvoorbeeld direct dat deze stofzuiger 5,1 kilogram is. Dit is wat zwaarder dan veel van de concurrerende modellen in dit segment. Toch is het nog altijd een gewicht dat goed te tillen is. Aan de andere kant is de lengte van het snoer maar liefst 6,2 meter. Daarmee is een actieradius van 8,8 meter te realiseren. Wat betekent dat nagenoeg elke ruimte te reinigen is, zonder dat van stopcontact gewisseld hoeft te worden. Bovendien is deze ook zakloos, dus ook om de zak te wisselen wordt niet gestopt.

Specificaties van de Rowenta

Het vermogen van 750 Watt past mooi in het rijtje van de stofzuigers in deze klasse. In dat opzicht doet deze dus niet onder voor alle concurrenten die hier te vinden zijn. Ook is het goed om te zien dat de stofzuiger 78 decibel aan geluid produceert. Dit is niet stil, maar het betekent ook dat er niet meer geluid wordt geproduceerd dan bijvoorbeeld de Miele of de Philips doen. Een belangrijke specificatie die zeker niet vergeten mag worden is dat er verschillende zuigmonden worden bijgeleverd. Daaronder zijn die voor meubelstukken en een zuigmond voor kieren. Dit maakt het interessant.

De sterke zuigkracht is een belangrijk voordeel van de Rowenta compact power. Er is weinig uitstoot van stof en er is een hoge mate van efficiëntie. In dat opzicht is het dus ook fijn om te weten dat een goede ronde stofzuigen ook echt voldoende is om te zorgen dat de ruimte schoon wordt. Een belangrijk nadeel is dat dit vooral voor harde vloeren geldt. Bovendien is het niet gemakkelijk om de haren van huisdieren op te ruimen met dit model. Daar is de Rowenta iets minder geschikt voor dan de andere modellen die in deze lijst te vinden zijn.

Conclusie Rowenta

Rowenta is als fabrikant van huishoudelijke artikelen altijd al een goede maat voor kwaliteit geweest. Wanneer een kleine stofzuiger wordt gezocht voor het schoonhouden van een normale woning met bijvoorbeeld laminaatvloeren, dan is dit model ook meer dan geschikt. Dit komt mede ook door de ruime actieradius. Zijn er echter speciale wensen, zoals bijvoorbeeld het wegruimen van dierenharen, dan zijn andere modellen op deze lijst daar waarschijnlijk beter toe in staat. Dit betekent dus dat niet iedereen in dezelfde mate profiteert van de goede kwaliteit. Het is belangrijk om dus zelf af te wegen wat nodig is in jouw huis.

De Numatic Henry Compact is specifiek ontworpen voor gebruikers die op zoek zijn naar een compacte kleine stofzuiger. Het is dan ook een model dat al vele jaren op de markt is en nog altijd tot de top van dit segment behoort. Daar zijn natuurlijk voldoende goede redenen voor aan te wijzen. Het is dus zeker ook de moeite waard om eens te bekijken wat deze redenen allemaal zijn. Wie kijkt naar de belangrijkste specificaties ziet direct al waar het onderscheid te vinden is. Op vrijwel alle vlakken presteert dit model beter dan veel andere stofzuigers.

Een goed voorbeeld van een belangrijke specificatie is de mate van geluid die deze kleine stofzuiger produceert. De Numatic Henry Compact maakt maximaal 72 decibel aan geluid. Dit is veel minder dan de modellen die op deze lijst te vinden zijn stuk voor stuk doen. Aan de andere kant heeft de stofzuiger een snoer van meer dan tien meter. Dat betekent dat alleen al daardoor de actieradius groter is dan bij alle andere stofzuigers die hier te vinden zijn. Dit maakt het gebruik in huis dan ook wel heel gemakkelijk. Al kan dit bijvoorbeeld ook op kantoor van belang zijn.

Specificaties van de Numatic Henry

Waar het echte verschil gemaakt wordt, is de inhoud van de stofzuiger. Door het ontwerp kan gesproken van een stofketel. In dit reservoir is ruimte voor 6 liter aan stof. Die is ook nog eens goed te vullen omdat de heruitstoot beperkt gehouden wordt. Dit komt mede door het gebruik van de HEPA-11 filter. Ook de vele accessoires die erbij geleverd worden maken het gemakkelijker om op een goede manier een huishouden schoon en stofvrij te houden met de Henry van Numatic. Wel opvallend is het gewicht van 6,9 kilogram. Dit is wel zwaar voor een compacte stofzuiger te noemen.

De voordelen en nadelen van de Numatic Henry Compact zijn gemakkelijk af te leiden uit de specificaties. De grote actieradius maakt de stofzuiger heel geschikt om elke kleine en middelgrote ruimte snel op een goede manier te stofzuigen. De inhoud van het reservoir is ook meer dan geschikt hiervoor. Ook fijn is het voordeel dat dit model niet veel geluid produceert. Het nadeel is wel dat het zuigen van bijvoorbeeld tapijt of vloerbedekking minder gemakkelijk gaat. Het is een stofzuiger die vooral presteert op een harde vloer. Ook het wat hogere gewicht kan als een nadeel gezien worden voor gebruikers.

Conclusie Numatic

De Numatic Henry Compact is dan misschien de oervorm van de compacte stofzuiger van tegenwoordig, maar het is nog lang geen verouderd model. In veel opzichten kan het apparaat nog gemakkelijk concurreren met modellen die veel korter op de markt zijn en dus veel meer innovatie bevatten. De grote hoeveelheid ruimte om stof op te slaan is daarin misschien wel het belangrijkste voordeel. Hoewel hij daardoor ook wel wat zwaarder is. Het is dus belangrijk om deze plus en min goed tegen elkaar af te wegen in de keuze die gemaakt wordt. De kwaliteit is in ieder geval ruimschoots voldoende.

De Miele Compact C1 ecoline is al jaren op de markt. Dat neemt niet weg dat het model niet heel lang geleden een make-over heeft gekregen. Het goede is behouden, maar er zijn daaromheen voldoende goede verbeteringen aangebracht. Zo voldoet deze kleine stofzuiger weer volledige aan de eisen die in de huidige tijd gesteld worden. Een aantal van de specificaties zijn daardoor ook veranderd ten opzichte van de vorige modellen. Dit brengt de nodige voordelen met zich mee, maar heeft ook een nadeel. Het is belangrijk om dit allemaal eens goed op een rij te zetten.

De belangrijkste specificatie die dit nieuwe model kent is dat het vermogen nu 550 Watt betreft. Dit was een noodzakelijke verandering vanwege de huidige wetgeving. Dit betekent echter dat de zuigkracht nog altijd goed op orde is. De mate van filtering is wel wat minder, want er is geen HEPA-11 filter in dit model aangebracht. Het geluidsniveau ligt op 79 decibel. Dit is het gemiddelde wat voor kleine stofzuigers in deze klasse geldt. Er zal dus geen onnodig grote herrie te horen zijn. Dit maakt de stofzuiger zeer goed te gebruiken voor het schoonmaken van de vloeren in de woning.

Specificaties van de Miele Compact C1 Ecoline

Opvallend aan dit model is dat er anders wordt omgegaan met de zuigmond. Waar in de specificaties van de andere compacte stofzuigers te zien is dat er meerdere borstels worden geleverd, wordt voor de Miele Compact C1 ecoline een combizuigmond geleverd. Op die manier is dus alles met één zuigmond te verzorgen. Wel is voor deze stofzuiger een zuigzak nodig om alle stof in op te vangen. Deze wordt efficiënt gevuld. Met als voordeel dat het ook gemakkelijker op te ruimen is wanneer de stofzuiger geheel gevuld is. Dit zijn de specificaties die het meest in het oog springen hierbij.

Het voordeel is ook dat de inhoud van het stofreservoir 3,5 liter betreft. Dit is voldoende om bijvoorbeeld een huiskamer in één keer geheel te stofzuigen. Dit is ook gemakkelijk mogelijk. Het snoer heeft namelijk een lengte van 5,5 meter. Dit draagt bij aan de totale actieradius. Van 9 meter. Dit is dus net iets meer dan gemiddeld is voor de kleine stofzuigers. De stofopname van harde vloeren is van het hoogste niveau, voor zachte vloeren zit het er net iets onder. Dit verschil is echter kleiner dan het geval is bij de concurrerende modellen die op deze lijst staan.

Conclusie Miele C1

De Miele Compact C1 ecoline is een kleine stofzuiger die al heel lang meegaat. Door de introductie van een nieuwe generatie voldoet deze ook helemaal aan de wensen en eisen van dit moment. Het voordeel daarvan is dus dat woonruimtes en kantoorpanden op een gemakkelijke manier met deze stofzuiger te zuigen zijn. Weliswaar is deze niet geheel lichtgewicht, maar de actieradius is dermate groot, dat tillen van minder belang is. Daardoor is het gemak in gebruik dus ook net zo groot als de lichtere modellen die op deze lijst te vinden zijn. Dit maakt ook dit model een goede optie.

Veel gestelde vragen over kleine stofzuigers/algemene conclusie

Een veel gestelde vraag over steelstofzuigers is welke verschillen er zijn te ontdekken tussen de bekende varianten. In de eerste plaats heeft dit natuurlijk te maken met het verschil tussen de aanwezigheid van een snoer of niet. Door gebruik te maken van een snoer ben je iets meer gebonden aan de actieradius. Een ander belangrijk verschil is of het een modern model betreft, met het stofreservoir hoog, of een klassiek model, met het stofreservoir laag op de stofzuiger. Dit maakt verschil in de mate van bruikbaarheid en wendbaarheid. Dit is zeer een belangrijk punt.

Kan een steelstofzuiger een klassieke stofzuiger vervangen?

Een andere belangrijke vraag is of de steelstofzuigers als vervanging voor klassieke stofzuigers kunnen dienen. Vaak wordt de steelstofzuiger naast het klassieke model gebruikt. Dit is niet altijd nodig. Vooral in woningen met harde vloeren, bijvoorbeeld laminaat, is de steelstofzuiger krachtig genoeg om het stofzuigwerk volledig te vervullen. In ruimtes met bijvoorbeeld tapijt of vloerbedekking is de zuigkracht misschien wat minder groot. Dan is de steelstofzuiger handig voor snelle werkzaamheden, naast de klassieker voor het grote werk dat met regelmaat gedaan wordt. Het is dus ook belangrijk om de keuze te laten afhangen van de inrichting van de betreffende ruimte.

Is een kleine stofzuiger effectiever?

Is het mogelijk om sneller klaar te zijn met stofzuigen wanneer voor de kleine stofzuiger gekozen wordt? Dit kan voor de meeste modellen inderdaad aan de orde zijn. Wanneer de actieradius een minder grote rol speelt, is dit bijvoorbeeld een belangrijk voordeel. Daarnaast zijn de stofzuigers voorzien van een stofreservoir dat groot genoeg is om alle stof in op te vangen. Door de betere wendbaarheid wordt het helemaal gemakkelijk om alles in de ruimte gewoon in één keer aan te pakken. In alle opzichten zijn er dus mogelijkheden om sneller klaar te zijn met de werkzaamheden met deze specifieke modellen.

Het is dan ook goed mogelijk om een algemene conclusie te trekken op basis van de kenmerken, de verschillen en de overeenkomsten van de diverse modellen. Zo is het bijvoorbeeld duidelijk dat vooral de mate van lawaai gelijk is tussen de vele stofzuigers. De kleine modellen zijn eigenlijk nooit geruisloos, maar het is goed mogelijk om zonder een overmaat van lawaai het stofzuigwerk te voltooien. Dit maakt het aantrekkelijk om juist met dit type in huis te willen werken. Daarnaast is het ook zo dat de inhoud van de stofzuigers altijd groot genoeg is om het werk te kunnen doen

Conclusie kleine stofzuiger.

Het grote verschil zit vooral in het gewicht. Wie op zoek is naar een stofzuiger die gemakkelijk te dragen is, wil natuurlijk vooral een lichtgewicht stofzuiger. Al snel wordt dan gekeken naar de kleine modellen. Het is dan ook goed om te weten dat deze modellen wel enkele kilo’s in gewicht kunnen verschillen. Het is weliswaar zo dat ze eigenlijk stuk voor stuk goed te tillen zijn om de trap op te gaan. Toch geldt dat voor de ene stofzuiger net iets meer dan voor de andere. Letten op het gewicht is dus wel een eerste vereiste bij de aankoop.

Geef een antwoord